Visszaesés az ingatlanpiacon
Utoljára módositva: 2018-09-25 14:39:09

Júliushoz képest több szatmárnémeti telek cserélt gazdát augusztusban, tavalyhoz képest viszont visszafogottabb volt az ingatlanpiac.

Az év első nyolc hónapjában történt ingatlan-adásvételek tekintetében Szatmár megye országos szinten az erős középmezőnyben helyezkedik el, tizenötödik. Az Országos Kataszteri Hivatal (ANCPI) első nyolc hónapra vonatkozó adatai szerint Szatmár megyében 8038 ingatlan-adásvételt regisztráltak a telekkönyvekben, Galaţi megyében 8670, Argeş megyében pedig 7656 ezek száma. Bukarest rádupláz a második helyezett Ilfov megyére a maga 54 153 adásvételi tranzakciójával, Temes, Kolozs és Brassó megyék követik a fővárost és vonzáskörzetét a statisztikában.

Szatmár megyében idén augusztusban 303 kertes ház cserélt gazdát és 133 tömbházlakás, tavaly az ilyenek száma 333, illetve 227 volt. A telekkönyvi adatok szerint idén augusztusban 280 üres telek adásvételi papírjai lettek regisztrálva, míg tavaly augusztusban 326 erre vonatkozó bejegyezés történt. Krassó-Szörény, Giurgiu, Vrancea és Teleorman megyék állnak a legrosszabb helyen az ingatlanpiaci tevékenység terén, ezekben a megyékben cserélt gazdát a legkevesebb ingatlan tavaly és idén is, tömbházlakásokból például alig két-két tucatnyit adtak el megyénként.

A legnagyobb számban Galaţi, Temes és Dolj megyékben cseréltek gazdát mezőgazdasági területek.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...