Vizsgáztak a pedagógusok
Utoljára módositva: 2018-07-20 12:46:39

Szerdán rendezték meg a pedagógusok számára az idei véglegesítő vizsgát a Gheorghe Dragoş Közgazdasági Szaklíceumban.

Megyénkből idén 153 pedagógus kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen a véglegesítő vizsga írásbeli szakaszán, ám közülük csak 142-en jelentek meg. A vizsgatételek kiosztását követően 11 jelentkező visszalépett, derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből, amelyben rávilágítanak arra is, hogy az írásbeli vizsga incidens nélkül zajlott le. A véglegesítő vizsgáról videofelvétel készült, amelyet DVD-kre másolnak és két évig őriznek, ugyanúgy, mint az érettségi esetében. A vizsga eredményét július 24-én hozzák nyilvánosságra a vizsgaközpontban, illetve a definitivat.edu.ro weboldalon. Az eredmények kifüggesztését követően kedden 20 óráig, míg július 25-én 8 és 14 óra között lehet óvást benyújtani.

A véglegesítő vizsga az első lépés ahhoz, hogy valaki véglegesen elhelyezkedjen a tanügyben. Ezt követi négy év múlva a második fokozati vizsga, illetve az egyes fokozat. A sikeres véglegesítő vizsga nem jelent jövedelemnövekedést, vagy csupán alig észlelhetőt, csak az egyes fokozat von maga után magasabb fizetést. A véglegesítő vizsgát minden pedagógusnak a diplomaszerzést követő 7 éven belül meg kell szereznie; akinek adott határidőn belül nem sikerül átmenő osztályzatot elérnie a vizsgán, csak szakképzetlen helyettesítő tanárként kaphat állást a tanügyben.

Az írásbeli vizsgát a 2017-től életbe lépett új módszertan szerint két felmérés előzi meg, amelyek kizáró jellegűek: vizsgálják, hogyan teljesít a tanár az osztályban, továbbá kíváncsiak arra, mi áll a szakmai portfóliójában. Annak a pedagógusnak sikerül a véglegesítő vizsgája, aki a három próbából megszerzi a nyolcas átlagot, ám minden próbán meg kell szereznie a hetes osztályzatot.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...