Yesterdays-koncert a színházban
Utoljára módositva: 2019-10-09 14:25:00

A nagykárolyi Yesterdays zenekar akusztikus koncertre invitálja az igényes zenét kedvelő közönséget október 10-én 18 órától. A koncert helyszíne a nagykárolyi városi színház.

A zenekar németországi turnéja előtt itthon is megmutatja, hogy duóban, trióban, egyszerű hangszereléssel is megszólaltatható az általa képviselt összetett zenei világ. A harmadik, Senki madara című lemeze népdalfeldolgozásokat tartalmaz, ez képezi majd a koncert gerincét, de felcsendül pár régebbi kompozíció is.

A koncerten Semeniuc Stéphanie énekel, zongorázik és ütőhangszereken játszik, Bogáti-Bokor Ákos pedig gitáron, billentyűkön, ütőhangszereken és háttérvokállal működik közre.

„A lemez anyagát megpróbáljuk egy sokkal közérthetőbb, akusztikusabb, közönségbarátabb hangzásban eljuttatni a közönséghez. Az eredeti egy nagyon bonyolult, összetett műfaj, ami nagyon közel áll a szívünkhöz, viszont azt a stúdióban könnyebb előadni, mint koncerten. Ilyen zenével nem lehet koncerteket szervezni, mivel túl sokan kellenek hozzá, ami mind anyagilag, mind fizikailag megterhelő lenne. Ezért úgy döntöttünk, hogy duóban visszük színpadra. Nagy vállalkozás ez is, mivel több hangszert és effektet is bevetünk a minőségi hangzás elérése és visszaadása érdekében. Aki ismeri a lemezt, az tudja, hogy Pink Floyd-os hangzást igyekeztünk kialakítani rajta, s ezt szeretnénk a koncerten is visszaadni. A népzenét feldolgozó albumunk dalai szólalnak meg, elvarázsolt, gazdagabb hangzásban lesznek előadva, köszönhetően a technikának. Nagyon reméljük, hogy a közönségünk szeretni fogja ezt a koncertet, amelynek zenei anyagát a nagykárolyi koncertet követően több fellépés révén Németországban is előadjuk. Oda már hárman utazunk, csatlakozik hozzánk egy nagyon kedves zenész barátunk is Kecskeméti Gábor személyében.”

A nagykárolyi koncert helyszínéül a városi színház szolgál. A koncertre október 10-én, csütörtökön 18 órától kezdődően kerül sor. A belépő jelképes összegbe, 5 lejbe kerül egy fő részére. A szervezők cserében nagyszerű zenei élményt ígérnek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...