Vidáman telt a városnap Sárközön
Utoljára módositva: 2019-09-17 10:52:30

Nemcsak a meleg, de a jókedv és vidámság is tapinthatóan érezhető volt a sárközújlaki levegőben vasárnap kora délután, mielőtt még egyszerre két helyszínen is elstartolt volna a városnapi rendezvény — míg a bográcsosfőző versenyre jelentkezők üstöt állítottak, hagymát-krumplit aprítottak, addig az utcai focibajnokság gyermek- és felnőttcsapatainak tagjai lábizmaikat melegítették be.

S hogy a sárköziek mennyire szeretik a kihívásokat, megmérettetéseket, azt mi sem igazolta jobban, mint hogy a Piricsi Arthur polgármester által pár évvel ezelőtt kitalált kispályás, utcai focibajnokságon (a csapattagok ugyanabban az utcában kell lakjanak) 12 csapat — hat ifi és hat felnőtt — kergette a labdát. A megmérettetés ifi kategóriáját végül az adorjániak nyerték, maguk mögé utasítva a Viitor és a Scânteii utcák csapatait, a felnőtteknél pedig a Laar Vasile utcából érkezettek bizonyultak legyőzhetetlennek, valamint a Tineretului és ugyancsak a Scânteii utcaiak — s bár arról nem szólt a fáma, hogy ez a labdajáték szerelmeseinek utcája, amelynek minden egyes lakója focizik, vagy hogy az ificsapat tagjai esetleg rokonságban állnak a felnőtt kategóriásokkal, de az biztos: mindkét csapat örült a másik győzelmének.

A labdakergetéssel párhuzamosan zajló fakanálforgatási megmérettetésen sem volt hiány a versenyzőkből: a hat felnőtt kategóriás csapat mellett négy ificsapat szállt ringbe, pontosabban állt üst mellé — ráadásul ők valamennyien a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból érkeztek, a bográcsokban pedig körömpörkölttől kezdve töltött káposztán keresztül raguig, alföldi gulyástól babgulyásig, de még angus marhából készült finomság is rotyogott. Minden finomságot végigkóstolva a zsűrinek most sem volt könnyű dolga, végül a Smart Metal Girlst és töltött káposztáját, valamint az ifi Bad Boyst kiáltotta ki első helyezettnek, az önkormányzat csapata pedig a 2020-as Szolnoki Gulyásfesztiválon vesz majd részt, akárcsak az ifik Jövő reménységei csapata.

A sportolást, falatozást, izgulást — a színpadi fellépőknek köszönhetően — még vidámabb hangulat, tánc és nagy nevetések követték, a városnap pedig tűzijátékkal zárult.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...