VIII. Szatmári Ifjúsági Napok
Utoljára módositva: 2014-04-17 02:29:07

Felolvasztotta a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) az öt éve hibernáló Szatmári Ifjúsági Napok rendezvényt, május elején lesz a nyolcadik ifi-fesztivál, de még sok a titok körülötte.

 

Csák Gyöngyi és Muresan István csak néhány részletet árult el az idei SZIN-ről

„Mi küldtük a youtube-os, rókás mini-trilógia-videóra mutató linket (bit.ly/1hjJ24A) tartalmazó vírus SMS-t az elmúlt időszakban — árulta el egy tegnapi sajtótájékoztatón a Szatmári Ifjúsági Napokat (SZIN) szervező MIK-elnök és -alelnök. — Ezzel az volt a célunk, mondta Muresan István MIK-elnök, hogy felhívjuk a figyelmet rendezvényünkre, illetve a Felelősséggel tartozol a rókádért! jelmondattal egyúttal tudatosítsuk a szatmári ifjúságban, hogy a feltörekvő korosztály tagjaiként felelősek vagyunk a turpisságainkért.” Az SMS-t mintegy hétszáz telefonszámra küldték el egy héttel ezelőtt, a videókat pedig több mint ezerszer nyitották meg azóta.

 

Foci, Open-X, koncert, játék

 

Hét évet élt meg 2009-es felfüggesztéséig a SZIN, ebben az évben lesz a nyolcadik rendezvénye az ifjúsági fesztiválnak, május 1–3. között két nagyobb és két kisebb helyszínre várják a fiatalokat és idősebbeket, kicsiket és nagyokat. Az egyik helyszín a szatmárnémeti, 15-ös lakótelepi Skate Park lesz, ahol az Open X extrémsport-bajnokság idei kiadására várják az érdeklődőket, folytatásra pedig pénteken és szombaton a Gorunului utcai Aquastar vízi komplexumba invitálják a résztvevőket. Az érdeklődést továbbra is fenntartva, a tegnapi sajtótájékoztatón nem árulták el, milyen együttesek lépnek majd fel az ifjúsági napokon, ha már az internetet használják a fesztivál népszerűsítésére, a fellépőket is ezen a felületen kívánják bejelenteni, és ha már a rókás videó is sorozatban volt felvezetve, ezeket is egymás után, április első felében fogják közzétenni. A rendezvény Facebook-os oldalán, a facebook.com/szinhivatalos-on tegnap délután négy órakor jelentették be a fesztivál fellépőinek egyikét, minden további információ a fesztivállal kapcsolatban itt lesz legkorábban elérhető.

 

Részletek a neten

 

De nem csak a fellépők a fontosak, mondta el Csák Gyöngyi, MIK-alelnök, hanem az egyéb szórakoztató rendezvények, a vetélkedők, játékos versenyek és egyéb szabadidős programok az Aquastar területén, illetve a tizedik, középiskolások számára szervezett focikupa, amelynek a szatmárnémeti Ady Endre utcai sportterem, illetve a Rodnei utca 64. szám alatti dr. Vasile Lucaciu (volt 21-es), általános iskola sportterme ad majd otthont az első májusi hétvégén.

A május másodikai és harmadikai, pénteki és szombati Aquastar-beli koncertekre 10 lejes belépőt kell majd váltani, ezek nyolc óra után fognak kezdődni. Összesen hat fellépő lesz, romániai és magyarországi művészek. A rendezvény egy húszezer lejes keretből gazdálkodik, úgyhogy igazán neves együttesekre és énekesekre lehet számítani.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 20:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...