XCO Mountain Bike verseny Szatmárhegyen
Utoljára módositva: 2014-07-28 09:55:53

A szatmárnémeti Pro Racers Sportklub Egyesület szervezésében augusztus 2-án, szombaton Szatmárhegyen, a megyében első alkalommal kerül megrendezésre a mountain bike kezdő és tapasztalt kedvelői számára az XCO (Cross Country Olimpic) kerékpárverseny.

A szatmárnémeti Pro Racers Sportklub Egyesület

„A szatmárnémeti Pro Racers Sportklub Egyesület a kerékpározás, atlétika, kajak-kenu, kosárlabda, hegymászás, úszás, triatlon, tájékozódás és egyéb sportok iránti szenvedélyünkből jött létre. Célunk az egyesület sportágainak népszerűsítése, a sportra való nevelés, a sport megszerettetése a tizenéves gyerekek, valamint a felnőttek körében egyaránt. Tevékenységeinkre a Sport és Ifjúsági Minisztérium által kibocsátott engedéllyel rendelkezünk. Céljaink eléréséhez terveink között szerepel: különböző sportrendezvények szervezése, fiatal tehetségek felkutatása és felkészítése, illetve sportolóink támogatása a legjobb eredmények elérése érdekében” — számolt be az egyesület megalakulásáról, céljairól, tevékenységéről Pop Cristian egyesületi elnök.

XCO Mountain Bike verseny

A kétféle versenyszámban megrendezésre kerülő bicikliverseny augusztus 2-án Szatmárhegyen, a Meddes irányába vezető úttól jobbra, az erdő bejáratától indul. A benevezésre, valamint a benevezési startcsomagok átvételére 8.30 és 9.30 között kerül sor.

Az első verseny, a Family Race 10.00 órától indul. Ez azoknak a versenyzőknek szól, akik gyerekeikkel szeretnének részt venni az eseményen, mindezt az erdei széles úton, egy könnyebb versenypályán tehetik meg. A teljesítendő táv hossza kb. 3 km, amit egyszer kell letekerni.

A második verseny, az XCO Race 11.00 órától startol el. A pálya hossza kb. 4 km, könnyen teljesíthető és pár technikásabb résszel van tarkítva. A pályán 4-6 kört kell megtenni, kategóriától függően. A körök számát minden kategória számára a verseny előtt jelentik be a szervezők. A díjkiosztó ünnepségre 14.00 órától kerül sor.

A versenyre a helyszínen vagy július 22-től az Avram Iancu utcán található szatmárnémeti Loui’s Bike kerékpárüzletben lehet beiratkozni. A versenyre 14 éves kortól lehet benevezni, kiskorúak csak írásos szülői beleegyezéssel vehetnek reszt. A Family Race versenyszámon a részvétel ingyenes, míg az XCO Race versenyszámnak 20 lejbe kerül a beiratkozási díj. Az első 20 XCO Race-re benevező versenyző, aki a Loui’s Bike kerékpárüzletben iratkozik be és kifizeti a benevezési díjat, részt vehet egy sorsoláson, melynek nyertese egy 100 lej értékű javítást tartalmazó szolgáltatást kap a kerékpárüzlet felajánlásával.

Bővebb információkat az eseménnyel, díjakkal és a versenyszabályzattal kapcsolatosan a www.facebook.com/proracerssatumare oldalon találhatnak.

A szervezők remélik, hogy az XCO Mountain Bike verseny megyei premierként hozzájárulhat ezen versenytípus népszerűsítéséhez a Szatmár megyei kerékpárosok körében.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...