Zarándoklat Máriaradnára
Utoljára módositva: 2012-08-10 20:09:01

Augusztus 11–én a bujánházai és lajosvölgyi szlovák nemzetiségű római katolikus hívek Máriaradnára, az ott található kegytemplomhoz zarándokolnak.

Az előző évekhez hasonlóan az augusztus 11–én megtartott zarándoklatra is sokan gyűlnek össze

Az előző évekhez hasonlóan az augusztus 11–én megtartott zarándoklatra is sokan gyűlnek össze

Augusztus 11–én a bujánházai és lajosvölgyi szlovák nemzetiségű római katolikus hívek Máriaradnára, az ott található kegytemplomhoz zarándokolnak. Az úti cél az egyik legismertebb Mária-kegyhely — Arad megyében található. A Szatmár megyei hívek autóbusznyi csapata részt vesz a 11 órakor kezdődő szentmisén, s ami ugyancsak nagyon lényeges, találkozik az ország minden szegletéből összegyűlt szlovák nemzettársaival. A nagy eseménynek számító találkozóra a szervezők várakozásai szerint 800 személy gyűlik majd össze (körülbelül 25 autóbusznyi zarándok), tájékoztatott Danku Pál szatmári szervező. A római katolikus templomban található kegyképről annyit kell tudni, hogy 1668-ban vásárolta Vrichnonassa György nyolcvanéves vallásos bosnyák ember egy olasz képkereskedőtől, amit később a radnai templomnak ajándékozott. Nagy tisztelete 1695-től datálható, amidőn a törökök által felgyújtott templom leégett, de a kép sértetlen maradt. A kegyhelyen rengeteg csoda történt az évszázadok alatt, s ezzel magyarázható, hogy a XXI. századi ember miért is ragaszkodik a hely védasszonnyához, a Boldogasszonyhoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...