VIP-szalon a diabetológián
Utoljára módositva: 2014-06-06 10:34:32

Tegnap ünnepélyes keretek között adták át Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház diabetológia osztályán a szatmárnémeti Lions Club Someş által korszerűsített kétágyas VIP-szalont.

 

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház több osztályán alakítottak ki az elmúlt hónapok során szponzorok támogatásával VIP-szalonokat, melyek a kórházba beutalt személyek komfortérzetén hivatottak javítani, természetesen térítés ellenében. A kórház menedzsere, Venemozer Erica megköszönte a Lions Club Someş támogatását, s abbeli reményének adott hangot, hogy a mostani példa más szponzoroknak is kedvet csinál az egészségügy támogatásához. Az osztályvezető főorvos, dr. Szilágyi József belgyógyász-diabetológus elmondta, a mostani beruházás által sikerült humánusabb körülményeket kialakítani az osztályon, s remélhetőleg egyre kevesebb beteg fogja más megyében kezeltetni magát most, hogy a megfelelő szakorvosi szolgáltatás mellett hotel minőségű ellátást is tudnak biztosítani a pácienseknek. 2014-ben már több mint 500 beteget kezeltek a diabetológiai osztályon, az ágyak száma 25, s 17 fős munkaközösséggel dolgoznak. A Lions Club alapító elnöke, Ioan Trifu elmondta, a klub idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, s az idei év legszebb megvalósítása a VIP-szalon kialakítása. Ezenkívül fontos a klub egy másik, viszonylag új projektje: a Játszunk és újrahasznosítunk, aminek keretében a gyerekeknek játszva tanítják meg a hulladék újrahasznosításának jelentőségét. A díjkiosztásra júliusban kerül sor. A klub elnöke, Claudiu Figula köszöntőbeszédében elmondta, 2010-ben tízezer eurós beruházásból felújították a Diabétesz Központot, míg a most átadásra került kétágyas, új bútorzattal ellátott, teljesen felújított VIP-szalon kialakítása 10 ezer lejből valósult meg. A Szatmár Megyei Tanács korábbi határozata alapján a VIP-szalon igénybevétele egy napra 50 lejbe kerül. A klub és a megyei kórház közötti megállapodás alapján az első bevételekből televíziót, mikrohullámú sütőt és hűtőszekrényt vásárolnak a VIP-szalonba, mely különálló mellékhelyiséggel is rendelkezik. Figula kihangsúlyozta, a klub kilenc programot működtet, melyek közül több egészségügyi tematikájú: Ajándék karácsonyra; Tábor a cukorbeteg gyermekeknek; A cukorbetegség szűrése a megyénkbeli iskolákban; A cukorbetegség világnapja alkalmából szervezett események; Egészséges szemek, tiszta látás. Claudiu Figulától azt is megtudtuk, hogy az Oroszlánszív elnevezésű központ kialakítását tűzték ki célul: a projekt keretében a Lions Club Someş és a Szatmár Megyei Tanács együttműködése által a Gabriel Georgescu utca 16. szám alatti ingatlanban olyan központ fog működni, ahol jól tanuló állami gondozottak találnak otthonra. Ennek érdekében a mintegy 1200 — gyerekotthonban nevelkedő — gyerekből 12-t kiválasztanak, azokat, akik a legjobb tanulmányi eredményekkel dicsekedhetnek, s az ő oktatásukat támogatják majd.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:20
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:40
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gyilkosság az Orient expresszen
Ma, 21:50
Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap. Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...