Villámolvasás-tréning Csanáloson
Utoljára módositva: 2017-09-19 09:29:39

Lantos Mihály tanulásmódszertani szakértő, egyetemi oktató érkezik Csanálosra, hogy megtanítsa az érdeklődőket arra, hogyan tudnak az agyukat jobban kihasználva, hatékonyan tanulni.

Nem első alkalommal érkezik Csanálosra Lantos Mihály tanulásmódszertani szakértő, egyetemi oktató. A szakember hónapokkal ezelőtt már tartott egy tréninget a Nagykároly melletti községben, ahova akkor is — ahogy szeptember végén is majd — a helyi CSIK Egyesület tagjainak a meghívására érkezett.

Most a villámolvasás rejtelmeibe avatja be a tréning résztvevőit, tudtuk meg az esemény szervezőitől. A villámolvasás-tanfolyamot elsősorban egyetemistáknak, érettségire készülőknek és minden olyan személynek ajánlják, akinek gyorsan kell nagyobb mennyiségű ismeretanyagot elsajátítania. A tréninget szeptember 26–27-én tartják a csanálosi kultúrotthonban. A szervezők tájékoztatása szerint a kétnapos tréningen való részvétel 100 lejbe kerül, a csanálosiak számára 50 százalékos kedvezményt biztosítanak. Az összeg tartalmaz ebédet is.

Mivel a helyek száma korlátozott, a CSIK Egyesület tagjai azt kérik, hogy akik szeretnének részt venni a tréningen, azok részvételi szándékukat jelezzék szeptember 22-ig. Jelentkezni a 0741–114128-as telefonszámon lehet Schupler Biancánál.

Hogy mi is a villámolvasás, mi ennek a könnyen és gyorsan elsajátítható tréningnek a titka, arról a módszer kidolgozója, Lantos Mihály ekképpen ír.

„A villámolvasás módszere valóban azt adja, amit a neve is ígér. Persze nem cikkcakkban fogunk olvasni, hanem sokkal gyorsabban jutunk el a könyv végéig. Hogyan lehetséges mindez? Valóban rövidebb idő alatt többet tudunk megjegyezni (megtanulni) egy könyvből? Igen, határozottan igen! A módszer ugyanis szakít a hagyományos olvasási modellel, legalábbis abban az értelemben, hogy az olvasás iránya nem az első betűtől az utolsóig tart. Mivel elménk életünk minden egyes mozzanatát megjegyzi és elraktározza a tudatalattinkban, miért ne tehetnénk meg, hogy magát a könyvet, annak minden egyes oldalát a tudatalattinkba helyezzük, mintegy mentálisan lefotózva?! Ezután már „csak” annyi a dolgunk, hogy előcsalogassuk az ismereteket onnan. Amennyire furcsán hangzik mindez, annyira egyszerű is. Olyan, mint a kerékpározás. Egyáltalán nem nehéz, mindenki képes rá, s ha egyszer ráérzel, menni fog önállóan, és sohasem felejted el. A villámolvasás segít abban, hogy a könyvnek vagy bármely írásnak azokat a lényeges pontjait találjuk meg, amelyekre szükségünk van. A hagyományos olvasással mindez rengeteg időbe és energiába telik, hiszen el kell indulnunk az elejétől, és addig kell haladnunk előre, amíg meg nem találjuk a lényeget, miközben tömjük a fejünket a feleslegesebbnél feleslegesebb adatokkal. A villámolvasás-tanfolyamon a módszer minden egyes lépését megtanítom, mellé megannyi tanulási, olvasási tanáccsal. Mintha kerékpározni tanítanék. Egy ideig futok a kerékpár mellett, fogom, hogy el ne ess, aztán elengedem, és soha nem lesz rám szükség. Használjátok örömmel, eredményesen!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az elrabol hercegnő
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Bosszúvágy
Ma, 16:40
A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, mikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...