Vízszolgáltatásról moldovaiaknak
Utoljára módositva: 2018-07-19 17:48:30

Moldovai köztársaságbeli küldöttség járja egy hete a megyét, tagjai arra kíváncsiak, hogyan működik nálunk a regionális vízszolgáltatás.

A Moldovai Köztársaság két régiójának (Cahul és Leova) szakemberei, polgármesterei és kistérségi vezetői látogattak el a hét folyamán több Szatmár megyei településre a víz- és csatornázási szolgáltatás működése, szerkezeti felépítése iránt érdeklődve. Tegnap a Szatmár megyei közösségi fejlesztési egyesület (ADI) közgyűlésén is részt vettek, amelyen beszéltek arról, mi céljuk a látogatással. Valeriu Porubin, a leovai körzet vízszolgáltatójának projektmenedzsere lapunknak elmondta, hogy olyan szintre jutott a két moldovai régió vízszolgáltatási rendszere, hogy regionalizálásra van szükség, más romániai rendszerek mellett a szatmári rendszer működésének mikéntjére is kíváncsiak. Jó alapja lehet a moldovai rendszerépítésnek a szatmári, ehhez hasonló kiépítését tervezik odahaza, árulta el Porubin, és tapasztalatszerzéssel megelőzhető lehet, hogy ugyanazokat a hibákat kövessék el az elején, mint amilyenekkel a szatmári üzemeltető találkozott.

Octavian Lazin, a szatmári ADI szakapparátusának ügyvezető igazgatója elmondta, hogy európai uniós előcsatlakozási folyamatban van a Moldovai Köztársaság, uniós és németországi pénzalapokból kezdett hozzá különféle fejlesztésekhez, s a szatmári egyesület kilencéves tapasztalata sokat lendíthet a munkájukon.

Az ADI tegnapi közgyűlésén részt vevő vendégeket és a kezdeményezést Pataki Csaba megyei tanácselnök üdvözölte az ülésteremben, aki egyetértett igyekezetükkel, hiszen ha tapasztalatcserével megoldható, semmi értelme nem lenne annak, hogy a moldovaiak is elkövessék ugyanazokat a baklövéseket, mint a szatmári egyesület az elején. A látogatók végigülték a közgyűlést, nyomon követhették, hogyan zajlik a döntéshozatali folyamat, meghallgathatták az előterjesztések indoklásait, s a gyűlésen résztvevők a gyűléseket megelőző információs folyamatról is tájékoztatták őket.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...