Vidámsággal a betegségek ellen
Utoljára módositva: 2013-12-18 14:56:25

A Reménysugár csapata 11 éve próbált támogatást nyújtani a beteg gyerekek gyógyulásában. Az adventi időszakban került sor az Onkológián tett látogatásra, ahol az idei évben a lelki megerősítésen volt a hangsúly. Mindebben a csapatot erősítette Claudiu jezsuita atya, valamint a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és Eliza Zamfirescu Iskolaközpont önkéntes diákjai.

A Hám János diákjai 100 gyönyörűen elkészített ajándékkal kedveskedtek a klinika kis betegeinek. Mindemögött természetesen ott áll a közel 100 család, akik ezeket az ajándékokat felajánlották.

Az Eliza Zamfirescu önkéntesei egy újszerű ötlettel álltak elő, az anyukáknak és kislányoknak ünnepi sminket, frizurát és manikűrt készítettek, melyek nagyon jól sikerültek, őszinte mosolyt csalva arcukra. A kórházi körülmények nem szólnak a mese világáról, viszont amikor előkerültek a meséskönyvek és az önkéntes diákok megelevenítették a mesevilágot, a gyerekek teljesen megfeledkeztek a körülöttük levő világról. Egy szép, csendesen együtt eltöltött délután volt, melynek hangulatába belopódzott a remény, a Karácsony üzenete. A remény üzenetét valaki el kell vigye, át kell adja, úgy ahogy azt Claudiu, a jezsuita szerzetes is tette, kórteremről kórteremre járva. A tapasztalatok azt mondatják, hogy mindenkinek, aki komolyan szeretne hozzájárulni a gyerekek gyógyításához, feladata elvinni a reményt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...