Zarándoklatok az Önátadás Évében
Utoljára módositva: 2014-03-21 10:40:01

Rómába, Lourdes-ba, Mariazellbe, a Szentföldre és a balti országok vallási szempontból legfontosabb pontjaira juthatnak el idén a zarándokok a szatmári püspökség szervezésében.

 

Az utazás lehetőségét kínálja a Szatmári Római Katolikus Püspökség hívei számára. A zarándoklat fizikai és lelki út egyben, a résztvevők nem csupán új helyeket ismerhetnek meg, de töltekezhetnek, hitéletük fejlődését segítheti a megszokottból való kimozdulás, a kegyhelyek meglátogatása, a csodák nyomait őrző vidékeken történő szemlélődés.

Erre idén először április 25. és 29. között Rómában nyílik lehetőség, ahol XXIII. János és II. János Pál pápák szentté avatásán is részt vehetnek a zarándokok. Lourdes a második úti cél, amit Budapest—Bécs—Linz útvonalon érnek el. Meglátogatják majd a jelenés helyét, felkeresik a Szent Bernadett-templomot, és részt vesznek az Oltáriszentség körmeneten, valamint az esti gyertyás körmeneten. Az utazás június 22. és 30. között lesz.

 

Mariazell július 21. és 24. között látja vendégül a szatmári utazókat, akik Lilienfeld, Admont, Hallstatt és Seckau településeket is megcsodálhatják. Litvánia, Lettország és Észtország vallási szempontból legérdekesebb helyeit augusztus 27. és szeptember 4. között lehet megtekinteni, míg a szentföldi zarándoklat idén október 21. és 30. között kerül megrendezésre. Ez utóbbi a legtöbb látnivalót kínáló út, hiszen a keresztény hit legfontosabb helyszíneit foglalja magába — Jerikó, Betlehem, Kána, Názáret, Kafarnaum, Jeruzsálem, az Olajfák hegye, a Via Dolorosa és sok minden más érintésével.

 

A zarándoklatokra jelentkezni, azokról érdeklődni az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt, a Szatmári Római Katolikus Püspökségen személyesen lehet, valamint a 0261-714955, 0261-716451 és 0744-483444-es telefonszámokon Mekker Enikő szervezőnél. Részletes információkat találnak a szatmariegyhazmegye.ro oldalon is, a zarándoklatok linken.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...