Vízcsőcsere az Octavian Gogán
Utoljára módositva: 2018-10-10 11:06:08

Elkezdte az Apaserv Rt. a járda alá költöztetni a vízvezetékeket a szatmárnémeti Octavian Goga sugárúton.

A cső most az út alatt vezet, és sok galibát okozott eddig, régi is, és nagyon meg is terheli az úttesten haladó forgalom, ami miatt gyakran elreped. Három ízben is gondot okozott a csőrepedés ebben a nagyon forgalmas utcában, az eltört csőből kifolyó víz kimosta a homokot a szennyvízelvezető csatorna körül is, ami megrogyott és szintén elrepedt. Mind a víz-, mind a csatornahálózatnak az egyik legfontosabb szakasza húzódik itt a föld alatt, ez köti össze és látja el a Szamos két oldalán húzódó hálózatokat. A vezetékköltöztetést követően a csatornavezetéket is újra fogják cserélni itt, viszont ez utóbbi marad az úttest alatt, ezt a járda alatt vinni nincs lehetőség.

Eredetileg úgy volt, hogy a most megkezdett vízcsőcsere csak a gyalogosforgalmat érinti, de változtatni kellett, ezért a Decebal híd felé vezető egyik sávot ideiglenesen le-lezárják, hogy elférjen a törpe homlokrakodó. Az Apaserv még e hónapban be akarja fejezni a vízcsőcserét, huzamosabb időn át tartó vízkimaradástól a munkavégzés miatt a környéken élőknek nem kell tartaniuk.

Összetettebb munkára készülnek a csatornacserét illetően, mert komoly, nagy kapacitású, a hatvanas években lefektetett azbeszt-beton kompozit vezetékről van szó ez esetben. A csatornázási művek mérnökei szerint nehéz lesz a munka elvégzésére alkalmas szakcéget találni, kemény dió lesz megoldani a csatornavezeték-cserélési feladatot, mert komoly szaktudásra és komoly felszerelésre lesz ehhez szükség.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...