Visszaélésekre panaszkodnak
Utoljára módositva: 2014-09-17 09:00:47

A PSD elzálogosította a tanügyi rendszert a szavazatszerzés érdekében — vélik az ellenzéki ACL szövetség szatmári vezetői, akik szerint a kormánypárt választási csalásra készül.

 

Romeo Nicoară és Petre Mureşan

Bizalmatlansági indítványt terjeszt a parlament elé az ellenzéki Keresztény-liberális Szövetség (ACL) a tanügyi törvényt módosító 49/2014-es sürgősségi kormányrendelet ügyében, kérve annak hatályon kívül helyezését — fejtette ki tegnap sajtótájékoztató keretében az ACL szövetséget alkotó egyik alakulat, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szatmár megyei elnöke. Romeo Nicoară kifejtette: a rendelet hozzájárul ahhoz, hogy még inkább átpolitizálódjon a tanügyi rendszer, rontja az oktatás színvonalát, továbbá hatalommal való visszaélésre és ingatlanspekulációkra is lehetőséget ad. Elmondta: a jogszabály számos olyan elemet tartalmaz, melyet már korábban alaptörvény-ellenesnek nyilvánított az alkotmánybíróság. Hozzátette, a rendeletnek ennek egyetlen célja van: az, hogy előnyhöz juttassa a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjét az ACL államfőjelöltjével, Klaus Johannisszal szemben. Petre Mureşan, az ACL-t alkotó másik párt, a demokrata-liberális alakulat szatmári elnöke arra figyelmeztetett, hogy Victor Ponta és kormánya csalásra készül az őszi államfőválasztáson. Fel is vázolta, milyen jól átgondolt, többlépcsős stratégiát dolgozott ki a kormánypárt, mely szerinte négy fontos elemből áll. Mureşan szerint a PSD átpolitizálta és maga alá gyűrte a hírszerző szolgálatok és az állami erőszakszervezetek nagy részét. Rámutatott: sehol Európában nincs arra példa, hogy a miniszterelnök által kinevezett államtitkár legyen a rendőrség vezetője. Úgy vélte, az is a csalási szándékra utal, hogy közvetlenül a voksolás előtt alakították át a választási rendszert. „A demokráciának és a jogállamiságnak adott kegyelemdöfésnek” nevezte továbbá, hogy a speciális telekommunikációs szolgálatot (SPS) is politikai ellenőrzés alá vonták. A helyi választott vezetők mandátumvesztés nélküli pártváltását megengedő rendeletet szintén kampányfogásnak ítélte, melytől a PSD azt reméli, hogy a hozzájuk átálló polgármesterek és tanácsosok sok szavazót is hoznak majd magukkal.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...