Vízszolgáltatásról moldovaiaknak
Utoljára módositva: 2018-07-19 17:48:30

Moldovai köztársaságbeli küldöttség járja egy hete a megyét, tagjai arra kíváncsiak, hogyan működik nálunk a regionális vízszolgáltatás.

A Moldovai Köztársaság két régiójának (Cahul és Leova) szakemberei, polgármesterei és kistérségi vezetői látogattak el a hét folyamán több Szatmár megyei településre a víz- és csatornázási szolgáltatás működése, szerkezeti felépítése iránt érdeklődve. Tegnap a Szatmár megyei közösségi fejlesztési egyesület (ADI) közgyűlésén is részt vettek, amelyen beszéltek arról, mi céljuk a látogatással. Valeriu Porubin, a leovai körzet vízszolgáltatójának projektmenedzsere lapunknak elmondta, hogy olyan szintre jutott a két moldovai régió vízszolgáltatási rendszere, hogy regionalizálásra van szükség, más romániai rendszerek mellett a szatmári rendszer működésének mikéntjére is kíváncsiak. Jó alapja lehet a moldovai rendszerépítésnek a szatmári, ehhez hasonló kiépítését tervezik odahaza, árulta el Porubin, és tapasztalatszerzéssel megelőzhető lehet, hogy ugyanazokat a hibákat kövessék el az elején, mint amilyenekkel a szatmári üzemeltető találkozott.

Octavian Lazin, a szatmári ADI szakapparátusának ügyvezető igazgatója elmondta, hogy európai uniós előcsatlakozási folyamatban van a Moldovai Köztársaság, uniós és németországi pénzalapokból kezdett hozzá különféle fejlesztésekhez, s a szatmári egyesület kilencéves tapasztalata sokat lendíthet a munkájukon.

Az ADI tegnapi közgyűlésén részt vevő vendégeket és a kezdeményezést Pataki Csaba megyei tanácselnök üdvözölte az ülésteremben, aki egyetértett igyekezetükkel, hiszen ha tapasztalatcserével megoldható, semmi értelme nem lenne annak, hogy a moldovaiak is elkövessék ugyanazokat a baklövéseket, mint a szatmári egyesület az elején. A látogatók végigülték a közgyűlést, nyomon követhették, hogyan zajlik a döntéshozatali folyamat, meghallgathatták az előterjesztések indoklásait, s a gyűlésen résztvevők a gyűléseket megelőző információs folyamatról is tájékoztatták őket.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...