VSK: A lányoknál vége a vakációnak
Utoljára módositva: 2014-01-03 14:16:10

Csütörtökön a BCT Alexandria ellen játszik kupamérkőzést a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata, ezért már szombat délután megkezdi a felkészülést a bajnoki folytatásra.

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata ma délután kezdi a felkészülést a bajnoki folytatásra

Szombat délután megkezdik az edzéseket a bajnoki alapszakasz visszavágóira a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapat játékosai. Éles Péter edző 18.30 órára hívta össze a lányokat, akik laza edzés után másnap megkezdik a kemény munkát, ugyanis csütörtökön már pályára lépnek Alexandrián, a Román Kupa negyeddöntőinek első találkozóján.

A játékoskeret változatlan marad, Éles szerint ugyanis a jelenlegi felállásban teljesíthetik céljukat, és bejuthatnak a legjobb nyolc közé. „Kellene igazolni, hogy biztos legyen az első nyolc hely, de sajnos nincs arra pénzünk, hogy jó játékosokat hozzunk” – mondta lapunknak a szakvezető.

A Nemzeti Liga alapszakaszának első felvonását egyébként 20 ponttal zárta a VSK. Hét győzelemmel és hat vereséggel a táblázat 6. helyéről várja a folytatást, és a csapat játékát tekintve nagy eséllyel legalább ebből a pozícióból várhatja majd a rájátszást Éles csapata.

Hazai pályán a Brassói Olimpiát, a Marosvásárhelyi Nova Vitát, a Kolozsvári U-t és a Rapidot győzte le a VSK, míg idegenből a Nagyváradi U VSK-tól, a SCM Craiovától és a Temesvári Danziotól hozott pontokat ősszel az együttes. Ezt a 14 pontot akár a mostani folytatásban is bezsebelheti a „piros–fehér” csapat. A szatmári Both Katalin Sportteremben csak a Gyulafehérvári CSU tudott győzni, de idegenben is a sokkal erősebb játékoskerettel rendelkező együttesek verték a VSK-t: a Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC, a BCT Alexandria, a CSM Târgovişte (a VSK egykori edzőjének, Dan Fleşeriunak a jelenlegi csapata) és az Aradi ICIM. Az újonc Galaci Phoenix is otthon tartotta a pontokat a VSK elleni összecsapáson, viszont a szatmáriak azon a meccsen nem mutatták meg igazi arcukat, így a visszavágón visszavehetné a pontokat az Éles–csapat. A fentebb bemutatott eredményekből is kiderül, az ősz folyamán a VSK-nak öt hazai és nyolc idegenbeli mérkőzése volt.

A totalbaschet.ro szerint egyébként csend volt a többi csapatnál is a tél folyamán. Egyedül a sepsieknél várható egy változtatás, az amerikai Sarina Simmons helyére ugyanis a szerb Natasa Ivancevicet várják.

A szakportál egyébként statisztikát készített a Nemzeti Ligában szereplő játékosok őszi teljesítményéről. A hatékonysági mutatók tekintetében felállított top 20-ban csupán három román kosaras lány került be, közülük az egyik a VSK csapatkapitánya, a szatmárnémeti Orosz Andreea. Ő a 14. helyet foglalja el 17,5 ponttal. Ugyanakkor az élvonalban a nyolcadik legjobb dobó 17 pontos meccsátlaggal. A hatékonysági táblázatban Viorela Rus (BCT Alexandria) a 12., Florina Diaconu (Rapid) pedig a 17. helyet foglalja el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...