Videóbíró a román kosárlabda-élvonalban
Utoljára módositva: 2019-09-01 13:29:41

Már a 2019–2020-as idénytől bevezeti a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) a videóbírót – döntötte el a föderáció igazgatótanácsa a múlt heti gyűlésén.

Az ezt követő sajtóközleményből kiderül, hogy a FRB szerződést kötött a KeyMotion rendszer telepítésére, amelyet minden sportteremben fognak ingyenesen telepíteni, ahol a mérkőzéseket és edzéseket végzik. A rendszer egyrészt a játékos megigyelésre (scouting) lesz alkalmas, de az élvonalbeli meccseken is használhatják majd a bírók Instant Replay rendszert a kétes helyzetek megítéléséhez. A közlemény szerint, a meccsek idején minden teremben külön asztalt kell majd biztosítani annak a laptopnak, amely csatlakoztatva lesz a rendszerhez. Ehhez egy jó minőségű erős internetkapcsolatot (Fiberlink 1000), közel 5 méter kábelvezetéket és karmantyúkat, illetve egy jó minőségű laptopot kell vásároljon a klub, amelynek költségei nem haladják meg a 2000 lejt (amennyiben a laptop megvan, úgy a költségek jelentősen csökkenek).

Ezt a rendszert egyébként az észak-amerikai profi ligában (NBA), az Euróligában, illetve a spanyol bajnokságban már több éve hatékonyan használják.

Romániában csak most vezeti be, de egy videó már szükség volt 2017-ben a CSM Târgoviște – Brassói Olimpia Román Kupa-döntőn, amikor a Cenk-alattiaknak érvénytelenítettek két pontot a visszajátszás megtekintése után – amit a közvetítő televíziótársaság biztosított –, és azzal a dâmbovițaiak megnyerték a sorozatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. március 30.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...