Zárolták a kórház számláját
Utoljára módositva: 2014-07-22 09:03:10

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház bankszámláját a Szatmári Római Katolikus Püspökség zároltatta egy hetvenezer eurós tartozás miatt.

 

„A Szatmári Római Katolikus Püspökség a bíróságon pert nyert a kórház ellen, mivel nem kapta vissza időben azt az épületet, melyben egykor a pszichiátriai osztály működött. Ezen késedelemért 70 ezer eurós kártérítés kifizetésére is kötelezték a kórházat. Kellemetlen, nem számítottam erre a lépésre. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy egy kórházról van szó, ahol egészségügyi szolgáltatás zajlik. A számla zárolása meglepő, nekem az lenne a normális hozzáállás, ha elállnának a kártérítés kifizetésétől, azt figyelembe véve, hogy a megyei tanács többször támogatta a püspökséget projektjeik lebonyolítása során. A 70 ezer euró egy rövid távú siker” — fogalmazott Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, melynek fennhatósága alatt működik a megyei kórház. Venemozer Erica, a megyei kórház menedzsere beszámolt arról, hogy a püspökség többévnyi pereskedés után nyerte vissza az egykori pszichiátria épületét, s ugyanezen ítéletben mondják ki, hogy a pereskedés idejére a kórház 70 ezer eurós kártérítést kell hogy fizessen a püspökségnek bérleti díjként. „Azt követően, hogy az Egészségbiztosítási Pénztártól június és július hónapokra csak az alkalmazottak bérének kifizetésére kaptunk pénzt, a ki nem fizetett számlák miatt zárolták a kórház számláját. A Szatmár Megyei Tanács támogatásával sikerült kintlevőségeink 3 százalékát kifizetnünk, ám ekkor ért a kellemetlen meglepetés, miszerint a püspökség is zároltatta a kórház számláját a 70 ezer eurós adósság fejében. Egy időre sikerült ezt a zárat feloldanunk, azonban végleges megoldást kell találnunk” — fogalmazott a menedzser. A Szatmári Római Katolikus Püspökség megkeresésünkre nem kívánta kommentálni az elhangzottakat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...