Vízbe hányták az aszfaltot
Utoljára módositva: 2017-04-20 17:48:11

Megint megtörtént, hogy esőben tömték a gödröket Szatmárnémetiben, nagyjából egy utánfutónyi tömőanyag veszhetett kárba kedden, amikor a Magnoliei utcában kontárkodott a Samcif.

Kontár módra folyt a gödörtömés a Magnoliei utcában

Utánfutóról lapátolták vízzel teli kátyúkba az aszfaltot három nappal ezelőtt a szatmárnémeti délnyugati részén lévő utcában, hiába van új városvezetés, és hiába nyerte el az aszfaltozási munkálatok elvégzését új cég a megyeszékhelyen, ha a Samcif Rt.-nél dolgozók hozzáállása változatlanul hanyag. Biztos nem ez az első eset, amikor ennek a cégnek az emberei minősíthetetlen munkát végeznek gödörtöméskor, de volt ez így korábban is, pár éve a Vexano kubikosai is egyengettek már aszfaltot alapozás, kavicsozás nélkül, egyenesen a pucér földre a Lăcrămioarei utcában.

Miután a gödörtömési munkálatok felügyeletével megbízott városmenedzser tudomást szerzett a legutóbbi dologról, és szerdán maga is meggyőződött róla, hogy tényleg kontár munkát végeztek a samcifesek a Magnoliei utcán, a gödörtömésekkel megbízott fővállalkozót, a kivitelező cég felettes szervét értesítették a sajnálatos esetről. A Samciffel nincsen közvetlen kereskedelmi kapcsolata a városházának, mondta el szerkesztőségünknek Maskulik Csaba tegnap, ez a cég a gödörtömési kiírást elnyert Diferit alvállalkozójaként dolgozik a városban, ezért lett a kolozsvári céggel felvéve a kapcsolat. „Írásban értesítettük a céget, hogy a város szempontjából elfogadhatatlan munkát végzett a Samcif, a levélhez képeket is csatoltunk — nyilatkozta a városmenedzser —, s kértük, hogy minden lehetséges eszközzel érje el azt, hogy ilyen többször ne forduljon elő a városban, és tudomására hoztuk azt is, hogy a gödrökbe dobált aszfalt és az erre fordított munka nem lesz kifizetve.”

„Hiába a város a megbízó és hiába az fizet, jelen körülmények között ennyi az, amennyit megtehet, több beleszólása nincs. Ha rajtakaptuk volna a munkásokat, hogy így dolgoznak, azonnal beszüntettük volna a munkát. Azonban tucatnyi helyen folyt a héten egy időben az aszfaltozás, ennyi helyszínen kellene egyazon időben jelen lenni, hogy megelőzhessük a hasonló esetek előfordulását” — tette hozzá Maskulik.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 17:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 20:40
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...