Vízcsőcsere az Octavian Gogán
Utoljára módositva: 2018-10-10 11:06:08

Elkezdte az Apaserv Rt. a járda alá költöztetni a vízvezetékeket a szatmárnémeti Octavian Goga sugárúton.

A cső most az út alatt vezet, és sok galibát okozott eddig, régi is, és nagyon meg is terheli az úttesten haladó forgalom, ami miatt gyakran elreped. Három ízben is gondot okozott a csőrepedés ebben a nagyon forgalmas utcában, az eltört csőből kifolyó víz kimosta a homokot a szennyvízelvezető csatorna körül is, ami megrogyott és szintén elrepedt. Mind a víz-, mind a csatornahálózatnak az egyik legfontosabb szakasza húzódik itt a föld alatt, ez köti össze és látja el a Szamos két oldalán húzódó hálózatokat. A vezetékköltöztetést követően a csatornavezetéket is újra fogják cserélni itt, viszont ez utóbbi marad az úttest alatt, ezt a járda alatt vinni nincs lehetőség.

Eredetileg úgy volt, hogy a most megkezdett vízcsőcsere csak a gyalogosforgalmat érinti, de változtatni kellett, ezért a Decebal híd felé vezető egyik sávot ideiglenesen le-lezárják, hogy elférjen a törpe homlokrakodó. Az Apaserv még e hónapban be akarja fejezni a vízcsőcserét, huzamosabb időn át tartó vízkimaradástól a munkavégzés miatt a környéken élőknek nem kell tartaniuk.

Összetettebb munkára készülnek a csatornacserét illetően, mert komoly, nagy kapacitású, a hatvanas években lefektetett azbeszt-beton kompozit vezetékről van szó ez esetben. A csatornázási művek mérnökei szerint nehéz lesz a munka elvégzésére alkalmas szakcéget találni, kemény dió lesz megoldani a csatornavezeték-cserélési feladatot, mert komoly szaktudásra és komoly felszerelésre lesz ehhez szükség.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...