Visszavágott Maskulik és Butka Coicának
Utoljára módositva: 2014-10-30 19:47:49

csütörtöki tanácsülésen beiktatták Nagy Szabolcsot, új építkezéseket hagytak jóvá, és nyilvánosan reagált a két RMDSZ-es tanácsos a polgármester vasárnapi, sértő kijelentéseire.

A Szatmárnémeti Tanács csütörtöki ülésén a Láng László helyébe lépő Nagy Szabolcs mandátumát is igazolták a tanácsosok

Egyhangúlag igazolták Nagy Szabolcs RMDSZ-es tanácsos mandátumát csütörtöki ülésükön a szatmárnémeti tanácsosok, aki Láng László helyét vette át a testületben, és letette a tanácsosi esküt. Az ülésen Altfatter Tamás szatmári alprefektus és Kereskényi Gábor, az RMDSZ parlamenti képviselője is jelen volt. Utóbbi az előterjesztés napirendre kerülésekor megköszönte Láng eddigi, a közért kifejtett munkáját, és sok sikert kívánt Nagynak, akinek megbízatásához Dorel Coica is gratulált. A polgármester visszaemlékezett, hogy 2012-ig tanácsosként dolgozott együtt az akkor szintén mandátumot kapott tanácstaggal, veszteségként könyvelte el ugyan Láng lemondását, de mint mondta, reméli, hogy Nagy Szabolccsal is legalább olyan jól fog tudni együttműködni, mint tette azt a leköszönt Láng Lászlóval.

Maskulik és Butka reakció

A tanácsülés nyilvánosságát és a sajtó jelenlétét kihasználva Maskulik Csaba és Butka Gergely tanácsosok a polgármester októbeer 19-i megalázó kijelentéseire reagált. Coica akkor azt mondta a két tanácsosról, hogy munkanélküliekként a tanácsosi tiszteletdíjból élnek, nem fizetnek adót, nem csináltak semmit eddigi életük során, és hogy csak csaholni járnak a városházára. Butka hozzátette még: nem méltó egy polgármesterhez ilyen kijelentéseket tenni és a nyilvánosság előtt megalázni bárkit is. „Nemcsak hogy személyes sértésnek veszem azt, hogy csaholó kutyának minősít a polgármester — hangsúlyozta Maskulik —, de úgy gondolom, sérti azt a közösséget is, amelyik engem városi szintű képviselőjévé választott. Azt javaslom mindenkinek, olvassa el a közigazgatásra érvényes etikai kódexet és a polgári törvénykönyv ilyen jellegű nyilvános kijelentésekre vonatkoztatható passzusait.”

Új építkezések

A költségvetés-kiegészítésről szóló határozattervezet előterjesztését követően, miután a Városi Sportklub költségvetését 200 ezer lejjel — immár sokadjára ebben az évben — újra kipótolták, Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos arra kérte a polgármestert, járjon közbe, hogy a sportklub vezetése az egyezségbe foglaltaknak megfelelően fizesse ki a Select Motel épületében bérelt úszómedence bérleti díját, mert az elmaradás miatt félő, hogy nem lesz hol edzeniük az úszóknak.

A tanácsosok a költségvetés-kiegészítés elfogadása mellett igennel szavaztak új környéken történő parcellázásra is, amely az első lépés afelé, hogy újabb lakáscélú ingatlanok épülhessenek. A beruházók az Alecu Russo utcában és egy Károlyi úti külterületen építkeznének, az előbbi helyen földszintes, illetve emeletes és manzárdos lakásokat szeretnének építeni. A Károlyi úti tervekkel kapcsolatban Maskulik Csaba fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a határozattervezet szövegét, elfogadása előtt, módosítsák a környéken lakók kérésének megfelelően úgy, hogy ott magánházak építéséről van szó, nem pedig emeletes panellakásokéról. A módosítást Nits János urbanisztikai bizottsági elnök távollétében elég nehezére esett a bizottsági tagoknak beleszerkeszteniük a határozattervezet szövegébe, Magyar Lóránd frakcióvezető meg is jegyezte: „Nits nélkül az urbanisztikai bizottság el van veszve.”

 

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...