Victor Ponta a PSD államfőjelöltje
Utoljára módositva: 2014-09-12 20:45:27

 

 

Lelkesen tapsoltak a rockosított Örömóda – Hora Unirii zenekombinációra

Lelkesen tapsoltak a rockosított Örömóda – Hora Unirii zenekombinációra

Szatmár megyében 3 – 4000 PSD-önkéntes kopogtat majd be és fogja elmagyarázni a szavazópolgároknak novemberig: miért hasznos és érdemes Pontára voksolni az államelnök-választáson.

Hogy a Szociáldemokrata Párt Victor Ponta jelenlegi miniszterelnököt „indítja” a november 2-i államelnöki választáson ezt eddig is mindenki tudta. De természetesen vannak olyan lépések, belső pártszabályzatok, amelyeket be kell tartani – még akkor is, ha egy teljesen nyílvánvaló tényről van szó. Ha pedig ez egy újabb remek alkalom az erőfitoktatásra, a párttagok nagy létszámú felvonultatására, akkor főleg. Tegnap délután több mint 700 szociáldemokrata párttag, polgármesterek és alpolgármesterek, a párt megyei, városi és községi szervezeteinek elnökei gyűltek össze a Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében megtartott rendkívüli és grandiózus gyűlésre – kijelölni államfő-jelöltnek Pontát. Aki ugyanabban az időben Gyulafehérváron vett részt a Szociáldemokarat Párt rendkívüli kongresszusán, mely videó-összeköttetésben állt a szatmári, illetve több nagyvárosban megtartott gyűléssel. El lehet ugyan filozófálni azon: Teleorman vagy Gorj helyett miért épp Erdélyben tartották ezt a rendkívüli kongresszust és miért épp Erdélyben jelenti be hivatalosan is Ponta, hogy indul a megmérettetésen – de azok akik az elmúlt napok híradásaiból tudják: a miniszterelnök (sőt, helyettese, Liviu Dragnea is), magyarul köszöntötte az egybegyűlteket Hargita és Kovászna megyében, már nem igazán lepődnek meg semmin.
A himnusz majd a rockosított Örömóda – Egyesülés Hórája kombináció elhangzása után Mircea Govor köszöntötte a zászlókat lengető, vastapsoló tömeget s elégedetten nyugtázta: „Kevés olyan párt van Romániában, aki ilyet tud szervezni!”
Véletlen egybeesés lenne (?), hogy az ellenzéki Keresztény-liberális Szövetség (ACL) szintén péntek délután jelezte: bizalmatlansági indítványt terjeszt a parlament elé. Véleményük szerint: Ponta a kormány több sürgősségi rendeletével választási csalást készített elő.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...