Visszamenőleg is fizetni kell
Utoljára módositva: 2018-01-20 11:14:54

Nem tudta felvenni a tempót saját magával sem a kormány, sorokat, fennakadásokat és sok bosszúságot okozott, hogy ettől az évtől változtatott az egyéni vállalkozók adózási szabályain, bevallási kötelezettsége van a bérleti szerződésekből, árendából, társulás által, tőzsdézésből, szerencsejátékokból vagy osztalékból bevételre szert személyeknek.

Szatmár megyében több mint harmincezer ilyen bevallásra kötelezett magánszemély van, a többletmunkát nem is győzték az adóhivatalban (ANAF), hosszú sorok kígyóztak főleg a hónap első felében az ügyfélablakok előtt. Külön nehezítette az ügyintézést, hogy nagyon sok adóköteles egyéni vállalkozótól vagy fizetésen kívüli jövedelemre szert tevő személytől visszamenőleg kértek jövedelemadót, egészségügyi biztosítást, illetve nyugdíjalap-hozzájárulást az adószedők, volt olyan, akire öt évre visszamenőleg vetették ki ezeket az adókat.

Az adóhivatali várakozási idő lerövidítése érdekében január 17-től aktiválta a D 600-as számú nyomtatvánnyal kapcsolatos bevallás-tétel online felületét is az ANAF, az országos adóhatóság honlapjáról elérhető, előzetes regisztrációt és valós, irodai ügyfélablaknál történő visszaigazolást igénylő virtuális ügyféltéren (Spaţiul Privat Virtual – SPV). A kinyomtatott, kitöltött és aláírt űrlap utánvéttel postán is beküldhető, a Szatmár Megyei Adóhivatal címe: Piața Romană, nr. 3-5, CP 440012, Satu Mare. A nyilatkozat-tétel határideje január 31., szerda.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...