Zajlik a csatornázás Fényen
Utoljára módositva: 2013-05-01 10:03:03

Napok óta ismét gőzerővel dolgoznak a munkások Mezőfényen, hiszen idén folytatódik a tavaly megkezdett kanalizálás a településen. Jelenleg a község főutcájában dolgoznak.

 

Jelenleg a község főutcájában dolgoznak a munkások

A Nagykároly melletti sváb településen már tavaly májusban megkezdték az Apaserv Rt. 13 települést magába foglaló projektjének keretén belül a kanalizálási munkálatokat, melyek — időjárástól és anyagi lehetőségektől függően — azóta is zajlanak, és remélhetőleg jövő év végéig be is fejeződnek. A községben körülbelül 10 kilométernyi szennyvízcsatornát, 6 km-nyi nyomás alatti vezetéket építenek ki, és két szivattyúház is épül. A hálózatra csatlakozik a település több mint 600 lakóháza, valamint a faluban működő intézmények, a szennyvizet pedig a Nagykárolyban működő szennyvíztisztító állomásra pumpálják. A téli „szünet” után a rendkívül jó időjárásnak köszönhetően az elmúlt napokban ismét megkezdték a munkát a kivitelező cég szakemberei. A községben eddig a Temető utcában, a Kaszárnya utcában, az Újsorban, az Erdő utcában, valamint a Cigánysoron — és az ezekhez tartozó kisebb mellékutcákban — sikerült befejezni a munkát, jelenleg pedig a település főutcájában dolgoznak a munkagépek, ami után a Csanálosi és a Mogyorósi utca lesz még hátra. A járdákat évtizedek óta szegélyező szilva- és más gyümölcsfákat kénytelenek kivágni a lakosok, hogy a járda mellett húzódó és a vezetékeknek helyet adó árkot ki lehessen vájni. Kérdésünkre Fényi Lőrinc polgármester elmondta, azért kénytelenek a járdák mellett vezetni a vezetéket, mivel az út mellett a gázvezetékek foglalják a helyet, és ez még mindig jobb megoldás, mint az út feltörése. A jelenleg zajló munkálatokkal párhuzamosan rövidesen elkezdik a községben a két szivattyúház megépítését is, melyek a Csanálos és Csomaköz felé vezető utakon, a „kisboltnál” és a „bikaréten” kapnak majd helyet. A csatornázási munkálatok befejezéséig azonban még számíthatnak némi kellemetlenségre a lakosok, hiszen nemcsak a házak kapubejáróját állják el adott esetben a munkagépek, de egyes utcákon közlekedni is alig lehet egy darabig. Jó hír viszont — amellett, hogy nemsokára ismét visszakapja régi formáját a település —, hogy amint befejeződnek a szennyvízelvezetéssel kapcsolatok munkálatok, megkezdik a község utcáinak újraaszfaltozását. Jelenleg a már befejezett Temető és Kaszárnya utcák aszfaltozására kértek engedélyt az önkormányzat munkatársai, és amint meglesz a licit eredménye, kezdhetik is az aszfaltozást, melyet a község önkormányzata önerőből old meg az erre a célra elkülönített pénzösszegből.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...