Victor Ponta a PSD államfőjelöltje
Utoljára módositva: 2014-09-12 20:45:27

 

 

Lelkesen tapsoltak a rockosított Örömóda – Hora Unirii zenekombinációra

Lelkesen tapsoltak a rockosított Örömóda – Hora Unirii zenekombinációra

Szatmár megyében 3 – 4000 PSD-önkéntes kopogtat majd be és fogja elmagyarázni a szavazópolgároknak novemberig: miért hasznos és érdemes Pontára voksolni az államelnök-választáson.

Hogy a Szociáldemokrata Párt Victor Ponta jelenlegi miniszterelnököt „indítja” a november 2-i államelnöki választáson ezt eddig is mindenki tudta. De természetesen vannak olyan lépések, belső pártszabályzatok, amelyeket be kell tartani – még akkor is, ha egy teljesen nyílvánvaló tényről van szó. Ha pedig ez egy újabb remek alkalom az erőfitoktatásra, a párttagok nagy létszámú felvonultatására, akkor főleg. Tegnap délután több mint 700 szociáldemokrata párttag, polgármesterek és alpolgármesterek, a párt megyei, városi és községi szervezeteinek elnökei gyűltek össze a Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében megtartott rendkívüli és grandiózus gyűlésre – kijelölni államfő-jelöltnek Pontát. Aki ugyanabban az időben Gyulafehérváron vett részt a Szociáldemokarat Párt rendkívüli kongresszusán, mely videó-összeköttetésben állt a szatmári, illetve több nagyvárosban megtartott gyűléssel. El lehet ugyan filozófálni azon: Teleorman vagy Gorj helyett miért épp Erdélyben tartották ezt a rendkívüli kongresszust és miért épp Erdélyben jelenti be hivatalosan is Ponta, hogy indul a megmérettetésen – de azok akik az elmúlt napok híradásaiból tudják: a miniszterelnök (sőt, helyettese, Liviu Dragnea is), magyarul köszöntötte az egybegyűlteket Hargita és Kovászna megyében, már nem igazán lepődnek meg semmin.
A himnusz majd a rockosított Örömóda – Egyesülés Hórája kombináció elhangzása után Mircea Govor köszöntötte a zászlókat lengető, vastapsoló tömeget s elégedetten nyugtázta: „Kevés olyan párt van Romániában, aki ilyet tud szervezni!”
Véletlen egybeesés lenne (?), hogy az ellenzéki Keresztény-liberális Szövetség (ACL) szintén péntek délután jelezte: bizalmatlansági indítványt terjeszt a parlament elé. Véleményük szerint: Ponta a kormány több sürgősségi rendeletével választási csalást készített elő.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...