Wikipédián is a VSK-é az Olimpia
Utoljára módositva: 2018-03-09 13:26:09

A Liga 4-ben szerepel a Szatmárnémeti VSK Olimpia labdarúgócsapata – olvasható egy közismert internetes enciklópádia adatlapjában. A VSK foci szekciója kevesebb mint egy hónapja alakult.

A közismert Wikipédia oldalon már a Szatmárnémeti VSK Olimpia néven lehet rákeresni a szatmári labdarúgócsapatra, amely – a bejegyzés szerint – átvette a megye élklubjának teljes történelmét is.

„A Szatmárnémeti VSK Olimpia egy romániai, szatmárnémeti labdarúgó klub volt, amelyet 1921 májusában alapítottak. A kommunizmus idején a klub 6 alkalommal szerepelt a Liga 1-ben, és csak egyszer az 1989-es forradalom után. A hazai mérkőzéseit az Olimpia Stadionban rendezi. A súlyos anyagi gondok miatt 2018 februárjában a csapat visszalépett a bajnokságból.”

Ezután elolvasható az Olimpia történelme dióhéjban, illetve a klub korábbi elnevezései: Olimpia CFR, CFR, Locomotiva, Progresul, ASMD, Sătmăreanca, Metalul. Zárásként azt olvashatjuk, hogy „a helyi önkormányzat döntése alapján a városban működő sportklub kibővült egy labdarúgó szakosztállyal, amely továbbviszi a hagyományt.”

A stadionnal kapcsolatosan leírják, hogy 6 évig épült és 1942-ben adták használatba. „Az Olimpia azóta is ebben a stadionban játszik, az átadástól mostanig.” Azonban a helyi önkormányzat közel egy hónappal ezelőtt megvonta az Olimpia klubtól a stadion használati jogát. Igaz, az az egyesület — a Szatmárnémeti CS FC Olimpia 2010, amely legutóbb a Liga 2-ben szerepelt – hivatalosan megszűnt.

Kissé furcsán hangzik, hogy az adatlapból szerint a VSK Olimpia a Liga 4-ben szerepelő csapat. A Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület csak nyáron kezdi a nevezéseket, és ahhoz, hogy egy újonnan alakult csapat nem a legalsóbb osztályba kezdje szereplését, ahhoz a közgyűlés hozzájárulása is szükséges. Azonban, ha a VSK Olimpia a megszűnt CS FC Olimpia 2010 helyét venné át, akkor a hatályos szabályok szerint a csapat a legalsó szinten, a Liga 5-be játszhat első évében, miután a román szövetség kizárt az együttes a másodosztályos bajnokságból.

Az említett adatlapon be van mutatva a sárga-kék mez, illetve az idegenbeli meznél azt a kislibazöld színű felsőt és fekete shortot mutatja be, amellyel az CS FC Olimpia 2010 az utolsó hazai bajnoki mérkőzéseit játszotta (képünkön).

Mint arról beszámoltunk, a magukat Olimpia Önkénteseinek nevező szurkolói csoport is szeretne egy fociklubot létesíteni a temesvári, brassói példákra alapozva. Egyelőre ők még nem létesítették meg a sportegyesületet, de – tervük szerint – amint ez meglesz, az ötödosztályba nevezik a focicsapatot, amelyet többnyire szponzori pénzekből szeretnék fenntartani.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...