Zárásra bajnoki cím a lányoknak
Utoljára módositva: 2014-06-26 15:55:06

Három napi „asszáj” után a negyedik napon sikerült érmet szereznie a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívóinak a Bukarestben zajló korosztályos bajnokságon: a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel edzőpáros tanítványai csütörtök megnyerték a 12–13 éves lányok csapatversenyét.

A szatmári lányok párbajtőrvívó bajnokcsapata

Pfeifer Melany, Kató Zsófia, Szabó Boglárka, Kiss Asztrid felállásban a lányok egészen más arcukat mutatták, mint az előző napi egyéni küzdelmekben. Mint arról beszámoltunk, Melany és Boglárka a 12–13 évesek, illetve a 10–11 évesek szerdai versenyében az ötödik helyen zártak, bár a csoportküzdelmek után az első számú kiemeltek voltak. Csütörtökön  azonban húzóemberei voltak a csapatnak, de Zsófia és Asztrid is odatette magát az SK sikeréhez. Az első körben a Bukaresti ACS Contraatac második csapata ellen 45–10-ra nyertek, majd az 1–8. helyért rendezett viadal első párharcában 45–22-re győztek a Bukaresti CS Olimpia első számú kvartettjével szemben. Az első nehezebb csata az elődöntőben volt, de a szatmári lányok jól küzdöttek, és 45–34-re verték a LPS Craiova 1-et. A Bukaresti CSS Quarto elleni döntő rendkívül kiélezett mérkőzést hozott, egyik csapat sem tudott számára megnyugtató előnyt kihozni egy–egy asszó után. A kilencedik, utolsó párharcban még kettővel vezetett a fővárosi ellenfél (35–37), amikor Melany lépett pástra a korosztály friss bajnokával, Mihaela Leontéval szemben. A szatmári lány egy 10–3-as sorozatot vitt be a szerdai egyéni verseny győztesének, ezzel 45–40-re hozta a finálé végeredményét, ezt követően pedig kezdődhetett a jól megérdemelt ünneplés.

„Nagyon örülünk ennek az éremnek. A fiúknál generáció váltás van, tudtuk, hogy ott nem lesz dobogós helyezés. De a lányoknál az egyéniben is vártunk érmeket, de kisebb koncentrálási hiba miatt nem jött az eredmény. De ma (csütörtök – szerk. megj.) összeszedték magukat a lányok és hozták, amit vártunk tőlük, így jött össze az érem” – értékelt Nagy Lehel.

Csütörtökön egyébként a 9 éven aluli lány párbajtőrvívók egyéni versenyében Ariana Nemeş képviselte a szatmári egyesületet, aki a nyolcadöntőbe búcsúzott a küzdelmektől.

A párbajtőrvívók ezzel az egyetlen éremmel térnek haza Bukarestből, pénteken már a tőrvívók kezdenek. 9 órától a 12–13 éves fiúk, 13 órától pedig a 10–11 éves fiúk lépnek pástra a Floreasca Sportteremben. A Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai, Ely Alexandru, Tudor Surducan, Fógel Márk, Găman Dávid és Muszka Botond csak 12–13 éves korosztályban versenyeznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...