Visszatértek az amerikai filmesek
Utoljára módositva: 2018-05-21 17:01:46

Május végén folytatódnak a filmes munkálatok a Károlyi-kastélyban, hangzott el az elmúlt hétvégén tartott nagykárolyi sajtótájékoztatón, ahol jelen volt az amerikai film rendezője is.

Hetekig furdalta a kíváncsiság a nagykárolyiakat, hogy mi is történik a Károlyi-kastélyban, hiszen amerikai filmesek a meteorológiai tavasz idején karácsonyi pompába öltöztették a város legfőbb látványosságát. Akkor annyi információ szivárgott ki az intézmény dolgozóinak köréből, hogy mindenkit titoktartás kötelez, és a filmesek valamikor tartanak majd egy sajtótájékoztatót, ami talán kielégíti a helyiek kíváncsiságát.

Az elmúlt hétvégén meg is tartották a megígért sajtótájékoztatót, hiszen május végén folytatódni fognak a filmes munkálatok a kastélyban. A sajtótájékoztatón Amy Krell, az amerikai film rendezője árult el némi információt Dragoş Georgescu moderálásával.

Mint kiderült, Amy Krell nem első alkalommal forgat Romániában, portfóliójába inkább a kosztümös, hercegnős filmek tartoznak, s ez a mostani — vélhetően — egy karácsonyi alkotás lesz, ezt az elképzelést támasztják alá a kihelyezett dekorációk, díszletek is. Krell elmondta, hogy nagyon jól érzik magukat Nagykárolyban, ahol az esti sétákat éppúgy élvezik, mint az alkotás folyamatát. Olyannyira sikerült beilleszkedniük, hogy már kedvenc nagykárolyi éttermük is van. Mint kiderült, a Károlyi-kastély kiválasztása előtt a rendezőnő végigjárta az ország jelentősebb kastélyait, keresve az ideális helyszínt. A Károlyi-kastély első látásra elnyerte a tetszését mind kívül, mind pedig belül, s a választást igazolja, hogy ideális helyszínné vált a film számára.

Az amerikai rendező elismerően nyilatkozott a nagykárolyiakról. Kifejezetten pozitív a hozzáállás a munkájukhoz, a legmesszebbmenőkig segítőkészek és tapintatosak. A Castle Film által készített alkotás további felvételi munkálatai is pozitív hangulatban zajlanak majd a tavaszi munkákhoz hasonlóan, mondta Krell.

Dragoş Georgescu, a nagykárolyi turizmust és idegenforgalmat népszerűsíteni hivatott alapítvány vezetője annyival egészítette ki az elhangzottakat, hogy hamarosan egy újabb, egy átfogóbb kép kialakítására lehetőséget nyújtó sajtótájékoztatót is tartanak majd, amelyen a szereplőkről is több információt árulnak majd el. Georgescu kifejtette, hogy nagyszerű lehetőség ez a filmforgatás arra is, hogy a várost és az országot népszerűsítsék, hiszen eddig a tengerentúlon nem volt túl ismert Nagykároly, de ez a film talán további produkciók helyszínválasztásában is kiindulási pontot nyújthat, s így olyan területen is ismertté válhat a város, amire eddig nem is gondoltak.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...