Viorica Dăncilă: pénteken fogadja el a kormány a költségvetés-kiigazítást
Utoljára módositva: 2019-10-07 10:06:32

Pénteki ülésén készül elfogadni a kormány a költségvetés-kiigazítást – jelentette be Viorica Dăncilă miniszterelnök.

“Pénteken tartjuk a kormányülést, amelynek a napirendjén szerepel a költségvetés-kiigazítás és több más jogszabálytervezet, amelyeket már nagyon várnak az emberek” – mondta egy vasárnapi nyilatkozatában Dăncilă.

A miniszterelnök ugyanakkor meggyőződésének adott hangot, hogy az egy nappal korábban, csütörtökön szavazásra bocsátandó bizalmatlansági indítványt nem fogja elfogadni a parlament. Azt mondta, bízik azoknak a szociáldemokrata párti, illetve más alakulatokat képviselő törvényhozóknak a felelősségérzetében, akik tudatában vannak annak, hogy az országnak stabilitásra van szüksége.

A kormányfő nyilatkozatában bírálta Klaus Iohannis államfőt, amiért több alkalommal is kijelentette, hogy a jelenlegi kormányt félre kell állítani.

“Nagyon veszélyesnek tartom, hogy éppen Románia elnöke – akinek valamennyi állampolgár elnökének kellene lennie – az, aki követeli ennek a kormánynak a megbuktatását. Egy elnöknek nem lenne szabad ezt tennie. Túl kellene már lépnünk ezen a kampánylogikán, és mindannyian teljesítsük az alkotmány által előírt kötelességeinket” – fogalmazott.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...