VSK nélküli Liga 3-as csoportok
Utoljára módositva: 2019-08-08 15:36:30

Fehér, Szeben, Bihar, Szilágy, Kolozs, Maros, Beszterce-Naszód, Hargita és Máramaros megyei csapatokkal szerepelhetne egy csoportba a VSK, ha a labdarúgó-szövetség elfogadja a fellebbezést.

Csütrtökön a Román Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta a Liga 3 csoportbeosztását, de egyikben sem szerepelt a Szatmárnémeti VSK.

Mint ismeretes, a Rilti Zoltán edző által vezetett csapat kivívta a harmadosztályban való szereplést: megnyerte a megyei bajnokságot, majd legyőzte az osztályzón az Óradnai Minerult. A legénység meg is kezdte a felkészülést a harmadosztályos idényre, viszont a klub vezetősége nem tudta kifizetni határidőre a 20 ezer lejes szereplési garanciát, mivel a helyi önkormányzat nem különített erre pénzt időben. Közel két hét késéssel küldték a pénzt, de hiába „kért elnézést” a késés miatt a VSK, a FRF etikai bizottsága elutasította a klub tagsági kérelmét.

A fellebbviteli bizottság asztalára került tegnap a szatmári alakulat ügye, és csak reménykedni tudunk abban, hogy ott tisztázódik a VSK harmadosztályos helye. Kérdés ugyanakkor, hogy lesz-e valaki felelősségre vonva a klubnál az eset miatt.

Megbízható forrásokból tudtuk meg, hogy a szatmáriaknak kisebb szerencséjük is lehet, mivel az 5. csoportba sorolt Marosvásárhelyi VSK lehet, hogy mégsem vállalja a Liga 3-as szereplést. Így különösebb bonyodalom nélkül kerülhet ismét harmadosztályba a szatmári alakulat.

Jelenleg a következő képen fest a Liga 3 5. csoportja: Alsógáldi Industria, Gyulafehérvári AFC Unirea 1924 (Fehér megye), Sellenberk Viitorul (Szeben megye), Nagyváradi Luceafărul, CS Váradszentmárton (Bihar megye), Zilahi SCM (Szilágy megye), Sticla Arieșul Torda, Kolozsvári CFR II, Dési Unirea, Kolozsvári Sănătatea Servicii Publice (Kolozs megye), Szászrégeni CSM Avântul, Marosvásárhelyi VSK (Maros megye), Unu Fotbal Club Gloria Beszterce (Beszterce-Naszód megye), AFC Székelyudvarhely (Hargita megye), Fotbal Comuna Lénárdfalva, Nagybányai Minaur (Máramaros megye).

A Liga 3 sorsolását hétfőn, augusztus 15-én rendezik a FRF székhelyén. A bajnoki idény augusztus 24-én kezdődik, az idei utolsó mérkőzést november 30-án rendezik (15. forduló), az első tavaszi meccseket pedig jövő év március 7-én játsszák.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...