Vívóérem a LPS sportolójának
Utoljára módositva: 2018-06-20 12:33:16

A 8–13 éves lány párbajtőrvívók bajnoki küzdelmén 21 sportoló képviselte Szatmárnémetit. A csapatversenyben többen voltak szatmáriak, mint a bukarestiek! Illyés Jázmin bronzérmet szerzett.

Először szerzett bajnoki vívóérmet a Szatmárnémeti Sportlíceum: Illyés Jázmin a 8–9 éves párbajtőrvívó lányok egyéni viadalában állhatott a dobogó harmadik fokára kedden, Bukarestben.

A Szabó Rudolf, Adrian Szilagyi edzőpáros tanítványa egyébként nem kezdett jól, és a csoportkör után kissé megnehezítette útját a döntőig. Két győzelemmel és három vereséggel a 20. helyről kezdett a főtáblán, így rendre nehezebb ellenfelekkel került szemben az egyenes kieséses asszókban. Maia Feraru (Bukaresti Quarto) a 13. és Sofia Negrescu (ACS Prima Spada) a 4. kiemeltje volt a korosztálynak, a szatmári lány viszont 8–5, 8–4-re simán verte őket. A negyeddöntőben egy nála gyengébb ellenfél, Maia Ionescu (Quarto) érkezett, és vele vívta a legszorosabb asszót, de 8–6-os győzelemmel bejutott a legjobb négy közé, és ezzel biztosítva volt számára az érem. Jázmin ennél többet szeretett volna, és alaposan megdolgoztatta az első számú favorit Maria Mușatot (Bukaresti Stesial). Sokak szerint ez volt az előrehozott fináléja a küzdelmeknek, hiszen a bukaresti lány 8–7-es győzelemmel búcsúztatta Jázmint, majd a fináléban ismét simán nyert és ünnepelhette a bajnoki címet.

A fiatal szatmári lány szereplése és eredménye minden esetre figyelemre méltó, edzői pedig okkal ünnepelhették bajnok módjára a verseny végén.

Ugyanakkor a Szatmárnémeti Sportklub egy újabb ezüstéremmel gazdagította éremgyűjteményét, hiszen kedden a Bernáth Karolnia, Alesia Coardoș, Ariana Nemeș, Tóth Viktória alkotta csapat a dobogó második fokára állhatott fel. A Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Simona Surducan, Adrian Pop edzőnégyes tanítványai így három ezüstéremmel zárták a párbajtőrvívók gyerek-bajnokságát: a lányok mellett Luca Gurza és a fiúcsapat is a második helyen zártak Bukarestben.

Minden képen említést érdemel a népes szatmári küldöttség. Rég látott felhozatal volt ugyanis a párbajtőrvívóknál, főleg a női mezőnyben. Az SZSK, illetve a LPS színeiben összesen huszonegyen képviselték Szatmárnémetit hétfőn és kedden a román fővárosban. A lány párbajtőrvívók csapatversenyében 14 együttes nevezett, ebből 4 szatmári, 3 bukaresti, 2 konstancai, 1 nagyváradi, 1 craiovai, 1 brassói!

A jövő, tehát jól fest, csak kellő támogatás kell, hogy az eredmények egyre jobbak legyenek. Talán a Sportlíceum vezetősége is elhamarkodta a döntést, amikor a múltbeli eredménytelenségre hivatkozva lefelezte a vívó-katedrát, és szeptembertől kettő helyet már csak egy edzői posztot hirdetett meg. Ez utóbbi döntést idén vélhetően nem, de jövőre korrigálhatnák, főleg azután, hogy most már dobogós helyekért is küzdenek a fiatalok.

A szatmári lány párbajtőrvívók további eredményei

10–11 évesek

8. Ana Tomșa (Szatmárnémeti SK)

11. Alesia Coardoș (SZSK)

13. Daiana Malanca (Szatmárnémeti LPS)

16. Ács Klára (LPS)

20. Victoria Wegeher (LPS)

21. Stefania Wegeher (LPS)

25. Tania Biga (SZSK)

28. Adelina Antonescu (SZSK)

36. Tarța Viktória (LPS)

37. Teodora Bilațiu (SZSK)

38. Ilyés Mira (LPS)

41. Sophia Petrosianu (SZSK)

45. Sarah Crainic (LPS)

50. Sarah Oșan (SZSK)

12–13 évesek

8. Ariana Nemeș (SZSK)

15. Bernát Karolina (SZSK)

18. Tóth Viktória (SZSK)

33. Pató Brigitta (SZSK)

35. Oláh Júlia (LPS)

39. Daria Hotca (LPS)

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...