Vonzóbbá tenni az iskolát
Utoljára módositva: 2017-10-11 08:28:50

Szeptember 23. és 29. között egy újabb Erasmus+ pályázat zajlott a szatmárnémeti Constantin Brâncuşi Faipari Iskolaközpontban.

Iskolánk olyan tanintézményekkel működik együtt ebben a pályázatban, mint a németországi Pluderhausen város iskolája, a hollandiai Silvolde város iskolája és a törökországi Pinarbasi város iskolája. A projekt célja, hogy olyan módszerekkel ismerkedjenek a közös munkában részt vevő felek, melyeknek köszönhetően vonzóbbá válik a diákok számára az iskola. E néhány nap alatt a pedagógusok és a tanulók érdekes műhelymunkákban vettek részt, melyeknek egy közös témája volt: az, hogyan érezhetik magukat jól a diákok az iskolában. Vasárnap került sor a megnyitóra, hétfőn délelőtt Mit jelent számomra a boldogság? címmel műhelytalálkozó zajlott, majd délután Szatmár megye főbb nevezetességeit tekintettük meg. Jártunk Erdőd városában, meglátogattuk az erdődi várat is. Kedden, szeptember 26-án, ami egyben az európai nyelvek napja is volt, egymás országainak és küldötteinek anyanyelvével ismerkedtünk: román, magyar, angol, német és svéd szavakat és kifejezéseket tanultunk egymástól, természetesen nagy sikerrel. A következő nap minden ország küldöttsége megcsillogtatta főzési tudományát. Az elkészült étkeket a szatmárhegyi Ezüst Otthon lakói számára szolgáltuk fel. Itt német és román néptáncbemutatóval örvendeztették meg a diákok az időseket, míg a hollandiaiak népi játékaikból mutattak be egy csokorra valót. Csütörtökön a szociális felzárkóztatás és a konfliktuskezelés témakörében zajlottak a programok, mégpedig annak okán, hogy a felzárkóztatás nagyon aktuális, mert mindenkire szükség van, és mindenkinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak, tekintet nélkül arra, hogy hová és milyen körülmények közé született. A másik megkerülhetetlen téma a konfliktuskezelés: ismerni kell, hogy a diákok körében milyen problémák merülnek fel, hogy kell ezeket menedzselni, megoldani. A délutáni programba egy vámfalui kirándulás is belefért. Az utolsó napon a kiértékelést követően a következő találkozó időpontjában és helyében is megállapodtunk: legközelebb november 20–24. között a hollandiai Silvolde városában találkozunk.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...