Zárolták a kórház számláját
Utoljára módositva: 2014-07-22 09:03:10

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház bankszámláját a Szatmári Római Katolikus Püspökség zároltatta egy hetvenezer eurós tartozás miatt.

 

„A Szatmári Római Katolikus Püspökség a bíróságon pert nyert a kórház ellen, mivel nem kapta vissza időben azt az épületet, melyben egykor a pszichiátriai osztály működött. Ezen késedelemért 70 ezer eurós kártérítés kifizetésére is kötelezték a kórházat. Kellemetlen, nem számítottam erre a lépésre. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy egy kórházról van szó, ahol egészségügyi szolgáltatás zajlik. A számla zárolása meglepő, nekem az lenne a normális hozzáállás, ha elállnának a kártérítés kifizetésétől, azt figyelembe véve, hogy a megyei tanács többször támogatta a püspökséget projektjeik lebonyolítása során. A 70 ezer euró egy rövid távú siker” — fogalmazott Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, melynek fennhatósága alatt működik a megyei kórház. Venemozer Erica, a megyei kórház menedzsere beszámolt arról, hogy a püspökség többévnyi pereskedés után nyerte vissza az egykori pszichiátria épületét, s ugyanezen ítéletben mondják ki, hogy a pereskedés idejére a kórház 70 ezer eurós kártérítést kell hogy fizessen a püspökségnek bérleti díjként. „Azt követően, hogy az Egészségbiztosítási Pénztártól június és július hónapokra csak az alkalmazottak bérének kifizetésére kaptunk pénzt, a ki nem fizetett számlák miatt zárolták a kórház számláját. A Szatmár Megyei Tanács támogatásával sikerült kintlevőségeink 3 százalékát kifizetnünk, ám ekkor ért a kellemetlen meglepetés, miszerint a püspökség is zároltatta a kórház számláját a 70 ezer eurós adósság fejében. Egy időre sikerült ezt a zárat feloldanunk, azonban végleges megoldást kell találnunk” — fogalmazott a menedzser. A Szatmári Római Katolikus Püspökség megkeresésünkre nem kívánta kommentálni az elhangzottakat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mivel leped meg a párod Valentin-nap alkalmából?
Mozival
Romantikus vacsorával
Virággal vagy édességgel
Ékszerrel
Nem szoktuk ünnepelni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...