Vitatott Olimpia-győzelem
Utoljára módositva: 2014-12-07 14:46:05

Gavrilescu góljával minimális arányú győzelemmel fejezte be az évet a második ligában az Olimpia FC, miután a Claudiu Niculescu által irányított Mioveni ellen nyert hazai pályán.

Gavrilescu csukafejesével verte meg az Olimpia a Mioveni-t

Egy igencsak megszenvedett és az ellenfél által vehemensen vitatott körülmények között győzelemmel fejezte be a második liga idei pontvadászatát a Szatmárnémeti Olimpia alakulata, a Csík Tibor által dirigált gárda szombaton egy góllal nyert a Mioveni ellen. Az egykori válogatott, a Dinamo volt emblematikus játékosának tekintett Claudiu Niculescu által irányított Argeş megyei csapat elleni meccsre az Olimpia optimistán is tekinthetett, már csak azért is, mivel a Mioveni a hét közben kupameccset is játszott, melyen 3-0-ás vezetés után, az utolsó félórában négy gól kapva 4-3-ra kapott ki a Kolozsvári CFR-től.

A vendégeken azonban nem látszott a feltételezett fáradtság, és a meccs első negyedórájában kétszer is megszerezhették volna a vezetést, de Anca kapus egyazon akción elül bravúrosan hárította Mazilu és Galan lövéseit. Az Oli eközben nem jelentett komoly veszélyt a vendégek kapujára, a játékban nem sok volt az elképzelés, és a próbálkozások görcsösnek tűntek, a drukkerek csak bosszankodhattak.

A szünet után láthatóan motiváltabban jött ki az öltözőből a szatmári egylet, és bő tíz perc múlva a mintegy ezer drukker köze volt ahhoz, hogy gólnak örülhessen, de Gavrilescu fejese kevéssel hagyta el Popescu kapuját. Ezt követően Feier fejesét a pipából szedte ki a vendégek kapusa, majd az ezt követő szögletből Boştină bólintása suhant el a kapufa mellett. Negyedórával a vége előtt azonban már zörgött a Mioveni hálója, ekkor Bujor beadását Gavrilescu előrevetődve fejelte a hosszú felső sarokba, hatalmas örömrobbanást okozva a nézőtéren és a kispadon. Niculescu csapata azonban nem adta fel, és ismét csak Anca hatalmas bravúrjaira volt szükséges ahhoz, hogy Nilă ki ne egyenlítsen, akinek fejesét a szatmári hálóőr előbb kapufára tolta, majd blokkolta a négy méterről rálőtt kipattanó labdát. A vége előtt két perccel mégis megzörrent Anca hálója, de Marius Omuţ nagyváradi játékvezető miután először megadta Dragalina gólját, a partjelzővel való rövid konzultáció után les miatt visszavonta ítéletét, ami igencsak felpaprikázta a hangulatot, a reklamáló Niculescut a rendfenntartóknak kellett visszafogniuk és kikísérniük a pályáról, és a meccs végén is a játékvezetői stábnak a biztonságiak gyűrűjében kellett az öltözőbe vonulnia.

Eközben a csapat játékosai és a szakmai stáb a közönség tapsa mellett ünnepelték az idényzáró győzelmet, ami Csík szerint is nagyon nehezen született meg, és nagy szerepe volt benne Anca kapunak is. „A Câmpina ellen ő hibázott a végén, most a bravúrjai miatt nem kaptunk gólt, de persze kellet Gavrilescu találata is. Ha ők nincsenek, akkor vereség lett volna a vége, de végül is a három pont a lényeg” – jegyezte meg Csík, aki szomorúan jegyezte meg, hogy a győzelmet társuknak, Faurnak ajánlják, akinek a szombat reggel hunyt el az édesapja.

„Ahogy szokás mondani, jókor, jó helyen voltam, a beadás viszont a Bujor érdeme. A Mioveni nagyon kemény ellenfél volt, a góljuk utáni felfordulás a partjelzőnek köszönhető, aki hibázott azzal, hogy először elindult a középvonal felé, és csak azt követően jelzett a középbírónak” – mondta Gavrilescu, aki kérdésre elismerte, hogy a vezetőség részéről vannak tartozások a játékosok felé, de ígéretet kaptak arra, hogy az ünnepekig rendezik a tartozásokat.

A vendégek mestere szerint érdemtelenül szenvedtek vereséget, Niculescu a bíráskodást nem kívánta kommentálni, pedig amint megjegyezte, nagyon sok mondanivalója lenne ezzel kapcsolatban. Annyit azonban elmondott, hihetetlen, hogy ilyen ítélet megtörténhetett, ugyanakkor remélte, hogy szavai miatt nem tiltják majd el. Az Olimpiára most egy bő hónapos vakáció vár, a tavaszi idényre való felkészülés várhatóan január közepén kezdődik meg.

Adatok

Liga 2., 2. csoport, 16. forduló: Szatmárnémeti Olimpia – CS Mioveni 1-0 (Gavrilescu 76.). Az Olimpia összeállítása: Anca-Trip – Burlacu, Mureşan, Heil, Muntean, R. Rus, Onicaş (Feier 55.), Villand, Bic (Bujor 73.), Gavrilescu, Boştină (Micaş 83.). További eredmények: Temesvár – Resicabánya 1-0, Nagyvárad – Râmnicu Vâlcea 2-0, Slatina – Pankota 3-1, Tartang – Câmpina 5-4. A következő forduló (február 28.): Resicabámya – Nagyvárad, Râmnicu Vâlcea – Olimpia, Mioveni – Slatina, Pankota – Tatrang, Câmpina – Karánsebes.

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...