Virágvasárnap Mága Zoltánnal – a jótékonyság jegyében
Utoljára módositva: 2018-03-08 18:14:48

Jótékonysági koncertet tart Szatmárnémetiben a világhírű Mága Zoltán hegedűművész – a felajánlásokkal pedig egy gyermek és egy fiatal nő, közösségünk ismert, szeretett hölgytagja gyógykezelését támogatja.

Feledhetetlen élményben lesz részük a zene szerelmeseinek március 25–én, virágvasárnap délután 17 órától: Szatmárnémetiben, a Németi templomban koncertezik a Magyar Kultúra Lovagja, a Prima Primissima díjas Mága Zoltán hegedűművész — akinek egyedi, első hallásra azonnal felismerhető, virtuóz játékát, a klasszikus zene, a népzene, és a popzene ötvözésével kialakított jellegzetes crossover stílusát világszerte elismerően méltatják zenei nagyságok és több millió elvarázsolt hallgató egyaránt. Ám Mága Zoltán nem csak virtuóz játékáról, de jótékonyságáról is közismert, ugyanis nála a jótékonykodás belső késztetés és soha nem tétlenkedik, ha a rászorultak megsegítéséről van szó. Mint egy interjúban megfogalmazta: „Vannak, akik a klasszikus zenét sokkal jobban játsszák, mint én, ezt mindig is elismertem és hangoztattam. Igaz, hogy hegedűművészi mesterdiplomát szereztem a Pécsi Tudományegyetem művészeti karán, de hála Istennek, gyermekkoromban a világhírű Rajkó Zenekarban népzenét tanulhattam, amire végtelenül büszke vagyok. Bárhol járok a világban, a műsort mindig úgy állítom össze, még ha klasszikus zenét kell is játszanom, hogy legalább a ráadásban cigányzenét is előadhassak. A cigányzene szerves része a magyar zenei kultúrának, büszkék lehetünk rá, hiszen a világon mindenhol ismerik, és erre nagy igény is van. Az a lényeg, ha kiállunk a színpadra, akkor bármilyen műfaj is legyen az a darab, azt jól játsszuk el, tetsszen a közönségnek. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sokan szeretnek és tisztelnek, éppen ezért telt házas koncerteket tudok rendezni, és ezekből a sikerekből tudok számos esetben jótékonykodni, karitatív tevékenységeket folytatni.”
Segíteni érkezik Szatmárnémetibe is — a koncertre a belépés ingyenes lesz, a helyszínen elhelyezett urnákba azonban lehetőség nyílik az adományozásra, a befolyt összeget pedig Mága Zoltán és az esemény társszervezője, a Szatmár Megyei RMDSZ Nőszervezete két daganatos beteg – egy gyermek, illetve közösségünk egy ismert, szeretett hölgytagja – gyógyulása érdekében ajánlja fel.

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...