Vívóérem a LPS sportolójának
Utoljára módositva: 2018-06-20 12:33:16

A 8–13 éves lány párbajtőrvívók bajnoki küzdelmén 21 sportoló képviselte Szatmárnémetit. A csapatversenyben többen voltak szatmáriak, mint a bukarestiek! Illyés Jázmin bronzérmet szerzett.

Először szerzett bajnoki vívóérmet a Szatmárnémeti Sportlíceum: Illyés Jázmin a 8–9 éves párbajtőrvívó lányok egyéni viadalában állhatott a dobogó harmadik fokára kedden, Bukarestben.

A Szabó Rudolf, Adrian Szilagyi edzőpáros tanítványa egyébként nem kezdett jól, és a csoportkör után kissé megnehezítette útját a döntőig. Két győzelemmel és három vereséggel a 20. helyről kezdett a főtáblán, így rendre nehezebb ellenfelekkel került szemben az egyenes kieséses asszókban. Maia Feraru (Bukaresti Quarto) a 13. és Sofia Negrescu (ACS Prima Spada) a 4. kiemeltje volt a korosztálynak, a szatmári lány viszont 8–5, 8–4-re simán verte őket. A negyeddöntőben egy nála gyengébb ellenfél, Maia Ionescu (Quarto) érkezett, és vele vívta a legszorosabb asszót, de 8–6-os győzelemmel bejutott a legjobb négy közé, és ezzel biztosítva volt számára az érem. Jázmin ennél többet szeretett volna, és alaposan megdolgoztatta az első számú favorit Maria Mușatot (Bukaresti Stesial). Sokak szerint ez volt az előrehozott fináléja a küzdelmeknek, hiszen a bukaresti lány 8–7-es győzelemmel búcsúztatta Jázmint, majd a fináléban ismét simán nyert és ünnepelhette a bajnoki címet.

A fiatal szatmári lány szereplése és eredménye minden esetre figyelemre méltó, edzői pedig okkal ünnepelhették bajnok módjára a verseny végén.

Ugyanakkor a Szatmárnémeti Sportklub egy újabb ezüstéremmel gazdagította éremgyűjteményét, hiszen kedden a Bernáth Karolnia, Alesia Coardoș, Ariana Nemeș, Tóth Viktória alkotta csapat a dobogó második fokára állhatott fel. A Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Simona Surducan, Adrian Pop edzőnégyes tanítványai így három ezüstéremmel zárták a párbajtőrvívók gyerek-bajnokságát: a lányok mellett Luca Gurza és a fiúcsapat is a második helyen zártak Bukarestben.

Minden képen említést érdemel a népes szatmári küldöttség. Rég látott felhozatal volt ugyanis a párbajtőrvívóknál, főleg a női mezőnyben. Az SZSK, illetve a LPS színeiben összesen huszonegyen képviselték Szatmárnémetit hétfőn és kedden a román fővárosban. A lány párbajtőrvívók csapatversenyében 14 együttes nevezett, ebből 4 szatmári, 3 bukaresti, 2 konstancai, 1 nagyváradi, 1 craiovai, 1 brassói!

A jövő, tehát jól fest, csak kellő támogatás kell, hogy az eredmények egyre jobbak legyenek. Talán a Sportlíceum vezetősége is elhamarkodta a döntést, amikor a múltbeli eredménytelenségre hivatkozva lefelezte a vívó-katedrát, és szeptembertől kettő helyet már csak egy edzői posztot hirdetett meg. Ez utóbbi döntést idén vélhetően nem, de jövőre korrigálhatnák, főleg azután, hogy most már dobogós helyekért is küzdenek a fiatalok.

A szatmári lány párbajtőrvívók további eredményei

10–11 évesek

8. Ana Tomșa (Szatmárnémeti SK)

11. Alesia Coardoș (SZSK)

13. Daiana Malanca (Szatmárnémeti LPS)

16. Ács Klára (LPS)

20. Victoria Wegeher (LPS)

21. Stefania Wegeher (LPS)

25. Tania Biga (SZSK)

28. Adelina Antonescu (SZSK)

36. Tarța Viktória (LPS)

37. Teodora Bilațiu (SZSK)

38. Ilyés Mira (LPS)

41. Sophia Petrosianu (SZSK)

45. Sarah Crainic (LPS)

50. Sarah Oșan (SZSK)

12–13 évesek

8. Ariana Nemeș (SZSK)

15. Bernát Karolina (SZSK)

18. Tóth Viktória (SZSK)

33. Pató Brigitta (SZSK)

35. Oláh Júlia (LPS)

39. Daria Hotca (LPS)

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Pelyhes - Kalandra fel!
Ma, 17:00
Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...