Visszamenőleg is fizetni kell
Utoljára módositva: 2018-01-20 11:14:54

Nem tudta felvenni a tempót saját magával sem a kormány, sorokat, fennakadásokat és sok bosszúságot okozott, hogy ettől az évtől változtatott az egyéni vállalkozók adózási szabályain, bevallási kötelezettsége van a bérleti szerződésekből, árendából, társulás által, tőzsdézésből, szerencsejátékokból vagy osztalékból bevételre szert személyeknek.

Szatmár megyében több mint harmincezer ilyen bevallásra kötelezett magánszemély van, a többletmunkát nem is győzték az adóhivatalban (ANAF), hosszú sorok kígyóztak főleg a hónap első felében az ügyfélablakok előtt. Külön nehezítette az ügyintézést, hogy nagyon sok adóköteles egyéni vállalkozótól vagy fizetésen kívüli jövedelemre szert tevő személytől visszamenőleg kértek jövedelemadót, egészségügyi biztosítást, illetve nyugdíjalap-hozzájárulást az adószedők, volt olyan, akire öt évre visszamenőleg vetették ki ezeket az adókat.

Az adóhivatali várakozási idő lerövidítése érdekében január 17-től aktiválta a D 600-as számú nyomtatvánnyal kapcsolatos bevallás-tétel online felületét is az ANAF, az országos adóhatóság honlapjáról elérhető, előzetes regisztrációt és valós, irodai ügyfélablaknál történő visszaigazolást igénylő virtuális ügyféltéren (Spaţiul Privat Virtual – SPV). A kinyomtatott, kitöltött és aláírt űrlap utánvéttel postán is beküldhető, a Szatmár Megyei Adóhivatal címe: Piața Romană, nr. 3-5, CP 440012, Satu Mare. A nyilatkozat-tétel határideje január 31., szerda.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...