Zárolták a kórház számláját
Utoljára módositva: 2014-07-22 09:03:10

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház bankszámláját a Szatmári Római Katolikus Püspökség zároltatta egy hetvenezer eurós tartozás miatt.

 

„A Szatmári Római Katolikus Püspökség a bíróságon pert nyert a kórház ellen, mivel nem kapta vissza időben azt az épületet, melyben egykor a pszichiátriai osztály működött. Ezen késedelemért 70 ezer eurós kártérítés kifizetésére is kötelezték a kórházat. Kellemetlen, nem számítottam erre a lépésre. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy egy kórházról van szó, ahol egészségügyi szolgáltatás zajlik. A számla zárolása meglepő, nekem az lenne a normális hozzáállás, ha elállnának a kártérítés kifizetésétől, azt figyelembe véve, hogy a megyei tanács többször támogatta a püspökséget projektjeik lebonyolítása során. A 70 ezer euró egy rövid távú siker” — fogalmazott Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, melynek fennhatósága alatt működik a megyei kórház. Venemozer Erica, a megyei kórház menedzsere beszámolt arról, hogy a püspökség többévnyi pereskedés után nyerte vissza az egykori pszichiátria épületét, s ugyanezen ítéletben mondják ki, hogy a pereskedés idejére a kórház 70 ezer eurós kártérítést kell hogy fizessen a püspökségnek bérleti díjként. „Azt követően, hogy az Egészségbiztosítási Pénztártól június és július hónapokra csak az alkalmazottak bérének kifizetésére kaptunk pénzt, a ki nem fizetett számlák miatt zárolták a kórház számláját. A Szatmár Megyei Tanács támogatásával sikerült kintlevőségeink 3 százalékát kifizetnünk, ám ekkor ért a kellemetlen meglepetés, miszerint a püspökség is zároltatta a kórház számláját a 70 ezer eurós adósság fejében. Egy időre sikerült ezt a zárat feloldanunk, azonban végleges megoldást kell találnunk” — fogalmazott a menedzser. A Szatmári Római Katolikus Püspökség megkeresésünkre nem kívánta kommentálni az elhangzottakat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...