Vidámsággal a betegségek ellen
Utoljára módositva: 2013-12-18 14:56:25

A Reménysugár csapata 11 éve próbált támogatást nyújtani a beteg gyerekek gyógyulásában. Az adventi időszakban került sor az Onkológián tett látogatásra, ahol az idei évben a lelki megerősítésen volt a hangsúly. Mindebben a csapatot erősítette Claudiu jezsuita atya, valamint a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és Eliza Zamfirescu Iskolaközpont önkéntes diákjai.

A Hám János diákjai 100 gyönyörűen elkészített ajándékkal kedveskedtek a klinika kis betegeinek. Mindemögött természetesen ott áll a közel 100 család, akik ezeket az ajándékokat felajánlották.

Az Eliza Zamfirescu önkéntesei egy újszerű ötlettel álltak elő, az anyukáknak és kislányoknak ünnepi sminket, frizurát és manikűrt készítettek, melyek nagyon jól sikerültek, őszinte mosolyt csalva arcukra. A kórházi körülmények nem szólnak a mese világáról, viszont amikor előkerültek a meséskönyvek és az önkéntes diákok megelevenítették a mesevilágot, a gyerekek teljesen megfeledkeztek a körülöttük levő világról. Egy szép, csendesen együtt eltöltött délután volt, melynek hangulatába belopódzott a remény, a Karácsony üzenete. A remény üzenetét valaki el kell vigye, át kell adja, úgy ahogy azt Claudiu, a jezsuita szerzetes is tette, kórteremről kórteremre járva. A tapasztalatok azt mondatják, hogy mindenkinek, aki komolyan szeretne hozzájárulni a gyerekek gyógyításához, feladata elvinni a reményt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...