Zárásra bajnoki cím a lányoknak
Utoljára módositva: 2014-06-26 15:55:06

Három napi „asszáj” után a negyedik napon sikerült érmet szereznie a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívóinak a Bukarestben zajló korosztályos bajnokságon: a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel edzőpáros tanítványai csütörtök megnyerték a 12–13 éves lányok csapatversenyét.

A szatmári lányok párbajtőrvívó bajnokcsapata

Pfeifer Melany, Kató Zsófia, Szabó Boglárka, Kiss Asztrid felállásban a lányok egészen más arcukat mutatták, mint az előző napi egyéni küzdelmekben. Mint arról beszámoltunk, Melany és Boglárka a 12–13 évesek, illetve a 10–11 évesek szerdai versenyében az ötödik helyen zártak, bár a csoportküzdelmek után az első számú kiemeltek voltak. Csütörtökön  azonban húzóemberei voltak a csapatnak, de Zsófia és Asztrid is odatette magát az SK sikeréhez. Az első körben a Bukaresti ACS Contraatac második csapata ellen 45–10-ra nyertek, majd az 1–8. helyért rendezett viadal első párharcában 45–22-re győztek a Bukaresti CS Olimpia első számú kvartettjével szemben. Az első nehezebb csata az elődöntőben volt, de a szatmári lányok jól küzdöttek, és 45–34-re verték a LPS Craiova 1-et. A Bukaresti CSS Quarto elleni döntő rendkívül kiélezett mérkőzést hozott, egyik csapat sem tudott számára megnyugtató előnyt kihozni egy–egy asszó után. A kilencedik, utolsó párharcban még kettővel vezetett a fővárosi ellenfél (35–37), amikor Melany lépett pástra a korosztály friss bajnokával, Mihaela Leontéval szemben. A szatmári lány egy 10–3-as sorozatot vitt be a szerdai egyéni verseny győztesének, ezzel 45–40-re hozta a finálé végeredményét, ezt követően pedig kezdődhetett a jól megérdemelt ünneplés.

„Nagyon örülünk ennek az éremnek. A fiúknál generáció váltás van, tudtuk, hogy ott nem lesz dobogós helyezés. De a lányoknál az egyéniben is vártunk érmeket, de kisebb koncentrálási hiba miatt nem jött az eredmény. De ma (csütörtök – szerk. megj.) összeszedték magukat a lányok és hozták, amit vártunk tőlük, így jött össze az érem” – értékelt Nagy Lehel.

Csütörtökön egyébként a 9 éven aluli lány párbajtőrvívók egyéni versenyében Ariana Nemeş képviselte a szatmári egyesületet, aki a nyolcadöntőbe búcsúzott a küzdelmektől.

A párbajtőrvívók ezzel az egyetlen éremmel térnek haza Bukarestből, pénteken már a tőrvívók kezdenek. 9 órától a 12–13 éves fiúk, 13 órától pedig a 10–11 éves fiúk lépnek pástra a Floreasca Sportteremben. A Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai, Ely Alexandru, Tudor Surducan, Fógel Márk, Găman Dávid és Muszka Botond csak 12–13 éves korosztályban versenyeznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 20:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 21:55
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 17.
Bár Ön egyébként is szereti, ha elismerik érdemeit, most olyan pozitív visszajelzéseket kap, hogy nem akar hinni a fülének és szinte zavarba jön a bókoktól.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...