Visszavágott Maskulik és Butka Coicának
Utoljára módositva: 2014-10-30 19:47:49

csütörtöki tanácsülésen beiktatták Nagy Szabolcsot, új építkezéseket hagytak jóvá, és nyilvánosan reagált a két RMDSZ-es tanácsos a polgármester vasárnapi, sértő kijelentéseire.

A Szatmárnémeti Tanács csütörtöki ülésén a Láng László helyébe lépő Nagy Szabolcs mandátumát is igazolták a tanácsosok

Egyhangúlag igazolták Nagy Szabolcs RMDSZ-es tanácsos mandátumát csütörtöki ülésükön a szatmárnémeti tanácsosok, aki Láng László helyét vette át a testületben, és letette a tanácsosi esküt. Az ülésen Altfatter Tamás szatmári alprefektus és Kereskényi Gábor, az RMDSZ parlamenti képviselője is jelen volt. Utóbbi az előterjesztés napirendre kerülésekor megköszönte Láng eddigi, a közért kifejtett munkáját, és sok sikert kívánt Nagynak, akinek megbízatásához Dorel Coica is gratulált. A polgármester visszaemlékezett, hogy 2012-ig tanácsosként dolgozott együtt az akkor szintén mandátumot kapott tanácstaggal, veszteségként könyvelte el ugyan Láng lemondását, de mint mondta, reméli, hogy Nagy Szabolccsal is legalább olyan jól fog tudni együttműködni, mint tette azt a leköszönt Láng Lászlóval.

Maskulik és Butka reakció

A tanácsülés nyilvánosságát és a sajtó jelenlétét kihasználva Maskulik Csaba és Butka Gergely tanácsosok a polgármester októbeer 19-i megalázó kijelentéseire reagált. Coica akkor azt mondta a két tanácsosról, hogy munkanélküliekként a tanácsosi tiszteletdíjból élnek, nem fizetnek adót, nem csináltak semmit eddigi életük során, és hogy csak csaholni járnak a városházára. Butka hozzátette még: nem méltó egy polgármesterhez ilyen kijelentéseket tenni és a nyilvánosság előtt megalázni bárkit is. „Nemcsak hogy személyes sértésnek veszem azt, hogy csaholó kutyának minősít a polgármester — hangsúlyozta Maskulik —, de úgy gondolom, sérti azt a közösséget is, amelyik engem városi szintű képviselőjévé választott. Azt javaslom mindenkinek, olvassa el a közigazgatásra érvényes etikai kódexet és a polgári törvénykönyv ilyen jellegű nyilvános kijelentésekre vonatkoztatható passzusait.”

Új építkezések

A költségvetés-kiegészítésről szóló határozattervezet előterjesztését követően, miután a Városi Sportklub költségvetését 200 ezer lejjel — immár sokadjára ebben az évben — újra kipótolták, Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos arra kérte a polgármestert, járjon közbe, hogy a sportklub vezetése az egyezségbe foglaltaknak megfelelően fizesse ki a Select Motel épületében bérelt úszómedence bérleti díját, mert az elmaradás miatt félő, hogy nem lesz hol edzeniük az úszóknak.

A tanácsosok a költségvetés-kiegészítés elfogadása mellett igennel szavaztak új környéken történő parcellázásra is, amely az első lépés afelé, hogy újabb lakáscélú ingatlanok épülhessenek. A beruházók az Alecu Russo utcában és egy Károlyi úti külterületen építkeznének, az előbbi helyen földszintes, illetve emeletes és manzárdos lakásokat szeretnének építeni. A Károlyi úti tervekkel kapcsolatban Maskulik Csaba fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a határozattervezet szövegét, elfogadása előtt, módosítsák a környéken lakók kérésének megfelelően úgy, hogy ott magánházak építéséről van szó, nem pedig emeletes panellakásokéról. A módosítást Nits János urbanisztikai bizottsági elnök távollétében elég nehezére esett a bizottsági tagoknak beleszerkeszteniük a határozattervezet szövegébe, Magyar Lóránd frakcióvezető meg is jegyezte: „Nits nélkül az urbanisztikai bizottság el van veszve.”

 

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...