Zárásra bajnoki cím a lányoknak
Utoljára módositva: 2014-06-26 15:55:06

Három napi „asszáj” után a negyedik napon sikerült érmet szereznie a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívóinak a Bukarestben zajló korosztályos bajnokságon: a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel edzőpáros tanítványai csütörtök megnyerték a 12–13 éves lányok csapatversenyét.

A szatmári lányok párbajtőrvívó bajnokcsapata

Pfeifer Melany, Kató Zsófia, Szabó Boglárka, Kiss Asztrid felállásban a lányok egészen más arcukat mutatták, mint az előző napi egyéni küzdelmekben. Mint arról beszámoltunk, Melany és Boglárka a 12–13 évesek, illetve a 10–11 évesek szerdai versenyében az ötödik helyen zártak, bár a csoportküzdelmek után az első számú kiemeltek voltak. Csütörtökön  azonban húzóemberei voltak a csapatnak, de Zsófia és Asztrid is odatette magát az SK sikeréhez. Az első körben a Bukaresti ACS Contraatac második csapata ellen 45–10-ra nyertek, majd az 1–8. helyért rendezett viadal első párharcában 45–22-re győztek a Bukaresti CS Olimpia első számú kvartettjével szemben. Az első nehezebb csata az elődöntőben volt, de a szatmári lányok jól küzdöttek, és 45–34-re verték a LPS Craiova 1-et. A Bukaresti CSS Quarto elleni döntő rendkívül kiélezett mérkőzést hozott, egyik csapat sem tudott számára megnyugtató előnyt kihozni egy–egy asszó után. A kilencedik, utolsó párharcban még kettővel vezetett a fővárosi ellenfél (35–37), amikor Melany lépett pástra a korosztály friss bajnokával, Mihaela Leontéval szemben. A szatmári lány egy 10–3-as sorozatot vitt be a szerdai egyéni verseny győztesének, ezzel 45–40-re hozta a finálé végeredményét, ezt követően pedig kezdődhetett a jól megérdemelt ünneplés.

„Nagyon örülünk ennek az éremnek. A fiúknál generáció váltás van, tudtuk, hogy ott nem lesz dobogós helyezés. De a lányoknál az egyéniben is vártunk érmeket, de kisebb koncentrálási hiba miatt nem jött az eredmény. De ma (csütörtök – szerk. megj.) összeszedték magukat a lányok és hozták, amit vártunk tőlük, így jött össze az érem” – értékelt Nagy Lehel.

Csütörtökön egyébként a 9 éven aluli lány párbajtőrvívók egyéni versenyében Ariana Nemeş képviselte a szatmári egyesületet, aki a nyolcadöntőbe búcsúzott a küzdelmektől.

A párbajtőrvívók ezzel az egyetlen éremmel térnek haza Bukarestből, pénteken már a tőrvívók kezdenek. 9 órától a 12–13 éves fiúk, 13 órától pedig a 10–11 éves fiúk lépnek pástra a Floreasca Sportteremben. A Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai, Ely Alexandru, Tudor Surducan, Fógel Márk, Găman Dávid és Muszka Botond csak 12–13 éves korosztályban versenyeznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...