Vízkimaradás Nagykárolyban és környékén
Utoljára módositva: 2013-10-08 11:11:02

Az Apaserv Rt. munkatársai szerdán kezdenek hozzá a Szamosdob és Nagykároly közötti fővezeték Kraszna-híd alatti megrongálódott szakaszának a cseréjére.

Nem lesz víz szerdán és csütörtökön Nagykárolyban és néhány környező településen, Szamosdobon, Kismajtényban és Csanáloson – tudtuk meg Papi Ovidiutól, az Apaserv Rt. nagykárolyi igazgatójától. Erre azért van szükség, mert a vízszolgáltató munkatársai szerdán látnak neki a Szamosdob és Nagykároly közötti fővezeték egy szakaszának javítására. „A régi fővezeték egy meglehetősen hosszú szakaszon rongálódott meg a Kraszna-híd alatt, ennek következtében több helyen is elfolyik a víz. Mivel a régi fővezetékhez nem tudunk hozzáférni, egy 100 méteres új vezetéket fektettünk le a helyszínen, ezt szerdán csatlakoztatjuk a fővezetékhez” – tájékoztatta lapunkat Papi Ovidiu, aki elmondta még, hogy előreláthatóan még aznap befejezik a munkálatokat, így már csütörtökön újraindulhat a vízszolgáltatás, azonban jó néhány óráig – amíg meg nem tisztul a vezeték a felgyülemlett salaktól – piszkos vízre kell számítaniuk a lakosoknak.

Az Apaserv Rt. emiatt arra kéri az említett települések lakosait, hogy a vízkimaradásra való tekintettel még ma tartalékoljanak el megfelelő mennyiségű ivóvizet, amely elegendő lehet egy-két napra.

Amint azt Papi Ovidiu kifejtette, a fentebb említett munkálatokat a Román Közúti Hatóság (ADR) kérésére szükséges végrehajtani. A vízszolgáltató nagykárolyi igazgatója azt is elmondta, hogy jelen munkálatok több tízezer lejébe kerülnek az Aparservnek.

A javítás egyébként nem része a Masterplan projektnek, amelynek révén jelentős fejlesztést eszközölnek Nagykároly vízellátásán. Mint arról már többször is olvashattak újságunkban, Szamosdobról új fővezetékben fog eljutni az ivóvíz Nagykárolyba. A projekttervezet csaknem elkészült, a közbeszerzési eljárás meghirdetése lesz a következő lépés.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...