Visszaesés az ingatlanpiacon
Utoljára módositva: 2018-09-25 14:39:09

Júliushoz képest több szatmárnémeti telek cserélt gazdát augusztusban, tavalyhoz képest viszont visszafogottabb volt az ingatlanpiac.

Az év első nyolc hónapjában történt ingatlan-adásvételek tekintetében Szatmár megye országos szinten az erős középmezőnyben helyezkedik el, tizenötödik. Az Országos Kataszteri Hivatal (ANCPI) első nyolc hónapra vonatkozó adatai szerint Szatmár megyében 8038 ingatlan-adásvételt regisztráltak a telekkönyvekben, Galaţi megyében 8670, Argeş megyében pedig 7656 ezek száma. Bukarest rádupláz a második helyezett Ilfov megyére a maga 54 153 adásvételi tranzakciójával, Temes, Kolozs és Brassó megyék követik a fővárost és vonzáskörzetét a statisztikában.

Szatmár megyében idén augusztusban 303 kertes ház cserélt gazdát és 133 tömbházlakás, tavaly az ilyenek száma 333, illetve 227 volt. A telekkönyvi adatok szerint idén augusztusban 280 üres telek adásvételi papírjai lettek regisztrálva, míg tavaly augusztusban 326 erre vonatkozó bejegyezés történt. Krassó-Szörény, Giurgiu, Vrancea és Teleorman megyék állnak a legrosszabb helyen az ingatlanpiaci tevékenység terén, ezekben a megyékben cserélt gazdát a legkevesebb ingatlan tavaly és idén is, tömbházlakásokból például alig két-két tucatnyit adtak el megyénként.

A legnagyobb számban Galaţi, Temes és Dolj megyékben cseréltek gazdát mezőgazdasági területek.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...