Vizsgáztak a pedagógusok
Utoljára módositva: 2018-07-20 12:46:39

Szerdán rendezték meg a pedagógusok számára az idei véglegesítő vizsgát a Gheorghe Dragoş Közgazdasági Szaklíceumban.

Megyénkből idén 153 pedagógus kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen a véglegesítő vizsga írásbeli szakaszán, ám közülük csak 142-en jelentek meg. A vizsgatételek kiosztását követően 11 jelentkező visszalépett, derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből, amelyben rávilágítanak arra is, hogy az írásbeli vizsga incidens nélkül zajlott le. A véglegesítő vizsgáról videofelvétel készült, amelyet DVD-kre másolnak és két évig őriznek, ugyanúgy, mint az érettségi esetében. A vizsga eredményét július 24-én hozzák nyilvánosságra a vizsgaközpontban, illetve a definitivat.edu.ro weboldalon. Az eredmények kifüggesztését követően kedden 20 óráig, míg július 25-én 8 és 14 óra között lehet óvást benyújtani.

A véglegesítő vizsga az első lépés ahhoz, hogy valaki véglegesen elhelyezkedjen a tanügyben. Ezt követi négy év múlva a második fokozati vizsga, illetve az egyes fokozat. A sikeres véglegesítő vizsga nem jelent jövedelemnövekedést, vagy csupán alig észlelhetőt, csak az egyes fokozat von maga után magasabb fizetést. A véglegesítő vizsgát minden pedagógusnak a diplomaszerzést követő 7 éven belül meg kell szereznie; akinek adott határidőn belül nem sikerül átmenő osztályzatot elérnie a vizsgán, csak szakképzetlen helyettesítő tanárként kaphat állást a tanügyben.

Az írásbeli vizsgát a 2017-től életbe lépett új módszertan szerint két felmérés előzi meg, amelyek kizáró jellegűek: vizsgálják, hogyan teljesít a tanár az osztályban, továbbá kíváncsiak arra, mi áll a szakmai portfóliójában. Annak a pedagógusnak sikerül a véglegesítő vizsgája, aki a három próbából megszerzi a nyolcas átlagot, ám minden próbán meg kell szereznie a hetes osztályzatot.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...