Vitát szült a járdaöntés
Utoljára módositva: 2014-07-18 20:24:28

Lakók és tanácsosok bírálják a több ezer négyzetméteren végzett szatmárnémeti járdaöntés minőségét, a városmenedzser szerint övön aluli ütés akkor kritizálni, amikor még folyik a munka.

 

A szatmárnémeti tizenhatos lakótelepen lakók azért vannak felháborodva, mert porló, betonozott járdán kell járniuk, azon nincs aszfalt, a Carpati I. lakótelepen az a baj, hogy törmelék fedi a zöldövezetet és a csatornafedőket, a Bariţiun pedig az, hogy kétujjnyival vastagabb az aszfalt, mint kellene. Maskulik Csaba RMDSZ-es városi tanácsos két albumot is feltöltött Facebook-adatlapjára, a felhasználók a következő címen érhetik el: on.fb.me/1qki7Rb és on.fb.me/1qkilry.

 

Félig készen

 

Az Independentei úti járdákon lévő csatornafedők törmelékkel vannak fedve, törmelékből jut a zöldövezetekre is, egyes helyeken a járdára öntött aszfalt végigcsorog a szegélyköveken is. A Carpati I. lakótelep sétányán lévő tömbházak lépcsőházhoz vezető bejáratát úgy aszfaltozták, hogy az útburkolat a bejárat felé lejtsen, ha esik az eső, a víz biztosan befolyjon a lépcsőházba. A tizenhatos lakótelepi Sănătăţii sétányon egyszerűen oldották meg a járdaépítést, mondta ottjártunkkor egy ottlakó, a régi jburkolatra egyszerűen ráöntötték a friss aszfaltot, olyan mélyre került ezáltal a járda és a tömbház fala közötti rész, hogy esőzés alkalmával bokáig áll a víz az erkélyek alatt. Ugyanezen a környéken öntötték a kelleténél vastagabbra az aszfaltot pár lépcsőház bejáratánál is, itt az ajtót csak úgy tudták kinyitni a lakók, hogy feltörték a friss burkolatréteget.

 

Korai észrevételek

 

A panaszokkal kapcsolatban Dan Băbuţ városmenedzsert kerestük meg tegnap, aki szerint korai az elégedetlenkedés mind a lakók, mind a „minden lében kanál” tanácsos részéről, hiszen a munkák még nem vették át, lévén hogy azok még be sem fejeződtek. Minden jel szerint keddre befejezik az összesen tizenkétezer négyzetméteren zajló járdaaszfaltozást, ez után az időpont után indokoltak lesznek a bejelentések.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...