Vonzóbbá tenni az iskolát
Utoljára módositva: 2017-10-11 08:28:50

Szeptember 23. és 29. között egy újabb Erasmus+ pályázat zajlott a szatmárnémeti Constantin Brâncuşi Faipari Iskolaközpontban.

Iskolánk olyan tanintézményekkel működik együtt ebben a pályázatban, mint a németországi Pluderhausen város iskolája, a hollandiai Silvolde város iskolája és a törökországi Pinarbasi város iskolája. A projekt célja, hogy olyan módszerekkel ismerkedjenek a közös munkában részt vevő felek, melyeknek köszönhetően vonzóbbá válik a diákok számára az iskola. E néhány nap alatt a pedagógusok és a tanulók érdekes műhelymunkákban vettek részt, melyeknek egy közös témája volt: az, hogyan érezhetik magukat jól a diákok az iskolában. Vasárnap került sor a megnyitóra, hétfőn délelőtt Mit jelent számomra a boldogság? címmel műhelytalálkozó zajlott, majd délután Szatmár megye főbb nevezetességeit tekintettük meg. Jártunk Erdőd városában, meglátogattuk az erdődi várat is. Kedden, szeptember 26-án, ami egyben az európai nyelvek napja is volt, egymás országainak és küldötteinek anyanyelvével ismerkedtünk: román, magyar, angol, német és svéd szavakat és kifejezéseket tanultunk egymástól, természetesen nagy sikerrel. A következő nap minden ország küldöttsége megcsillogtatta főzési tudományát. Az elkészült étkeket a szatmárhegyi Ezüst Otthon lakói számára szolgáltuk fel. Itt német és román néptáncbemutatóval örvendeztették meg a diákok az időseket, míg a hollandiaiak népi játékaikból mutattak be egy csokorra valót. Csütörtökön a szociális felzárkóztatás és a konfliktuskezelés témakörében zajlottak a programok, mégpedig annak okán, hogy a felzárkóztatás nagyon aktuális, mert mindenkire szükség van, és mindenkinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak, tekintet nélkül arra, hogy hová és milyen körülmények közé született. A másik megkerülhetetlen téma a konfliktuskezelés: ismerni kell, hogy a diákok körében milyen problémák merülnek fel, hogy kell ezeket menedzselni, megoldani. A délutáni programba egy vámfalui kirándulás is belefért. Az utolsó napon a kiértékelést követően a következő találkozó időpontjában és helyében is megállapodtunk: legközelebb november 20–24. között a hollandiai Silvolde városában találkozunk.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...