Vizsgáztak a pedagógusok
Utoljára módositva: 2018-07-20 12:46:39

Szerdán rendezték meg a pedagógusok számára az idei véglegesítő vizsgát a Gheorghe Dragoş Közgazdasági Szaklíceumban.

Megyénkből idén 153 pedagógus kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen a véglegesítő vizsga írásbeli szakaszán, ám közülük csak 142-en jelentek meg. A vizsgatételek kiosztását követően 11 jelentkező visszalépett, derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből, amelyben rávilágítanak arra is, hogy az írásbeli vizsga incidens nélkül zajlott le. A véglegesítő vizsgáról videofelvétel készült, amelyet DVD-kre másolnak és két évig őriznek, ugyanúgy, mint az érettségi esetében. A vizsga eredményét július 24-én hozzák nyilvánosságra a vizsgaközpontban, illetve a definitivat.edu.ro weboldalon. Az eredmények kifüggesztését követően kedden 20 óráig, míg július 25-én 8 és 14 óra között lehet óvást benyújtani.

A véglegesítő vizsga az első lépés ahhoz, hogy valaki véglegesen elhelyezkedjen a tanügyben. Ezt követi négy év múlva a második fokozati vizsga, illetve az egyes fokozat. A sikeres véglegesítő vizsga nem jelent jövedelemnövekedést, vagy csupán alig észlelhetőt, csak az egyes fokozat von maga után magasabb fizetést. A véglegesítő vizsgát minden pedagógusnak a diplomaszerzést követő 7 éven belül meg kell szereznie; akinek adott határidőn belül nem sikerül átmenő osztályzatot elérnie a vizsgán, csak szakképzetlen helyettesítő tanárként kaphat állást a tanügyben.

Az írásbeli vizsgát a 2017-től életbe lépett új módszertan szerint két felmérés előzi meg, amelyek kizáró jellegűek: vizsgálják, hogyan teljesít a tanár az osztályban, továbbá kíváncsiak arra, mi áll a szakmai portfóliójában. Annak a pedagógusnak sikerül a véglegesítő vizsgája, aki a három próbából megszerzi a nyolcas átlagot, ám minden próbán meg kell szereznie a hetes osztályzatot.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...