Vizsgáztak a pedagógusok: 39,32%-uk kapott 7-es fölötti jegyet
Utoljára módositva: 2018-07-17 19:04:26

Múlt héten tartották meg a címzetes tanári állásokra kiírt versenyvizsgát, 21 460 jelentkező közül 21 429 dolgozatát értékelték, 31 vizsgázót különböző okok miatt kizártak.

Az óvások előtt az oktatók 47,4 százalékának sikerült hetes fölötti jegyet szereznie, derül ki a tanügyminisztérium közleményéből. Szatmár megyében 324-en vettek részt a címzetes tanári állásokra kiírt vizsgán, 323 dolgozatot javítottak ki a bizottságban, egyet érvénytelenítettek. A múlt heti vizsga eredményeit kedden tették közzé, eszerint a jelentkezők 76,47 százalékának sikerült a vizsgája, azaz ennyien kaptak 5-ösnél nagyobb osztályzatot. A címzetes tanári katedra elfoglalásához szükséges 7-esnél nagyobb jegyet 39,32 százalékuk, 5-ös és 7-es közöttit 37,15 százalékuk ért el — utóbbiak csak helyettes tanári katedrát foglalhatnak el a következő tanévben, míg a vizsgára jelentkező pedagógusok 23,53 százalékának az ötöst sem sikerült megírnia. Azok, akik elégedetlenek a vizsgajegyükkel, ma 15 óráig nyújthatnak be óvást. A végleges eredményeket július 24-én függesztik ki, majd sor kerül az állások elfoglalására. Idén egyetlen Szatmár megyei vizsgázónak sem sikerült a 10-es osztályzatot elérnie, a legjobb eredményt (9,60-as átlag) Fülöp Tamás Sándor, a Szatmárnémeti Református Gimnázium iskolai tanácsadója érte el. A pedagógusoknak most is sikerült felülmúlniuk a diákokat, hiszen többen a 2-es osztályzatot sem érték el, miközben egy pont már hivatalból jár a vizsgázóknak. A legkisebb jegy 1,50 volt. A címzetes tanári állások leosztását jövő héten szervezik meg. Megyénkben összesen 1546 szabad pedagógusi állást hirdettek meg a Szatmár megyei iskolák, ezek közül 553 teljes katedra, 993 pedig néhány órából álló részkatedra. A teljes katedrák közül is csak 149-re lehet 4 évre pályázni, 404 esetében pedig csak 1 éves, helyettesítő helyről van szó.

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...