Visszavágott Maskulik és Butka Coicának
Utoljára módositva: 2014-10-30 19:47:49

csütörtöki tanácsülésen beiktatták Nagy Szabolcsot, új építkezéseket hagytak jóvá, és nyilvánosan reagált a két RMDSZ-es tanácsos a polgármester vasárnapi, sértő kijelentéseire.

A Szatmárnémeti Tanács csütörtöki ülésén a Láng László helyébe lépő Nagy Szabolcs mandátumát is igazolták a tanácsosok

Egyhangúlag igazolták Nagy Szabolcs RMDSZ-es tanácsos mandátumát csütörtöki ülésükön a szatmárnémeti tanácsosok, aki Láng László helyét vette át a testületben, és letette a tanácsosi esküt. Az ülésen Altfatter Tamás szatmári alprefektus és Kereskényi Gábor, az RMDSZ parlamenti képviselője is jelen volt. Utóbbi az előterjesztés napirendre kerülésekor megköszönte Láng eddigi, a közért kifejtett munkáját, és sok sikert kívánt Nagynak, akinek megbízatásához Dorel Coica is gratulált. A polgármester visszaemlékezett, hogy 2012-ig tanácsosként dolgozott együtt az akkor szintén mandátumot kapott tanácstaggal, veszteségként könyvelte el ugyan Láng lemondását, de mint mondta, reméli, hogy Nagy Szabolccsal is legalább olyan jól fog tudni együttműködni, mint tette azt a leköszönt Láng Lászlóval.

Maskulik és Butka reakció

A tanácsülés nyilvánosságát és a sajtó jelenlétét kihasználva Maskulik Csaba és Butka Gergely tanácsosok a polgármester októbeer 19-i megalázó kijelentéseire reagált. Coica akkor azt mondta a két tanácsosról, hogy munkanélküliekként a tanácsosi tiszteletdíjból élnek, nem fizetnek adót, nem csináltak semmit eddigi életük során, és hogy csak csaholni járnak a városházára. Butka hozzátette még: nem méltó egy polgármesterhez ilyen kijelentéseket tenni és a nyilvánosság előtt megalázni bárkit is. „Nemcsak hogy személyes sértésnek veszem azt, hogy csaholó kutyának minősít a polgármester — hangsúlyozta Maskulik —, de úgy gondolom, sérti azt a közösséget is, amelyik engem városi szintű képviselőjévé választott. Azt javaslom mindenkinek, olvassa el a közigazgatásra érvényes etikai kódexet és a polgári törvénykönyv ilyen jellegű nyilvános kijelentésekre vonatkoztatható passzusait.”

Új építkezések

A költségvetés-kiegészítésről szóló határozattervezet előterjesztését követően, miután a Városi Sportklub költségvetését 200 ezer lejjel — immár sokadjára ebben az évben — újra kipótolták, Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos arra kérte a polgármestert, járjon közbe, hogy a sportklub vezetése az egyezségbe foglaltaknak megfelelően fizesse ki a Select Motel épületében bérelt úszómedence bérleti díját, mert az elmaradás miatt félő, hogy nem lesz hol edzeniük az úszóknak.

A tanácsosok a költségvetés-kiegészítés elfogadása mellett igennel szavaztak új környéken történő parcellázásra is, amely az első lépés afelé, hogy újabb lakáscélú ingatlanok épülhessenek. A beruházók az Alecu Russo utcában és egy Károlyi úti külterületen építkeznének, az előbbi helyen földszintes, illetve emeletes és manzárdos lakásokat szeretnének építeni. A Károlyi úti tervekkel kapcsolatban Maskulik Csaba fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a határozattervezet szövegét, elfogadása előtt, módosítsák a környéken lakók kérésének megfelelően úgy, hogy ott magánházak építéséről van szó, nem pedig emeletes panellakásokéról. A módosítást Nits János urbanisztikai bizottsági elnök távollétében elég nehezére esett a bizottsági tagoknak beleszerkeszteniük a határozattervezet szövegébe, Magyar Lóránd frakcióvezető meg is jegyezte: „Nits nélkül az urbanisztikai bizottság el van veszve.”

 

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az elrabol hercegnő
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Bosszúvágy
Ma, 16:40
A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, mikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...