Wikipédián is a VSK-é az Olimpia
Utoljára módositva: 2018-03-09 13:26:09

A Liga 4-ben szerepel a Szatmárnémeti VSK Olimpia labdarúgócsapata – olvasható egy közismert internetes enciklópádia adatlapjában. A VSK foci szekciója kevesebb mint egy hónapja alakult.

A közismert Wikipédia oldalon már a Szatmárnémeti VSK Olimpia néven lehet rákeresni a szatmári labdarúgócsapatra, amely – a bejegyzés szerint – átvette a megye élklubjának teljes történelmét is.

„A Szatmárnémeti VSK Olimpia egy romániai, szatmárnémeti labdarúgó klub volt, amelyet 1921 májusában alapítottak. A kommunizmus idején a klub 6 alkalommal szerepelt a Liga 1-ben, és csak egyszer az 1989-es forradalom után. A hazai mérkőzéseit az Olimpia Stadionban rendezi. A súlyos anyagi gondok miatt 2018 februárjában a csapat visszalépett a bajnokságból.”

Ezután elolvasható az Olimpia történelme dióhéjban, illetve a klub korábbi elnevezései: Olimpia CFR, CFR, Locomotiva, Progresul, ASMD, Sătmăreanca, Metalul. Zárásként azt olvashatjuk, hogy „a helyi önkormányzat döntése alapján a városban működő sportklub kibővült egy labdarúgó szakosztállyal, amely továbbviszi a hagyományt.”

A stadionnal kapcsolatosan leírják, hogy 6 évig épült és 1942-ben adták használatba. „Az Olimpia azóta is ebben a stadionban játszik, az átadástól mostanig.” Azonban a helyi önkormányzat közel egy hónappal ezelőtt megvonta az Olimpia klubtól a stadion használati jogát. Igaz, az az egyesület — a Szatmárnémeti CS FC Olimpia 2010, amely legutóbb a Liga 2-ben szerepelt – hivatalosan megszűnt.

Kissé furcsán hangzik, hogy az adatlapból szerint a VSK Olimpia a Liga 4-ben szerepelő csapat. A Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület csak nyáron kezdi a nevezéseket, és ahhoz, hogy egy újonnan alakult csapat nem a legalsóbb osztályba kezdje szereplését, ahhoz a közgyűlés hozzájárulása is szükséges. Azonban, ha a VSK Olimpia a megszűnt CS FC Olimpia 2010 helyét venné át, akkor a hatályos szabályok szerint a csapat a legalsó szinten, a Liga 5-be játszhat első évében, miután a román szövetség kizárt az együttes a másodosztályos bajnokságból.

Az említett adatlapon be van mutatva a sárga-kék mez, illetve az idegenbeli meznél azt a kislibazöld színű felsőt és fekete shortot mutatja be, amellyel az CS FC Olimpia 2010 az utolsó hazai bajnoki mérkőzéseit játszotta (képünkön).

Mint arról beszámoltunk, a magukat Olimpia Önkénteseinek nevező szurkolói csoport is szeretne egy fociklubot létesíteni a temesvári, brassói példákra alapozva. Egyelőre ők még nem létesítették meg a sportegyesületet, de – tervük szerint – amint ez meglesz, az ötödosztályba nevezik a focicsapatot, amelyet többnyire szponzori pénzekből szeretnék fenntartani.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. január 19.)


    KONYHA
    Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...