Vízkimaradás Nagykárolyban és környékén
Utoljára módositva: 2013-10-08 11:11:02

Az Apaserv Rt. munkatársai szerdán kezdenek hozzá a Szamosdob és Nagykároly közötti fővezeték Kraszna-híd alatti megrongálódott szakaszának a cseréjére.

Nem lesz víz szerdán és csütörtökön Nagykárolyban és néhány környező településen, Szamosdobon, Kismajtényban és Csanáloson – tudtuk meg Papi Ovidiutól, az Apaserv Rt. nagykárolyi igazgatójától. Erre azért van szükség, mert a vízszolgáltató munkatársai szerdán látnak neki a Szamosdob és Nagykároly közötti fővezeték egy szakaszának javítására. „A régi fővezeték egy meglehetősen hosszú szakaszon rongálódott meg a Kraszna-híd alatt, ennek következtében több helyen is elfolyik a víz. Mivel a régi fővezetékhez nem tudunk hozzáférni, egy 100 méteres új vezetéket fektettünk le a helyszínen, ezt szerdán csatlakoztatjuk a fővezetékhez” – tájékoztatta lapunkat Papi Ovidiu, aki elmondta még, hogy előreláthatóan még aznap befejezik a munkálatokat, így már csütörtökön újraindulhat a vízszolgáltatás, azonban jó néhány óráig – amíg meg nem tisztul a vezeték a felgyülemlett salaktól – piszkos vízre kell számítaniuk a lakosoknak.

Az Apaserv Rt. emiatt arra kéri az említett települések lakosait, hogy a vízkimaradásra való tekintettel még ma tartalékoljanak el megfelelő mennyiségű ivóvizet, amely elegendő lehet egy-két napra.

Amint azt Papi Ovidiu kifejtette, a fentebb említett munkálatokat a Román Közúti Hatóság (ADR) kérésére szükséges végrehajtani. A vízszolgáltató nagykárolyi igazgatója azt is elmondta, hogy jelen munkálatok több tízezer lejébe kerülnek az Aparservnek.

A javítás egyébként nem része a Masterplan projektnek, amelynek révén jelentős fejlesztést eszközölnek Nagykároly vízellátásán. Mint arról már többször is olvashattak újságunkban, Szamosdobról új fővezetékben fog eljutni az ivóvíz Nagykárolyba. A projekttervezet csaknem elkészült, a közbeszerzési eljárás meghirdetése lesz a következő lépés.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...