Vitát szült a járdaöntés
Utoljára módositva: 2014-07-18 20:24:28

Lakók és tanácsosok bírálják a több ezer négyzetméteren végzett szatmárnémeti járdaöntés minőségét, a városmenedzser szerint övön aluli ütés akkor kritizálni, amikor még folyik a munka.

 

A szatmárnémeti tizenhatos lakótelepen lakók azért vannak felháborodva, mert porló, betonozott járdán kell járniuk, azon nincs aszfalt, a Carpati I. lakótelepen az a baj, hogy törmelék fedi a zöldövezetet és a csatornafedőket, a Bariţiun pedig az, hogy kétujjnyival vastagabb az aszfalt, mint kellene. Maskulik Csaba RMDSZ-es városi tanácsos két albumot is feltöltött Facebook-adatlapjára, a felhasználók a következő címen érhetik el: on.fb.me/1qki7Rb és on.fb.me/1qkilry.

 

Félig készen

 

Az Independentei úti járdákon lévő csatornafedők törmelékkel vannak fedve, törmelékből jut a zöldövezetekre is, egyes helyeken a járdára öntött aszfalt végigcsorog a szegélyköveken is. A Carpati I. lakótelep sétányán lévő tömbházak lépcsőházhoz vezető bejáratát úgy aszfaltozták, hogy az útburkolat a bejárat felé lejtsen, ha esik az eső, a víz biztosan befolyjon a lépcsőházba. A tizenhatos lakótelepi Sănătăţii sétányon egyszerűen oldották meg a járdaépítést, mondta ottjártunkkor egy ottlakó, a régi jburkolatra egyszerűen ráöntötték a friss aszfaltot, olyan mélyre került ezáltal a járda és a tömbház fala közötti rész, hogy esőzés alkalmával bokáig áll a víz az erkélyek alatt. Ugyanezen a környéken öntötték a kelleténél vastagabbra az aszfaltot pár lépcsőház bejáratánál is, itt az ajtót csak úgy tudták kinyitni a lakók, hogy feltörték a friss burkolatréteget.

 

Korai észrevételek

 

A panaszokkal kapcsolatban Dan Băbuţ városmenedzsert kerestük meg tegnap, aki szerint korai az elégedetlenkedés mind a lakók, mind a „minden lében kanál” tanácsos részéről, hiszen a munkák még nem vették át, lévén hogy azok még be sem fejeződtek. Minden jel szerint keddre befejezik az összesen tizenkétezer négyzetméteren zajló járdaaszfaltozást, ez után az időpont után indokoltak lesznek a bejelentések.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...