Wikipédián is a VSK-é az Olimpia
Utoljára módositva: 2018-03-09 13:26:09

A Liga 4-ben szerepel a Szatmárnémeti VSK Olimpia labdarúgócsapata – olvasható egy közismert internetes enciklópádia adatlapjában. A VSK foci szekciója kevesebb mint egy hónapja alakult.

A közismert Wikipédia oldalon már a Szatmárnémeti VSK Olimpia néven lehet rákeresni a szatmári labdarúgócsapatra, amely – a bejegyzés szerint – átvette a megye élklubjának teljes történelmét is.

„A Szatmárnémeti VSK Olimpia egy romániai, szatmárnémeti labdarúgó klub volt, amelyet 1921 májusában alapítottak. A kommunizmus idején a klub 6 alkalommal szerepelt a Liga 1-ben, és csak egyszer az 1989-es forradalom után. A hazai mérkőzéseit az Olimpia Stadionban rendezi. A súlyos anyagi gondok miatt 2018 februárjában a csapat visszalépett a bajnokságból.”

Ezután elolvasható az Olimpia történelme dióhéjban, illetve a klub korábbi elnevezései: Olimpia CFR, CFR, Locomotiva, Progresul, ASMD, Sătmăreanca, Metalul. Zárásként azt olvashatjuk, hogy „a helyi önkormányzat döntése alapján a városban működő sportklub kibővült egy labdarúgó szakosztállyal, amely továbbviszi a hagyományt.”

A stadionnal kapcsolatosan leírják, hogy 6 évig épült és 1942-ben adták használatba. „Az Olimpia azóta is ebben a stadionban játszik, az átadástól mostanig.” Azonban a helyi önkormányzat közel egy hónappal ezelőtt megvonta az Olimpia klubtól a stadion használati jogát. Igaz, az az egyesület — a Szatmárnémeti CS FC Olimpia 2010, amely legutóbb a Liga 2-ben szerepelt – hivatalosan megszűnt.

Kissé furcsán hangzik, hogy az adatlapból szerint a VSK Olimpia a Liga 4-ben szerepelő csapat. A Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület csak nyáron kezdi a nevezéseket, és ahhoz, hogy egy újonnan alakult csapat nem a legalsóbb osztályba kezdje szereplését, ahhoz a közgyűlés hozzájárulása is szükséges. Azonban, ha a VSK Olimpia a megszűnt CS FC Olimpia 2010 helyét venné át, akkor a hatályos szabályok szerint a csapat a legalsó szinten, a Liga 5-be játszhat első évében, miután a román szövetség kizárt az együttes a másodosztályos bajnokságból.

Az említett adatlapon be van mutatva a sárga-kék mez, illetve az idegenbeli meznél azt a kislibazöld színű felsőt és fekete shortot mutatja be, amellyel az CS FC Olimpia 2010 az utolsó hazai bajnoki mérkőzéseit játszotta (képünkön).

Mint arról beszámoltunk, a magukat Olimpia Önkénteseinek nevező szurkolói csoport is szeretne egy fociklubot létesíteni a temesvári, brassói példákra alapozva. Egyelőre ők még nem létesítették meg a sportegyesületet, de – tervük szerint – amint ez meglesz, az ötödosztályba nevezik a focicsapatot, amelyet többnyire szponzori pénzekből szeretnék fenntartani.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...