Zavarnak a csapatban az ifijátékosok
Utoljára módositva: 2014-07-06 15:20:01

Augusztus 16-án a Liga 4 Elitcsoportjának a mérkőzéseivel kezdődik a 2014/15-ös megyei labdarúgóidény, a Liga 4 egy héttel, a Liga 5 két héttel később rajtol. Többek között erről is döntöttek a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület szombati közgyűlésén.

A klubképviselők többsége elvetette a szamosdobiak ötletét, így marad az ifijátékosok szerepeltetésének a kötelezettsége

Ismét parázs vitát keltett az ifijátékosok szerepeltetése a megyei bajnokságban szereplő labdarúgócsapatoknál, de a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület közgyűlésének többsége úgy döntött, helytelen félreállítani az ifjúságot.

Az (AJF) szombati közgyűlésén a most induló Liga 4 Elitben szereplő Szamosdobi Voinţa elnöke, Marius Silaghi fejtette ki, hogy szükségtelen az a kötelezettség, amely szerint a mérkőzések idején egy ifinek és egy kadettnek állandó jelleggel a pályán kell tartózkodnia. A szamosdobiak beadvánnyal fordultak az AJF-hez, amit szombaton fel is olvastak. Mint kiderült, az ötletnek voltak támogatói. Szerintük az ifiknek elég a korosztályos csapatokban játszani, és csak a legjobbakat felhozni a felnőttekhez. Másrészt arra is panaszkodnak, hogy egyesek meccsdíjat kérnek, vagy erőnlétileg fél üránál többet nem bírnak. „Meg kell nevelni őket. Aki nem felel meg, azonnal ki kell rúgni” – mondta Szilágyi István, az AJF elnöke.

A közgyűlésen a tagegyesületek képviselőinek a többség azon a véleményen volt, hogy a kötelezettség eltörlése ártalmas lehet. „Ez vezetett a nagykárolyi labdarúgás hanyatlásához is, ugyanis hanyagoltuk az ifiket – hívta fel a jelenlevők figyelmét Török Zoltán, az AJF nagykárolyi fiókjának a vezetője. – Most szerencsére ismét van ifiélet, de várhatunk öt-tíz évet, míg a mostani tehetséges generáció felnő.”

A szavazáson csupán kilenc tagegyesület szavazott a kötelezettség eltörlése mellett, egy tartózkodás mellett harmincnégyen szavazták le a javaslatot. A 2014/15-ös idényben az 1992-es születésűek kadett, míg az 1995-ös születésűek junioroknak számítanak.

Arról már beszámoltunk, hogy a következő szezontól három szintű lesz a megyei bajnokság. Szilágyi elmondta, az „elsőosztályt” Liga 4 Elitnek nevezik el, itt a megye legjobb 14 csapata fog szerepelni. A legjobb bajnoki címet nyer és mehet osztályzót játszani, míg az utolsó két csapat kiesik az idény végén. Az AJF elnöke hangsúlyozta, az itt szereplő csapatoknak nem lehetnek adósságai a bajnokságot irányító egyesülettel szemben. „Az adósságokat részletekben is lehet fizetni, vagy egy részét a helyi sportbázisok fejlesztésére is lehet fordítani” – tette hozzá Szilágyi.

A Liga 4-ben két csoportba osztják majd a nevező huszonnégy együttest, míg a Liga 5-ben egyelőre tíz együttes van, várják a nevezőket. Az AJF vezetője hangsúlyozta, a jelenlegi csoportbeosztáson még változtathatnak, a sorsolást pedig a végrehajtó bizottság fogja megejteni július 28-án. Az már biztos, hogy a bajnokság őszi felvonásában nem rendeznek majd hétközi fordulókat, a Liga 4 Elit pedig augusztus 16-án kezdődik, november 9-ig tart, de a következő két hétvégén még kupamérkőzéseket játszanak a csapatok. A Liga 4 őszi idénye augusztus 23. – november 2. között zajlik, a Liga 5 pedig augusztus utolsó hétvégéjén kezdődik. Utóbbi két bajnokságban három kupafordulót játszanak novemberben.

A gyűlésen Májer Sándor, a Mezőfényi Fröhlich vezetőségének a tagja arról beszélt, hogy a klubok könyvelőinek nehézségeket okoz a bírói díjak kifizetése, ezért arra kérte az AJF-t, hogy számlaképes megoldást találjanak az ügy megoldására. Szilágyi azt mondta, bankszámlát nyitnak, ide utalják majd a klubok a bírói meccsdíjakat, innen lesznek fizetve fordulónként a bírók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 11:00
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 13:05
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:10
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:25
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...