Vidámságot ígér az MKH 8. napja
Utoljára módositva: 2020-01-24 16:48:37

Az Egycsillagú Égbolt – XIV. Magyar Kultúra Hete (MKH) rendezvénysorozat keretében január 25-én, szombaton 17 órától látható Méhes Kati Poór Lili-díjas színművésznő előadása a szatmárnémeti szakszervezetek művelődési házának kistermében.

 

Az Ádám és Éva című előadás egy tréfás népi történetekből és népdalokból álló csokor, amely a népi kedélyvilág megtartó erejű gyöngyszemeiből lett összeválogatva. „A nehézségeken az egyszerű népi bölcsesség, a logikus paraszti gondolkodás, az életszeretet és a humor lendít tovább” — vallja Méhes Kati, aki néprajzosok által összegyűjtött, többkötetnyi anyagból válogatta az előadása anyagát, amelyben nagyrészt székely és palóc adomák hangzanak el, tréfás népdalokkal színesítve. „Én humorkedvelő ember vagyok, és hiszem, hogy a jókedv mindenkor és mindenütt a problémák ellensúlyozására szolgál, és manapság sem hiábavaló megmártózni néha egy kis vidámságban” — fogalmaz a szerkesztő és előadó. Az e heti vidámságdózist tehát a kiváló színművésznő előadása biztosítja, egy jegy 25 lejbe kerül, és az Északi Színház jegypénztáránál igényelhető.

Szintén a szakszervezetek művelődési házában, de az épület nagytermében 19 órától kezdődik a L’art pour l’art Társulat legújabb önálló színházi estje, amely során a szatmári közönség egy időutazáson vehet részt. A társulat egy tudományos kísérlet keretében a múltbeli nagy sikerű jeleneteit ötvözte a jövőbeli műsorszámaival, és mindezt a jelenben adja elő a közönség legnagyobb örömére. A kísérlet sikerére garancia többek között Anti bácsi, Besenyő Pista bácsi, Margit és Zigóta, hogy Naftalin Ernőt, Kemenesfalvi bácsit és a többi jól ismert szereplőt ne is említsük. Az immár 33 éve fennálló társulat ezúttal is mindent megtesz annak érdekében, hogy a nézők nevetőizmai egy percig se pihenjenek. Mindenkit szeretettel invitál egy felhőtlen szórakozást ígérő estére a L’art pour l’art Társulat: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni. Jegyek az Északi Színház Jegypénztárában igényelhetők. Egy jegy 60 lejbe, nyugdíjasok és diákok számára pedig 50 lejbe kerül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...