Visszaélésekre panaszkodnak
Utoljára módositva: 2014-09-17 09:00:47

A PSD elzálogosította a tanügyi rendszert a szavazatszerzés érdekében — vélik az ellenzéki ACL szövetség szatmári vezetői, akik szerint a kormánypárt választási csalásra készül.

 

Romeo Nicoară és Petre Mureşan

Bizalmatlansági indítványt terjeszt a parlament elé az ellenzéki Keresztény-liberális Szövetség (ACL) a tanügyi törvényt módosító 49/2014-es sürgősségi kormányrendelet ügyében, kérve annak hatályon kívül helyezését — fejtette ki tegnap sajtótájékoztató keretében az ACL szövetséget alkotó egyik alakulat, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szatmár megyei elnöke. Romeo Nicoară kifejtette: a rendelet hozzájárul ahhoz, hogy még inkább átpolitizálódjon a tanügyi rendszer, rontja az oktatás színvonalát, továbbá hatalommal való visszaélésre és ingatlanspekulációkra is lehetőséget ad. Elmondta: a jogszabály számos olyan elemet tartalmaz, melyet már korábban alaptörvény-ellenesnek nyilvánított az alkotmánybíróság. Hozzátette, a rendeletnek ennek egyetlen célja van: az, hogy előnyhöz juttassa a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjét az ACL államfőjelöltjével, Klaus Johannisszal szemben. Petre Mureşan, az ACL-t alkotó másik párt, a demokrata-liberális alakulat szatmári elnöke arra figyelmeztetett, hogy Victor Ponta és kormánya csalásra készül az őszi államfőválasztáson. Fel is vázolta, milyen jól átgondolt, többlépcsős stratégiát dolgozott ki a kormánypárt, mely szerinte négy fontos elemből áll. Mureşan szerint a PSD átpolitizálta és maga alá gyűrte a hírszerző szolgálatok és az állami erőszakszervezetek nagy részét. Rámutatott: sehol Európában nincs arra példa, hogy a miniszterelnök által kinevezett államtitkár legyen a rendőrség vezetője. Úgy vélte, az is a csalási szándékra utal, hogy közvetlenül a voksolás előtt alakították át a választási rendszert. „A demokráciának és a jogállamiságnak adott kegyelemdöfésnek” nevezte továbbá, hogy a speciális telekommunikációs szolgálatot (SPS) is politikai ellenőrzés alá vonták. A helyi választott vezetők mandátumvesztés nélküli pártváltását megengedő rendeletet szintén kampányfogásnak ítélte, melytől a PSD azt reméli, hogy a hozzájuk átálló polgármesterek és tanácsosok sok szavazót is hoznak majd magukkal.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...