Zárolták a kórház számláját
Utoljára módositva: 2014-07-22 09:03:10

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház bankszámláját a Szatmári Római Katolikus Püspökség zároltatta egy hetvenezer eurós tartozás miatt.

 

„A Szatmári Római Katolikus Püspökség a bíróságon pert nyert a kórház ellen, mivel nem kapta vissza időben azt az épületet, melyben egykor a pszichiátriai osztály működött. Ezen késedelemért 70 ezer eurós kártérítés kifizetésére is kötelezték a kórházat. Kellemetlen, nem számítottam erre a lépésre. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy egy kórházról van szó, ahol egészségügyi szolgáltatás zajlik. A számla zárolása meglepő, nekem az lenne a normális hozzáállás, ha elállnának a kártérítés kifizetésétől, azt figyelembe véve, hogy a megyei tanács többször támogatta a püspökséget projektjeik lebonyolítása során. A 70 ezer euró egy rövid távú siker” — fogalmazott Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, melynek fennhatósága alatt működik a megyei kórház. Venemozer Erica, a megyei kórház menedzsere beszámolt arról, hogy a püspökség többévnyi pereskedés után nyerte vissza az egykori pszichiátria épületét, s ugyanezen ítéletben mondják ki, hogy a pereskedés idejére a kórház 70 ezer eurós kártérítést kell hogy fizessen a püspökségnek bérleti díjként. „Azt követően, hogy az Egészségbiztosítási Pénztártól június és július hónapokra csak az alkalmazottak bérének kifizetésére kaptunk pénzt, a ki nem fizetett számlák miatt zárolták a kórház számláját. A Szatmár Megyei Tanács támogatásával sikerült kintlevőségeink 3 százalékát kifizetnünk, ám ekkor ért a kellemetlen meglepetés, miszerint a püspökség is zároltatta a kórház számláját a 70 ezer eurós adósság fejében. Egy időre sikerült ezt a zárat feloldanunk, azonban végleges megoldást kell találnunk” — fogalmazott a menedzser. A Szatmári Római Katolikus Püspökség megkeresésünkre nem kívánta kommentálni az elhangzottakat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...