Vízbe hányták az aszfaltot
Utoljára módositva: 2017-04-20 17:48:11

Megint megtörtént, hogy esőben tömték a gödröket Szatmárnémetiben, nagyjából egy utánfutónyi tömőanyag veszhetett kárba kedden, amikor a Magnoliei utcában kontárkodott a Samcif.

Kontár módra folyt a gödörtömés a Magnoliei utcában

Utánfutóról lapátolták vízzel teli kátyúkba az aszfaltot három nappal ezelőtt a szatmárnémeti délnyugati részén lévő utcában, hiába van új városvezetés, és hiába nyerte el az aszfaltozási munkálatok elvégzését új cég a megyeszékhelyen, ha a Samcif Rt.-nél dolgozók hozzáállása változatlanul hanyag. Biztos nem ez az első eset, amikor ennek a cégnek az emberei minősíthetetlen munkát végeznek gödörtöméskor, de volt ez így korábban is, pár éve a Vexano kubikosai is egyengettek már aszfaltot alapozás, kavicsozás nélkül, egyenesen a pucér földre a Lăcrămioarei utcában.

Miután a gödörtömési munkálatok felügyeletével megbízott városmenedzser tudomást szerzett a legutóbbi dologról, és szerdán maga is meggyőződött róla, hogy tényleg kontár munkát végeztek a samcifesek a Magnoliei utcán, a gödörtömésekkel megbízott fővállalkozót, a kivitelező cég felettes szervét értesítették a sajnálatos esetről. A Samciffel nincsen közvetlen kereskedelmi kapcsolata a városházának, mondta el szerkesztőségünknek Maskulik Csaba tegnap, ez a cég a gödörtömési kiírást elnyert Diferit alvállalkozójaként dolgozik a városban, ezért lett a kolozsvári céggel felvéve a kapcsolat. „Írásban értesítettük a céget, hogy a város szempontjából elfogadhatatlan munkát végzett a Samcif, a levélhez képeket is csatoltunk — nyilatkozta a városmenedzser —, s kértük, hogy minden lehetséges eszközzel érje el azt, hogy ilyen többször ne forduljon elő a városban, és tudomására hoztuk azt is, hogy a gödrökbe dobált aszfalt és az erre fordított munka nem lesz kifizetve.”

„Hiába a város a megbízó és hiába az fizet, jelen körülmények között ennyi az, amennyit megtehet, több beleszólása nincs. Ha rajtakaptuk volna a munkásokat, hogy így dolgoznak, azonnal beszüntettük volna a munkát. Azonban tucatnyi helyen folyt a héten egy időben az aszfaltozás, ennyi helyszínen kellene egyazon időben jelen lenni, hogy megelőzhessük a hasonló esetek előfordulását” — tette hozzá Maskulik.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, egyetértek a tüntetőkkel
A kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. június 23.
Egyfajta hiányérzet gyötri folyamatosan. Különösen párkapcsolatát illetően tudja jól, hogy már nem sokáig fogja ebben a formában tovább folytatni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. június 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 kg vaníliafagylalt (dobozos), 5 dkg fehér csokoládé. Az öntethez: 50 dkg érett eper, 1 db citrom, 1 ...