Vigyázzanak otthonukra!
Utoljára módositva: 2014-03-25 18:12:36

Egyre gyakoribb Szatmárnémetiben, hogy a tömbházak utolsó emeletén lévő lakásokba törnek be.

Nappal, a városközpontban történt betörési kísérlet Szatmárnémetiben (Képünk illusztráció)

„A hét első napjaiban szomszédom arra tért haza kora délután, kétórányi távollét után, hogy Szatmárnémetiben, a város központi részén található, tizedik emeleti tömbházlakásának ajtaja megsérült, szemmel látható jele volt annak, hogy be akartak törni” — mondta el egy olvasónk, akitől azt is megtudtuk, hogy ez nem először történt meg az említett tömbházban. Az elmúlt évben az is előfordult, hogy olvasónk otthonában tartózkodott, amikor arra lett figyelmes, hogy valaki a bejárati ajtó kilincsét nyitogatja. Panaszosunk elmondásából kiderül, hogy nagyon megijedt, de szerencséjére a nesz hallatán a betörő abbahagyta a zár feltörését és távozott. „A tömbházban van kaputelefon, de gyakran csöngetnek be ismeretlenek, arra hivatkozva, hogy szórólapot hoztak, vagy azt mondják, hogy postások. A tizedik emeleten én is, és a most áldozatul eső szomszédasszonyom is egyedül lakunk, így nagyon meg vagyunk ijedve, gázspray-vel a táskánkban közlekedünk, s azon gondolkodunk, hogy riasztót szerelünk lakásunkba. Nem gondoltam volna, hogy a város központi részén, a közhivatalok szomszédságában ilyen megeshet fényes nappal” — mondta olvasónk, aki azért fordult szerkesztőségünkhöz, mert fel szeretné hívni a lakosság figyelmét arra, hogy fokozottan figyeljenek otthonuk védelmére, a szomszédok pedig figyeljenek jobban egymásra.

Szatmárnémetiben növekvő tendenciát mutat a betörés, lopás, rablás. Ezt támasztja alá a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség 2013-as évi beszámolója is: 2013-ban 7500 bűncselekmény ügyében jártak el a rendőrök. A statisztikai adatok elemzéséből kiderül, hogy városokon 11,21 százalékkal növekedett a lopások, rablások száma, annak ellenére, hogy számos figyelemfelkeltő akciót szerveztek a rendőrök. A 2014-es esztendőre vonatkozóan azt a célt tűzte ki a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség, hogy javítanak a közbiztonságon és minden tőlük telhető módszerrel arra törekszenek, hogy csökkentsék a betörések számát. Ennek érdekében fokozott figyelmet szentelnek a megelőzésre.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...