Vigyázzanak az egészségükre! – ügyeleti központok a megyében
Utoljára módositva: 2018-05-26 11:58:24

Az ortodox pünkösd miatt hosszú hétvége előtt állunk, ilyenkor sokan kirándulnak, strandolnak vagy vesznek részt különböző tömegrendezvényeken.

Annak érdekében, hogy a pihenéssel töltött napok ne váljanak rémálommá, nem árt, ha odafigyelnek egymásra, a környezetükben élőkre. Strandoláskor és kiránduláskor mindenképp használjanak megfelelő faktorszámú napvédő készítményt, és ne feledkezzenek meg a folyadékpótlásról sem! Grillezés, fesztiválozás közben mértékkel egyenek, igyanak, hogy ne terheljék túl a gyomrukat, s a finom étkek ne okozzanak emésztési zavarokat! Az erdőben kirándulók pedig vigyázzanak a kullancsokkal, s hazatérve mindenképp ellenőrizzék, hogy nem vittek-e haza hívatlan „vendéget”! Amennyiben az előttünk álló háromnapos hosszú hétvége alatt valakinek egészségügyi problémái adódnának, igénybe veheti a családorvosi ügyeleti központok szolgáltatásait, nem kell azonnal a Szatmár Megyei Sürgősségi Betegellátó Osztályra (UPU) rohannia. A Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (CAS SM) sajtóosztályának tájékoztatásából kiderül, hogy megyénkben 19 családorvosi ügyeleti központ működik, amelyek mind Szatmárnémetiben, mind vidéken 24 órás programmal működnek. A kisebb sürgősségi esetek, mint például láz, hányás, hasmenés, csípések kiváltotta allergiás reakciók, becsípődött idegek, vesegörcsök, epebántalmak stb. esetében a családorvosok is elláthatják a betegeket. Szatmárnémetiben a Lucian Blaga sugárúti rendelőben (dr. Coica Costel Dorel; Lucian Blaga utca CU8. szám), a Begoniei utcai rendelőben (dr. Bumbuluţ Călin, Begoniei utca 1/42. szám), a Szent Antal Klinikán (dr. Raţiu Senia, Aurel Vlaicu út 8. szám), a Bobocului utcai rendelőben (dr. Dragoş Doina, Bobocului utca UK 30. szám), a West Medica Klinikán (dr. Puskás Csaba, Károlyi út 3. szám), a Ioan Slavici utcai rendelőben (dr. Bartha Lucia, Ioan Slavici utca 8. szám), a Korall Klinikán (dr. Andó Ottó, Ştefan cel Mare utca 26. szám), Erdődön (dr. Tincau Celia, Ardudul Mic utca 16. szám), Nagykárolyban (Humanitas, dr. Pecz Erzsébet, Kaplonyi út 7. szám), Sárközújlakon (dr. Kertész József, Victoriei utca 76. szám), vidéken pedig Krasznaterebesen (dr. Ruba Călin, Fő utca 180. szám), Turcon (dr. Chira Vasile, Eroilor tér 15/A. szám), Aranyosmeggyesen (dr. Boros Gheorghe, 538. szám), Szoporon (dr. Platica Paul, Állomás utca 6. szám), Kányaházán (dr. Solomon Tudor, 440. szám), Borválaszúton (dr. Borlan Floare, Fő utca 111. szám), Remetemezőn (dr. Şichet Mariana, 124. szám), Mikolában (dr. Makkai Előd, 79. szám) és Szelestyehután (dr. Bonta Gabriel, 163. szám) működik ügyeleti központ. Szatmárnémetiben mindössze egy gyógyszertár tart nyitva, a Ştefan cel Mare utca 6. szám alatti patika, amelynek telefonszáma: 0261–712425.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...