Vívóünnep volt Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2014-08-01 12:30:25

Családi ünnepre jöttek haza Németországból, de nem felejtették el, honnan indult sportolói pályafutásuk Funkenhauser Zitának és Hedinek. A Csipler–teremben vívóbemutatót is rendeztek.

A szatmári vívótársadalom egy része együtt ünnepelt pénteken a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben

Együtt ünnepelt a szatmári vívótársadalom pénteken, ugyanis a Németországba elszármazott egykori kiváló sportolók, Funkenhauser Zita és húga, Hedi hazautaztak családjukkal a szüleik 50. házassági évfordulójára. A jeles családi esemény előtt a Csipler Sándor Vívóterembe látogattak, ahol a Szatmárnémeti SK és a Szatmárnémeti VSK edzői és sportolói fogadták őket. A hazalátogató olimpiai– és világbajnoki érmes vívók gyermekei sportfelszerelést öltöttek és bemutatót tartottak a helyi tőrvívókkal együtt. Az eredmények nem számítottak, de edzésnek bizonyára jót tett a vakációzó sportolóknak.

Lengyel Éva tőrvívóedző ajándékot adott a fiatal németországi vívóknak

„Második alkalommal vagyok Szatmárnémetibe” – mondta lapunknak tört magyarsággal a 18 éves Leandra Behr, aki ikertestvérével, Grétával együtt folytatja a családi hagyományt. Funkenhauser Zita férje, Matthias Behr is kiváló vívó volt, többszörös német bajnok, és világversenyeken érmes sportoló. 1984-es Los Angeles-i olimpiai játékokon ismerkedtek meg, akkor Zita 18 évesen aranyérmet szerzett. „A szüleim a legbüszkébbek az eredményeimre” – mondta az egykori sportoló, aki jelenleg fogorvosként dolgozik, míg férje a tauberbischofsheimi olimpiai központot vezeti. A házaspár együtt összesen harminc érmet szerzett sportolóként.

Marcel Tarţa, a Szatmárnémeti SK virágcsokrokat adott a Funkenhauser-család női tagjainak

Leandra kadett korosztályos világbajnokságon ötödik volt. „Csodálom szüleim sportolói pályafutását és büszke vagyok rájuk. Csak remélni tudom, hogy meg tudom közelíteni azt a teljesítményt, amit ők értek el. Soha nem kényszerítettek engemet és a testvéremet sem, hogy vívjunk. Azért űzzük ezt a sportágat, mert szeretjük” – tette hozzá a fiatal tehetséges sportoló, aki hat évesen fogott először tőrt a kezében. Ugyanakkor elmondta, a tetszik neki a szatmári vívóélet, „majdnem akkora mint odahaza nálunk, Tauberbischofsheimban.” Pályafutása során szatmári vívóval még küzdött, de már volt szerencséje szembe találkozni romániai ellenféllel világversenyeken. „Jó szinten van a romániai vívás, mindig nagyon tisztán küzdenek” – tette hozzá.

A vívóbemutatót követően családi körben folytatódott az ünneplés.

A szatmári vívóedzők gratuláltak az aranylakodalmosoknak

Funkenhauser Hedi és Zita a szüleik mellett

Funkenhauser Zita, Greta és Leandra Behr, Matthias Behr

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...