VSK: A lányoknál vége a vakációnak
Utoljára módositva: 2014-01-03 14:16:10

Csütörtökön a BCT Alexandria ellen játszik kupamérkőzést a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata, ezért már szombat délután megkezdi a felkészülést a bajnoki folytatásra.

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata ma délután kezdi a felkészülést a bajnoki folytatásra

Szombat délután megkezdik az edzéseket a bajnoki alapszakasz visszavágóira a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapat játékosai. Éles Péter edző 18.30 órára hívta össze a lányokat, akik laza edzés után másnap megkezdik a kemény munkát, ugyanis csütörtökön már pályára lépnek Alexandrián, a Román Kupa negyeddöntőinek első találkozóján.

A játékoskeret változatlan marad, Éles szerint ugyanis a jelenlegi felállásban teljesíthetik céljukat, és bejuthatnak a legjobb nyolc közé. „Kellene igazolni, hogy biztos legyen az első nyolc hely, de sajnos nincs arra pénzünk, hogy jó játékosokat hozzunk” – mondta lapunknak a szakvezető.

A Nemzeti Liga alapszakaszának első felvonását egyébként 20 ponttal zárta a VSK. Hét győzelemmel és hat vereséggel a táblázat 6. helyéről várja a folytatást, és a csapat játékát tekintve nagy eséllyel legalább ebből a pozícióból várhatja majd a rájátszást Éles csapata.

Hazai pályán a Brassói Olimpiát, a Marosvásárhelyi Nova Vitát, a Kolozsvári U-t és a Rapidot győzte le a VSK, míg idegenből a Nagyváradi U VSK-tól, a SCM Craiovától és a Temesvári Danziotól hozott pontokat ősszel az együttes. Ezt a 14 pontot akár a mostani folytatásban is bezsebelheti a „piros–fehér” csapat. A szatmári Both Katalin Sportteremben csak a Gyulafehérvári CSU tudott győzni, de idegenben is a sokkal erősebb játékoskerettel rendelkező együttesek verték a VSK-t: a Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC, a BCT Alexandria, a CSM Târgovişte (a VSK egykori edzőjének, Dan Fleşeriunak a jelenlegi csapata) és az Aradi ICIM. Az újonc Galaci Phoenix is otthon tartotta a pontokat a VSK elleni összecsapáson, viszont a szatmáriak azon a meccsen nem mutatták meg igazi arcukat, így a visszavágón visszavehetné a pontokat az Éles–csapat. A fentebb bemutatott eredményekből is kiderül, az ősz folyamán a VSK-nak öt hazai és nyolc idegenbeli mérkőzése volt.

A totalbaschet.ro szerint egyébként csend volt a többi csapatnál is a tél folyamán. Egyedül a sepsieknél várható egy változtatás, az amerikai Sarina Simmons helyére ugyanis a szerb Natasa Ivancevicet várják.

A szakportál egyébként statisztikát készített a Nemzeti Ligában szereplő játékosok őszi teljesítményéről. A hatékonysági mutatók tekintetében felállított top 20-ban csupán három román kosaras lány került be, közülük az egyik a VSK csapatkapitánya, a szatmárnémeti Orosz Andreea. Ő a 14. helyet foglalja el 17,5 ponttal. Ugyanakkor az élvonalban a nyolcadik legjobb dobó 17 pontos meccsátlaggal. A hatékonysági táblázatban Viorela Rus (BCT Alexandria) a 12., Florina Diaconu (Rapid) pedig a 17. helyet foglalja el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...