Vízszolgáltatásról moldovaiaknak
Utoljára módositva: 2018-07-19 17:48:30

Moldovai köztársaságbeli küldöttség járja egy hete a megyét, tagjai arra kíváncsiak, hogyan működik nálunk a regionális vízszolgáltatás.

A Moldovai Köztársaság két régiójának (Cahul és Leova) szakemberei, polgármesterei és kistérségi vezetői látogattak el a hét folyamán több Szatmár megyei településre a víz- és csatornázási szolgáltatás működése, szerkezeti felépítése iránt érdeklődve. Tegnap a Szatmár megyei közösségi fejlesztési egyesület (ADI) közgyűlésén is részt vettek, amelyen beszéltek arról, mi céljuk a látogatással. Valeriu Porubin, a leovai körzet vízszolgáltatójának projektmenedzsere lapunknak elmondta, hogy olyan szintre jutott a két moldovai régió vízszolgáltatási rendszere, hogy regionalizálásra van szükség, más romániai rendszerek mellett a szatmári rendszer működésének mikéntjére is kíváncsiak. Jó alapja lehet a moldovai rendszerépítésnek a szatmári, ehhez hasonló kiépítését tervezik odahaza, árulta el Porubin, és tapasztalatszerzéssel megelőzhető lehet, hogy ugyanazokat a hibákat kövessék el az elején, mint amilyenekkel a szatmári üzemeltető találkozott.

Octavian Lazin, a szatmári ADI szakapparátusának ügyvezető igazgatója elmondta, hogy európai uniós előcsatlakozási folyamatban van a Moldovai Köztársaság, uniós és németországi pénzalapokból kezdett hozzá különféle fejlesztésekhez, s a szatmári egyesület kilencéves tapasztalata sokat lendíthet a munkájukon.

Az ADI tegnapi közgyűlésén részt vevő vendégeket és a kezdeményezést Pataki Csaba megyei tanácselnök üdvözölte az ülésteremben, aki egyetértett igyekezetükkel, hiszen ha tapasztalatcserével megoldható, semmi értelme nem lenne annak, hogy a moldovaiak is elkövessék ugyanazokat a baklövéseket, mint a szatmári egyesület az elején. A látogatók végigülték a közgyűlést, nyomon követhették, hogyan zajlik a döntéshozatali folyamat, meghallgathatták az előterjesztések indoklásait, s a gyűlésen résztvevők a gyűléseket megelőző információs folyamatról is tájékoztatták őket.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...