Visszamenőleg is fizetni kell
Utoljára módositva: 2018-01-20 11:14:54

Nem tudta felvenni a tempót saját magával sem a kormány, sorokat, fennakadásokat és sok bosszúságot okozott, hogy ettől az évtől változtatott az egyéni vállalkozók adózási szabályain, bevallási kötelezettsége van a bérleti szerződésekből, árendából, társulás által, tőzsdézésből, szerencsejátékokból vagy osztalékból bevételre szert személyeknek.

Szatmár megyében több mint harmincezer ilyen bevallásra kötelezett magánszemély van, a többletmunkát nem is győzték az adóhivatalban (ANAF), hosszú sorok kígyóztak főleg a hónap első felében az ügyfélablakok előtt. Külön nehezítette az ügyintézést, hogy nagyon sok adóköteles egyéni vállalkozótól vagy fizetésen kívüli jövedelemre szert tevő személytől visszamenőleg kértek jövedelemadót, egészségügyi biztosítást, illetve nyugdíjalap-hozzájárulást az adószedők, volt olyan, akire öt évre visszamenőleg vetették ki ezeket az adókat.

Az adóhivatali várakozási idő lerövidítése érdekében január 17-től aktiválta a D 600-as számú nyomtatvánnyal kapcsolatos bevallás-tétel online felületét is az ANAF, az országos adóhatóság honlapjáról elérhető, előzetes regisztrációt és valós, irodai ügyfélablaknál történő visszaigazolást igénylő virtuális ügyféltéren (Spaţiul Privat Virtual – SPV). A kinyomtatott, kitöltött és aláírt űrlap utánvéttel postán is beküldhető, a Szatmár Megyei Adóhivatal címe: Piața Romană, nr. 3-5, CP 440012, Satu Mare. A nyilatkozat-tétel határideje január 31., szerda.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. február 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...