Videóbíró a román kosárlabda-élvonalban
Utoljára módositva: 2019-09-01 13:29:41

Már a 2019–2020-as idénytől bevezeti a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) a videóbírót – döntötte el a föderáció igazgatótanácsa a múlt heti gyűlésén.

Az ezt követő sajtóközleményből kiderül, hogy a FRB szerződést kötött a KeyMotion rendszer telepítésére, amelyet minden sportteremben fognak ingyenesen telepíteni, ahol a mérkőzéseket és edzéseket végzik. A rendszer egyrészt a játékos megigyelésre (scouting) lesz alkalmas, de az élvonalbeli meccseken is használhatják majd a bírók Instant Replay rendszert a kétes helyzetek megítéléséhez. A közlemény szerint, a meccsek idején minden teremben külön asztalt kell majd biztosítani annak a laptopnak, amely csatlakoztatva lesz a rendszerhez. Ehhez egy jó minőségű erős internetkapcsolatot (Fiberlink 1000), közel 5 méter kábelvezetéket és karmantyúkat, illetve egy jó minőségű laptopot kell vásároljon a klub, amelynek költségei nem haladják meg a 2000 lejt (amennyiben a laptop megvan, úgy a költségek jelentősen csökkenek).

Ezt a rendszert egyébként az észak-amerikai profi ligában (NBA), az Euróligában, illetve a spanyol bajnokságban már több éve hatékonyan használják.

Romániában csak most vezeti be, de egy videó már szükség volt 2017-ben a CSM Târgoviște – Brassói Olimpia Román Kupa-döntőn, amikor a Cenk-alattiaknak érvénytelenítettek két pontot a visszajátszás megtekintése után – amit a közvetítő televíziótársaság biztosított –, és azzal a dâmbovițaiak megnyerték a sorozatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...