Vívóünnep volt Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2014-08-01 12:30:25

Családi ünnepre jöttek haza Németországból, de nem felejtették el, honnan indult sportolói pályafutásuk Funkenhauser Zitának és Hedinek. A Csipler–teremben vívóbemutatót is rendeztek.

A szatmári vívótársadalom egy része együtt ünnepelt pénteken a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben

Együtt ünnepelt a szatmári vívótársadalom pénteken, ugyanis a Németországba elszármazott egykori kiváló sportolók, Funkenhauser Zita és húga, Hedi hazautaztak családjukkal a szüleik 50. házassági évfordulójára. A jeles családi esemény előtt a Csipler Sándor Vívóterembe látogattak, ahol a Szatmárnémeti SK és a Szatmárnémeti VSK edzői és sportolói fogadták őket. A hazalátogató olimpiai– és világbajnoki érmes vívók gyermekei sportfelszerelést öltöttek és bemutatót tartottak a helyi tőrvívókkal együtt. Az eredmények nem számítottak, de edzésnek bizonyára jót tett a vakációzó sportolóknak.

Lengyel Éva tőrvívóedző ajándékot adott a fiatal németországi vívóknak

„Második alkalommal vagyok Szatmárnémetibe” – mondta lapunknak tört magyarsággal a 18 éves Leandra Behr, aki ikertestvérével, Grétával együtt folytatja a családi hagyományt. Funkenhauser Zita férje, Matthias Behr is kiváló vívó volt, többszörös német bajnok, és világversenyeken érmes sportoló. 1984-es Los Angeles-i olimpiai játékokon ismerkedtek meg, akkor Zita 18 évesen aranyérmet szerzett. „A szüleim a legbüszkébbek az eredményeimre” – mondta az egykori sportoló, aki jelenleg fogorvosként dolgozik, míg férje a tauberbischofsheimi olimpiai központot vezeti. A házaspár együtt összesen harminc érmet szerzett sportolóként.

Marcel Tarţa, a Szatmárnémeti SK virágcsokrokat adott a Funkenhauser-család női tagjainak

Leandra kadett korosztályos világbajnokságon ötödik volt. „Csodálom szüleim sportolói pályafutását és büszke vagyok rájuk. Csak remélni tudom, hogy meg tudom közelíteni azt a teljesítményt, amit ők értek el. Soha nem kényszerítettek engemet és a testvéremet sem, hogy vívjunk. Azért űzzük ezt a sportágat, mert szeretjük” – tette hozzá a fiatal tehetséges sportoló, aki hat évesen fogott először tőrt a kezében. Ugyanakkor elmondta, a tetszik neki a szatmári vívóélet, „majdnem akkora mint odahaza nálunk, Tauberbischofsheimban.” Pályafutása során szatmári vívóval még küzdött, de már volt szerencséje szembe találkozni romániai ellenféllel világversenyeken. „Jó szinten van a romániai vívás, mindig nagyon tisztán küzdenek” – tette hozzá.

A vívóbemutatót követően családi körben folytatódott az ünneplés.

A szatmári vívóedzők gratuláltak az aranylakodalmosoknak

Funkenhauser Hedi és Zita a szüleik mellett

Funkenhauser Zita, Greta és Leandra Behr, Matthias Behr

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...