Vízosztási akció
Utoljára módositva: 2014-08-15 08:39:07

A Caritas önkéntesei a hőség miatt vizet osztottak a járókelőknek Szatmárnémetiben.

Ivóvizet osztottak a járókelőknek a Caritas önkéntesei

A kánikulára való tekintettel a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet tegnap vízosztási akciót szervezett Szatmárnémetiben. Az akció keretében 12.30 és 14.30 óra között a Corneliu Coposu sétányon, a Romtelecom előtt, szemben a Szamos áruházzal, míg 14.30 és 16 óra között a Divatház előtt osztottak friss ivóvizet a járókelőknek a Caritas munkatársai és önkéntesei. Az akció során 40 liter ásványvíz került kiosztásra egyszer használatos műanyag poharakban, az egészségügyi követelményeknek megfelelően. A szatmárnémeti lakosok megszokhatták, hogy amikor beköszönt a kánikula, a Caritas ivóvizet oszt a járókelőknek, ezzel téve elviselhetőbbé a tikkasztó hőséget. A helyszínen a járókelők többsége igénybe vette az ingyenes szolgáltatást, s többen megjegyezték, nagyon jó ötlet ilyenkor vizet osztani. Hiányosságként jegyezték meg viszont, hogy nem osztanak ivóvizet a város többi részein, megítélésük szerint főleg a két Szamos-hídon lenne nagy szükség az ivóvízre, hiszen a környéken sem közkút, sem árnyék nincs. A tegnapi akcióban a Johann Ettinger Német Líceum két diákja vett részt önkéntesként. A szervezőktől megtudtuk, hogy az ásványvizet szponzoroktól kapták, s idén a tegnapi volt az első vízosztási akció. Amennyiben nem mérséklődik a hőség, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet készen áll arra, hogy ismét megszervezze a vízosztási akcióját.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...