Zarándoklatok az Önátadás Évében
Utoljára módositva: 2014-03-21 10:40:01

Rómába, Lourdes-ba, Mariazellbe, a Szentföldre és a balti országok vallási szempontból legfontosabb pontjaira juthatnak el idén a zarándokok a szatmári püspökség szervezésében.

 

Az utazás lehetőségét kínálja a Szatmári Római Katolikus Püspökség hívei számára. A zarándoklat fizikai és lelki út egyben, a résztvevők nem csupán új helyeket ismerhetnek meg, de töltekezhetnek, hitéletük fejlődését segítheti a megszokottból való kimozdulás, a kegyhelyek meglátogatása, a csodák nyomait őrző vidékeken történő szemlélődés.

Erre idén először április 25. és 29. között Rómában nyílik lehetőség, ahol XXIII. János és II. János Pál pápák szentté avatásán is részt vehetnek a zarándokok. Lourdes a második úti cél, amit Budapest—Bécs—Linz útvonalon érnek el. Meglátogatják majd a jelenés helyét, felkeresik a Szent Bernadett-templomot, és részt vesznek az Oltáriszentség körmeneten, valamint az esti gyertyás körmeneten. Az utazás június 22. és 30. között lesz.

 

Mariazell július 21. és 24. között látja vendégül a szatmári utazókat, akik Lilienfeld, Admont, Hallstatt és Seckau településeket is megcsodálhatják. Litvánia, Lettország és Észtország vallási szempontból legérdekesebb helyeit augusztus 27. és szeptember 4. között lehet megtekinteni, míg a szentföldi zarándoklat idén október 21. és 30. között kerül megrendezésre. Ez utóbbi a legtöbb látnivalót kínáló út, hiszen a keresztény hit legfontosabb helyszíneit foglalja magába — Jerikó, Betlehem, Kána, Názáret, Kafarnaum, Jeruzsálem, az Olajfák hegye, a Via Dolorosa és sok minden más érintésével.

 

A zarándoklatokra jelentkezni, azokról érdeklődni az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt, a Szatmári Római Katolikus Püspökségen személyesen lehet, valamint a 0261-714955, 0261-716451 és 0744-483444-es telefonszámokon Mekker Enikő szervezőnél. Részletes információkat találnak a szatmariegyhazmegye.ro oldalon is, a zarándoklatok linken.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...