Vizsgáztak a pedagógusok: 39,32%-uk kapott 7-es fölötti jegyet
Utoljára módositva: 2018-07-17 19:04:26

Múlt héten tartották meg a címzetes tanári állásokra kiírt versenyvizsgát, 21 460 jelentkező közül 21 429 dolgozatát értékelték, 31 vizsgázót különböző okok miatt kizártak.

Az óvások előtt az oktatók 47,4 százalékának sikerült hetes fölötti jegyet szereznie, derül ki a tanügyminisztérium közleményéből. Szatmár megyében 324-en vettek részt a címzetes tanári állásokra kiírt vizsgán, 323 dolgozatot javítottak ki a bizottságban, egyet érvénytelenítettek. A múlt heti vizsga eredményeit kedden tették közzé, eszerint a jelentkezők 76,47 százalékának sikerült a vizsgája, azaz ennyien kaptak 5-ösnél nagyobb osztályzatot. A címzetes tanári katedra elfoglalásához szükséges 7-esnél nagyobb jegyet 39,32 százalékuk, 5-ös és 7-es közöttit 37,15 százalékuk ért el — utóbbiak csak helyettes tanári katedrát foglalhatnak el a következő tanévben, míg a vizsgára jelentkező pedagógusok 23,53 százalékának az ötöst sem sikerült megírnia. Azok, akik elégedetlenek a vizsgajegyükkel, ma 15 óráig nyújthatnak be óvást. A végleges eredményeket július 24-én függesztik ki, majd sor kerül az állások elfoglalására. Idén egyetlen Szatmár megyei vizsgázónak sem sikerült a 10-es osztályzatot elérnie, a legjobb eredményt (9,60-as átlag) Fülöp Tamás Sándor, a Szatmárnémeti Református Gimnázium iskolai tanácsadója érte el. A pedagógusoknak most is sikerült felülmúlniuk a diákokat, hiszen többen a 2-es osztályzatot sem érték el, miközben egy pont már hivatalból jár a vizsgázóknak. A legkisebb jegy 1,50 volt. A címzetes tanári állások leosztását jövő héten szervezik meg. Megyénkben összesen 1546 szabad pedagógusi állást hirdettek meg a Szatmár megyei iskolák, ezek közül 553 teljes katedra, 993 pedig néhány órából álló részkatedra. A teljes katedrák közül is csak 149-re lehet 4 évre pályázni, 404 esetében pedig csak 1 éves, helyettesítő helyről van szó.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...