Viharkárok Szatmár megyében
Utoljára módositva: 2013-06-12 10:29:18

A június 10-i vihar következtében több házat elárasztott a víz, és 42 település maradt áram nélkül Szatmár megyében. Dobrán jégeső okozott károkat.

Dobrán a jégeső okozott károkat

Azt követően, hogy az Országos Meteorológiai Intézet (ANM) munkatársai sárga jelzésű viharriadót adtak ki az ország több megyéjére, többek között Szatmárra is, Eugeniu Avram kormánybiztos elrendelte a Megyei Sürgősségi Akciócsoport aktiválását. A Szatmár Megyei Hidrológiai és Vízgazdálkodási Hivatal tájékoztatásából kiderül, hogy a szakaszi állomáson, a 17.15–17.45 óra között mért adatok szerint négyzetméterenként 47 liter csapadék esett, míg Alsószoporról arról számoltak be, hogy galambtojás nagyságú jég esett, mely elsősorban Dobrán okozott jelentős károkat.

A hirtelen leesett nagy mennyiségű eső Tasnádon a roma negyedben okozott problémát, ugyanis 10 házat öntött el a víz. Itt az esővíz-elvezető árkok nem tudták elnyelni a lezúduló esővizet. Eugeniu Avram a helyszínre ment és elrendelte az érintet családok kiköltöztetését házaikból. Az evakuált személyeket a közeli óvoda épületében szállásolták el hétfő éjszaka.

A víz ugyanakkor több udvart és melléképületet árasztott el Erdődön, Oláhgyűrűsön, Szakaszon, Újnémetiben és Szelestyehután.

Az erős széllökés (72–101 km/h sebességet mértek) Szamosdob és Decebal között, illetve Érszakácsi és Tasnád között több fát kidöntött, melyek az úttestre estek. Az utak megtisztítását a Szatmár Megyei „Someş” Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársai végezték. A gépjárműforgalom leállt az említett útszakaszokon az utak megtisztításáig.

Az erős szél Szokond és Béltekhodos között három telefonoszlopot döntött ki. A villámlás és erős széllökések következtében, a vihar idején, a megye 42 települése maradt áram nélkül. Az Electrica Rt. 10 mentőcsapatot küldött a helyszínre, hogy a hibaelhárítást elvégezze.

Szárazberken a villám belecsapott egy melléképületbe, a tüzet a tűzoltóknak sikerült megfékezni.

Érszentkirályon az erős széllökések következtében a községi legelőn található istállók közül kettőnek beszakadt a tetőszerkezete, azonban az állatállományban nem okozott gondot.

A kárfelmérés jelenleg is zajlik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...