Vidám hangulatú Mikulás-nap
Utoljára módositva: 2018-12-05 10:20:54

A nagyon morcos időjárás ellenpontjaként nagyon vidám Mikulás-nap volt az ünnepvárás és a másokon való segítés jegyében, a Nagyszakállú pedig végtelen örömmel hallgatta az őt köszöntőket.

Tegnap délben messzire elhallatszott a gyermekzsivaj és az apróságok vidám-megilletődött, határtalanul lelkes éneke Szatmárnémetiben, az új központi „gödörből”. Ekkor kezdődött el ugyanis hivatalosan a Mikulás-nap, amelynek aktív résztvevője és előkészítője volt (a szervezők mellett) több száz gyermek is, hiszen pár nappal ezelőtt több mint 200 apróság díszítette színes cukormázzal és határtalan fantáziával azt a majd’ 2000 darab, fenyő, Mikulás-csizma, alma és hintaló formájú mézeskalács-figurát, amelyeket most ízlésesen becsomagolva, hatalmas darázsfészekkel kibővítve, jelképes összegért tudtak megvásárolni a Mikulás-napozók. A Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti szervezete pedig — melynek tagjai fáradhatatlanul készítették és kínálták a finom, forró teát, ízletes szendvicseket — idén is a nagycsaládosok segítésére fordítja a bevételt. Persze a gyermekek szerepe ezzel még nem ért véget, hiszen ének-vers-mondóka összeállítással váltották egymást a színpadon Szatmárnémeti, valamint több vidéki település óvodáinak és iskoláinak csoportjai — kitűnő szórakozást nyújtva a gödörben összegyűlő nézőknek, és nem egyszer a következő fellépőcsoportnak is, hiszen ha ismerték a dalt, „duettben” énekelték a színpadon és a színpad előtt. A szórakozásnak és főleg a csodának azonban itt még messze nem volt vége, ugyanis a kavalkádban ott volt maga a Mikulás is, mosolyogva figyelve az apróságok előadásait fáradságos munkája és hosszú utazása jutalmaként; végtelen türelemmel hallgatva a szinte véget nem érő kívánságsorolásait, és ajándékcsomaggal kedveskedve nekik.

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...