Virágkarnevál, új kenyér ünnepe
Utoljára módositva: 2017-08-19 10:07:07

Augusztus 20-án, az államalapítás évfordulóján számos rendezvény várja az ünneplőket a magyarlakta településeken.

A legismertebb határon túli esemény — a budapesti központi rendezvényeken túl — a debreceni virágkarnevál, mely évről évre számos meglepetéssel várja a Debrecenbe látogatókat. Idén helyi idő szerint 7 órakor veszi kezdetét a karneváli felvonulás, melynek keretében kerékpárosok, veterán autók, virágkocsik és művészeti csoportok mutatkoznak be. A virágkarnevál során a több százezer szál élő virág felhasználásával készített, közel 5 méter magas és 12 méter hosszú virágkompozíciók magyarországi és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végighaladnak Debrecen utcáin (Megyeháza–Nagyerdei körút). A menetben végigvonuló virágkocsik és old timerek a felvonulást követően, kora délutántól testközelből is megtekinthetők, miközben a közönséget folklórcsoportok bemutatói szórakoztatják. Az old timerek és a folklórbemutatók csak 18 óráig láthatóak a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén. 19 órakor kezdődik a Karneváléj, Magyarország legnagyobb arénashow-ja a Nagyerdei Stadionban: a legnagyobb hazai sztárok, világhírű ABBA-slágerek, mesemusicalek újratöltve, galaktikus látványelemek, 2000 hazai és külföldi táncos, artisták, illuzionista, légi látványosságok. Az ünnepi tűzijáték 22 órakor az Egyetem téren kezdődik.

A Sóstói Múzeumfalu augusztus 20-án 10 órától hagyományos programokkal készül az ünnepre. Tárlatnyitás, népzenei műsorok, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, hagyományőrző bemutatók gondoskodnak arról, hogy minden látogató jól érezze magát. A vendégek bekapcsolódhatnak azokba a munkafolyamatokba (aratás, cséplés, szelelés, dagasztás), amelyek eredményeként a learatott búzából ropogós kenyér lesz. A programot népzenei műsorok színesítik. Az új kenyér ünnepén nyílik meg Boros György, a Jósa András Múzeum munkatársának kiállítása a Pálinkaházban, amely a fotóművész Sóstón készült különleges képeiből ad válogatást. A program részeként, a hagyományoknak megfelelően a faluközpontban hálaadó istentiszteletet tartanak 14 órakor (helyi idő). Igét hirdet Kósa László református lelkipásztor. Az istentiszteletet az új kenyér megáldása és kóstolója követi. Augusztus 20-án díjtalan a belépés a Sóstói Múzeumfaluba.

Természetesen a határon túli települések jelentős részén szerveznek augusztus 20-án ünnepi eseményeket, így az érdeklődők igazi ünnepi hangulatba kerülhetnek, bármelyik programba kapcsolódnak is be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...