Vonzóbbá tenni az iskolát
Utoljára módositva: 2017-10-11 08:28:50

Szeptember 23. és 29. között egy újabb Erasmus+ pályázat zajlott a szatmárnémeti Constantin Brâncuşi Faipari Iskolaközpontban.

Iskolánk olyan tanintézményekkel működik együtt ebben a pályázatban, mint a németországi Pluderhausen város iskolája, a hollandiai Silvolde város iskolája és a törökországi Pinarbasi város iskolája. A projekt célja, hogy olyan módszerekkel ismerkedjenek a közös munkában részt vevő felek, melyeknek köszönhetően vonzóbbá válik a diákok számára az iskola. E néhány nap alatt a pedagógusok és a tanulók érdekes műhelymunkákban vettek részt, melyeknek egy közös témája volt: az, hogyan érezhetik magukat jól a diákok az iskolában. Vasárnap került sor a megnyitóra, hétfőn délelőtt Mit jelent számomra a boldogság? címmel műhelytalálkozó zajlott, majd délután Szatmár megye főbb nevezetességeit tekintettük meg. Jártunk Erdőd városában, meglátogattuk az erdődi várat is. Kedden, szeptember 26-án, ami egyben az európai nyelvek napja is volt, egymás országainak és küldötteinek anyanyelvével ismerkedtünk: román, magyar, angol, német és svéd szavakat és kifejezéseket tanultunk egymástól, természetesen nagy sikerrel. A következő nap minden ország küldöttsége megcsillogtatta főzési tudományát. Az elkészült étkeket a szatmárhegyi Ezüst Otthon lakói számára szolgáltuk fel. Itt német és román néptáncbemutatóval örvendeztették meg a diákok az időseket, míg a hollandiaiak népi játékaikból mutattak be egy csokorra valót. Csütörtökön a szociális felzárkóztatás és a konfliktuskezelés témakörében zajlottak a programok, mégpedig annak okán, hogy a felzárkóztatás nagyon aktuális, mert mindenkire szükség van, és mindenkinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak, tekintet nélkül arra, hogy hová és milyen körülmények közé született. A másik megkerülhetetlen téma a konfliktuskezelés: ismerni kell, hogy a diákok körében milyen problémák merülnek fel, hogy kell ezeket menedzselni, megoldani. A délutáni programba egy vámfalui kirándulás is belefért. Az utolsó napon a kiértékelést követően a következő találkozó időpontjában és helyében is megállapodtunk: legközelebb november 20–24. között a hollandiai Silvolde városában találkozunk.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...