Viorel Pintea tiltakozik az áthelyezés ellen
Utoljára módositva: 2013-02-25 10:53:11

Viorel Pintea, az APIA igazgatója szabálytalannak tartja áthelyezését. Őt három hónapra Neamţ megyébe delegálták, a pénteken beiktatott utódjának kinevezése azonban hat hónapra szól.

Viorel Pintea

Február 24-én sajtótájékoztatót tartott Viorel Pintea, a Szatmár Megyei Mezőgazdasági, Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) igazgatója, aki elmondta, hogy három hónapra áthelyezték Piatra Neamţra, azzal az indoklással, hogy a Neamţ megyei intézményt is emelje olyan szintre, mint amilyen szinten a Szatmár megyei van, amelyik országos viszonylatban el van ismerve. Pintea amiatt tartott sajtótájékoztatót, mert szombat reggel be akart menni az APIA szatmárnémeti székházába, ami ezentúl is állandó munkahelye, hogy összeszedje a dolgait, de azt nem tehette, mert ki volt cserélve a zár. Pintea elmondta, hogy a jelenlegi törvény értelmében egy közalkalmazottat maximum hat hónapra lehet áthelyezni — őt három hónapra helyezték át —, ez időre a helyet fenn kell tartani, a helyettest pedig csak az intézményen belülről lehet kinevezni. Pénteken beiktatták Gabriel Leş volt alprefektust és a megyeközpont volt alpolgármesterét, aki jelenleg Ráksa község közalkalmazottja. A beiktatási ceremónián Cristian Sasu alprefektus felolvasta Dorel Gheorghe Benunak, az APIA országos vezérigazgatójának a megbízólevelét, ami hat hónapra szól. Pintea szerint ez sem szabályos, mert őt három hónapra mentették fel, Leşt pedig hat hónapra nevezték ki, a törvény pedig lehetőséget ad arra, hogy az áthelyezés időtartama alatt az áthelyezett igazgató minden jogát megtartsa. Érdekes az is, hogy Piatra Neamţon nem találtak egy olyan személyt, aki el tudná látni az igazgatói tisztséget, ugyanakkor Szatmárnémetiben is külső embert kellett behozni az ideiglenes igazgatói tisztség betöltésére. Pintea hozzátette: „Sok mindent el lehet rólam mondani — ha egyeseknek az érdekei úgy kívánják —, de azt az egyet nem, hogy bármikor megszegtem a törvényeket. Nagyon sok törvénycikkellyel nem értek egyet, ezt többször szóvá is tettem, elmondtam, hogy lehetne jobban csinálni, de az érvényben lévő törvényeket mindig betartotta. Azt is megértem, hogy politikai alapon akarnak leváltani, de akkor változtassák meg a törvényt, hogy a leváltásom szabályos legyen” — fogalmazott a menesztett igazgató.

 Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...