Villámolvasás-tréning Csanáloson
Utoljára módositva: 2017-09-19 09:29:39

Lantos Mihály tanulásmódszertani szakértő, egyetemi oktató érkezik Csanálosra, hogy megtanítsa az érdeklődőket arra, hogyan tudnak az agyukat jobban kihasználva, hatékonyan tanulni.

Nem első alkalommal érkezik Csanálosra Lantos Mihály tanulásmódszertani szakértő, egyetemi oktató. A szakember hónapokkal ezelőtt már tartott egy tréninget a Nagykároly melletti községben, ahova akkor is — ahogy szeptember végén is majd — a helyi CSIK Egyesület tagjainak a meghívására érkezett.

Most a villámolvasás rejtelmeibe avatja be a tréning résztvevőit, tudtuk meg az esemény szervezőitől. A villámolvasás-tanfolyamot elsősorban egyetemistáknak, érettségire készülőknek és minden olyan személynek ajánlják, akinek gyorsan kell nagyobb mennyiségű ismeretanyagot elsajátítania. A tréninget szeptember 26–27-én tartják a csanálosi kultúrotthonban. A szervezők tájékoztatása szerint a kétnapos tréningen való részvétel 100 lejbe kerül, a csanálosiak számára 50 százalékos kedvezményt biztosítanak. Az összeg tartalmaz ebédet is.

Mivel a helyek száma korlátozott, a CSIK Egyesület tagjai azt kérik, hogy akik szeretnének részt venni a tréningen, azok részvételi szándékukat jelezzék szeptember 22-ig. Jelentkezni a 0741–114128-as telefonszámon lehet Schupler Biancánál.

Hogy mi is a villámolvasás, mi ennek a könnyen és gyorsan elsajátítható tréningnek a titka, arról a módszer kidolgozója, Lantos Mihály ekképpen ír.

„A villámolvasás módszere valóban azt adja, amit a neve is ígér. Persze nem cikkcakkban fogunk olvasni, hanem sokkal gyorsabban jutunk el a könyv végéig. Hogyan lehetséges mindez? Valóban rövidebb idő alatt többet tudunk megjegyezni (megtanulni) egy könyvből? Igen, határozottan igen! A módszer ugyanis szakít a hagyományos olvasási modellel, legalábbis abban az értelemben, hogy az olvasás iránya nem az első betűtől az utolsóig tart. Mivel elménk életünk minden egyes mozzanatát megjegyzi és elraktározza a tudatalattinkban, miért ne tehetnénk meg, hogy magát a könyvet, annak minden egyes oldalát a tudatalattinkba helyezzük, mintegy mentálisan lefotózva?! Ezután már „csak” annyi a dolgunk, hogy előcsalogassuk az ismereteket onnan. Amennyire furcsán hangzik mindez, annyira egyszerű is. Olyan, mint a kerékpározás. Egyáltalán nem nehéz, mindenki képes rá, s ha egyszer ráérzel, menni fog önállóan, és sohasem felejted el. A villámolvasás segít abban, hogy a könyvnek vagy bármely írásnak azokat a lényeges pontjait találjuk meg, amelyekre szükségünk van. A hagyományos olvasással mindez rengeteg időbe és energiába telik, hiszen el kell indulnunk az elejétől, és addig kell haladnunk előre, amíg meg nem találjuk a lényeget, miközben tömjük a fejünket a feleslegesebbnél feleslegesebb adatokkal. A villámolvasás-tanfolyamon a módszer minden egyes lépését megtanítom, mellé megannyi tanulási, olvasási tanáccsal. Mintha kerékpározni tanítanék. Egy ideig futok a kerékpár mellett, fogom, hogy el ne ess, aztán elengedem, és soha nem lesz rám szükség. Használjátok örömmel, eredményesen!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...