Zajlik a csatornázás Fényen
Utoljára módositva: 2013-05-01 10:03:03

Napok óta ismét gőzerővel dolgoznak a munkások Mezőfényen, hiszen idén folytatódik a tavaly megkezdett kanalizálás a településen. Jelenleg a község főutcájában dolgoznak.

 

Jelenleg a község főutcájában dolgoznak a munkások

A Nagykároly melletti sváb településen már tavaly májusban megkezdték az Apaserv Rt. 13 települést magába foglaló projektjének keretén belül a kanalizálási munkálatokat, melyek — időjárástól és anyagi lehetőségektől függően — azóta is zajlanak, és remélhetőleg jövő év végéig be is fejeződnek. A községben körülbelül 10 kilométernyi szennyvízcsatornát, 6 km-nyi nyomás alatti vezetéket építenek ki, és két szivattyúház is épül. A hálózatra csatlakozik a település több mint 600 lakóháza, valamint a faluban működő intézmények, a szennyvizet pedig a Nagykárolyban működő szennyvíztisztító állomásra pumpálják. A téli „szünet” után a rendkívül jó időjárásnak köszönhetően az elmúlt napokban ismét megkezdték a munkát a kivitelező cég szakemberei. A községben eddig a Temető utcában, a Kaszárnya utcában, az Újsorban, az Erdő utcában, valamint a Cigánysoron — és az ezekhez tartozó kisebb mellékutcákban — sikerült befejezni a munkát, jelenleg pedig a település főutcájában dolgoznak a munkagépek, ami után a Csanálosi és a Mogyorósi utca lesz még hátra. A járdákat évtizedek óta szegélyező szilva- és más gyümölcsfákat kénytelenek kivágni a lakosok, hogy a járda mellett húzódó és a vezetékeknek helyet adó árkot ki lehessen vájni. Kérdésünkre Fényi Lőrinc polgármester elmondta, azért kénytelenek a járdák mellett vezetni a vezetéket, mivel az út mellett a gázvezetékek foglalják a helyet, és ez még mindig jobb megoldás, mint az út feltörése. A jelenleg zajló munkálatokkal párhuzamosan rövidesen elkezdik a községben a két szivattyúház megépítését is, melyek a Csanálos és Csomaköz felé vezető utakon, a „kisboltnál” és a „bikaréten” kapnak majd helyet. A csatornázási munkálatok befejezéséig azonban még számíthatnak némi kellemetlenségre a lakosok, hiszen nemcsak a házak kapubejáróját állják el adott esetben a munkagépek, de egyes utcákon közlekedni is alig lehet egy darabig. Jó hír viszont — amellett, hogy nemsokára ismét visszakapja régi formáját a település —, hogy amint befejeződnek a szennyvízelvezetéssel kapcsolatok munkálatok, megkezdik a község utcáinak újraaszfaltozását. Jelenleg a már befejezett Temető és Kaszárnya utcák aszfaltozására kértek engedélyt az önkormányzat munkatársai, és amint meglesz a licit eredménye, kezdhetik is az aszfaltozást, melyet a község önkormányzata önerőből old meg az erre a célra elkülönített pénzösszegből.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...