VIII. Szatmári Ifjúsági Napok
Utoljára módositva: 2014-04-17 02:29:07

Felolvasztotta a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) az öt éve hibernáló Szatmári Ifjúsági Napok rendezvényt, május elején lesz a nyolcadik ifi-fesztivál, de még sok a titok körülötte.

 

Csák Gyöngyi és Muresan István csak néhány részletet árult el az idei SZIN-ről

„Mi küldtük a youtube-os, rókás mini-trilógia-videóra mutató linket (bit.ly/1hjJ24A) tartalmazó vírus SMS-t az elmúlt időszakban — árulta el egy tegnapi sajtótájékoztatón a Szatmári Ifjúsági Napokat (SZIN) szervező MIK-elnök és -alelnök. — Ezzel az volt a célunk, mondta Muresan István MIK-elnök, hogy felhívjuk a figyelmet rendezvényünkre, illetve a Felelősséggel tartozol a rókádért! jelmondattal egyúttal tudatosítsuk a szatmári ifjúságban, hogy a feltörekvő korosztály tagjaiként felelősek vagyunk a turpisságainkért.” Az SMS-t mintegy hétszáz telefonszámra küldték el egy héttel ezelőtt, a videókat pedig több mint ezerszer nyitották meg azóta.

 

Foci, Open-X, koncert, játék

 

Hét évet élt meg 2009-es felfüggesztéséig a SZIN, ebben az évben lesz a nyolcadik rendezvénye az ifjúsági fesztiválnak, május 1–3. között két nagyobb és két kisebb helyszínre várják a fiatalokat és idősebbeket, kicsiket és nagyokat. Az egyik helyszín a szatmárnémeti, 15-ös lakótelepi Skate Park lesz, ahol az Open X extrémsport-bajnokság idei kiadására várják az érdeklődőket, folytatásra pedig pénteken és szombaton a Gorunului utcai Aquastar vízi komplexumba invitálják a résztvevőket. Az érdeklődést továbbra is fenntartva, a tegnapi sajtótájékoztatón nem árulták el, milyen együttesek lépnek majd fel az ifjúsági napokon, ha már az internetet használják a fesztivál népszerűsítésére, a fellépőket is ezen a felületen kívánják bejelenteni, és ha már a rókás videó is sorozatban volt felvezetve, ezeket is egymás után, április első felében fogják közzétenni. A rendezvény Facebook-os oldalán, a facebook.com/szinhivatalos-on tegnap délután négy órakor jelentették be a fesztivál fellépőinek egyikét, minden további információ a fesztivállal kapcsolatban itt lesz legkorábban elérhető.

 

Részletek a neten

 

De nem csak a fellépők a fontosak, mondta el Csák Gyöngyi, MIK-alelnök, hanem az egyéb szórakoztató rendezvények, a vetélkedők, játékos versenyek és egyéb szabadidős programok az Aquastar területén, illetve a tizedik, középiskolások számára szervezett focikupa, amelynek a szatmárnémeti Ady Endre utcai sportterem, illetve a Rodnei utca 64. szám alatti dr. Vasile Lucaciu (volt 21-es), általános iskola sportterme ad majd otthont az első májusi hétvégén.

A május másodikai és harmadikai, pénteki és szombati Aquastar-beli koncertekre 10 lejes belépőt kell majd váltani, ezek nyolc óra után fognak kezdődni. Összesen hat fellépő lesz, romániai és magyarországi művészek. A rendezvény egy húszezer lejes keretből gazdálkodik, úgyhogy igazán neves együttesekre és énekesekre lehet számítani.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...