XCO Mountain Bike verseny Szatmárhegyen
Utoljára módositva: 2014-07-28 09:55:53

A szatmárnémeti Pro Racers Sportklub Egyesület szervezésében augusztus 2-án, szombaton Szatmárhegyen, a megyében első alkalommal kerül megrendezésre a mountain bike kezdő és tapasztalt kedvelői számára az XCO (Cross Country Olimpic) kerékpárverseny.

A szatmárnémeti Pro Racers Sportklub Egyesület

„A szatmárnémeti Pro Racers Sportklub Egyesület a kerékpározás, atlétika, kajak-kenu, kosárlabda, hegymászás, úszás, triatlon, tájékozódás és egyéb sportok iránti szenvedélyünkből jött létre. Célunk az egyesület sportágainak népszerűsítése, a sportra való nevelés, a sport megszerettetése a tizenéves gyerekek, valamint a felnőttek körében egyaránt. Tevékenységeinkre a Sport és Ifjúsági Minisztérium által kibocsátott engedéllyel rendelkezünk. Céljaink eléréséhez terveink között szerepel: különböző sportrendezvények szervezése, fiatal tehetségek felkutatása és felkészítése, illetve sportolóink támogatása a legjobb eredmények elérése érdekében” — számolt be az egyesület megalakulásáról, céljairól, tevékenységéről Pop Cristian egyesületi elnök.

XCO Mountain Bike verseny

A kétféle versenyszámban megrendezésre kerülő bicikliverseny augusztus 2-án Szatmárhegyen, a Meddes irányába vezető úttól jobbra, az erdő bejáratától indul. A benevezésre, valamint a benevezési startcsomagok átvételére 8.30 és 9.30 között kerül sor.

Az első verseny, a Family Race 10.00 órától indul. Ez azoknak a versenyzőknek szól, akik gyerekeikkel szeretnének részt venni az eseményen, mindezt az erdei széles úton, egy könnyebb versenypályán tehetik meg. A teljesítendő táv hossza kb. 3 km, amit egyszer kell letekerni.

A második verseny, az XCO Race 11.00 órától startol el. A pálya hossza kb. 4 km, könnyen teljesíthető és pár technikásabb résszel van tarkítva. A pályán 4-6 kört kell megtenni, kategóriától függően. A körök számát minden kategória számára a verseny előtt jelentik be a szervezők. A díjkiosztó ünnepségre 14.00 órától kerül sor.

A versenyre a helyszínen vagy július 22-től az Avram Iancu utcán található szatmárnémeti Loui’s Bike kerékpárüzletben lehet beiratkozni. A versenyre 14 éves kortól lehet benevezni, kiskorúak csak írásos szülői beleegyezéssel vehetnek reszt. A Family Race versenyszámon a részvétel ingyenes, míg az XCO Race versenyszámnak 20 lejbe kerül a beiratkozási díj. Az első 20 XCO Race-re benevező versenyző, aki a Loui’s Bike kerékpárüzletben iratkozik be és kifizeti a benevezési díjat, részt vehet egy sorsoláson, melynek nyertese egy 100 lej értékű javítást tartalmazó szolgáltatást kap a kerékpárüzlet felajánlásával.

Bővebb információkat az eseménnyel, díjakkal és a versenyszabályzattal kapcsolatosan a www.facebook.com/proracerssatumare oldalon találhatnak.

A szervezők remélik, hogy az XCO Mountain Bike verseny megyei premierként hozzájárulhat ezen versenytípus népszerűsítéséhez a Szatmár megyei kerékpárosok körében.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:40
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...