Zavarnak a csapatban az ifijátékosok
Utoljára módositva: 2014-07-06 15:20:01

Augusztus 16-án a Liga 4 Elitcsoportjának a mérkőzéseivel kezdődik a 2014/15-ös megyei labdarúgóidény, a Liga 4 egy héttel, a Liga 5 két héttel később rajtol. Többek között erről is döntöttek a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület szombati közgyűlésén.

A klubképviselők többsége elvetette a szamosdobiak ötletét, így marad az ifijátékosok szerepeltetésének a kötelezettsége

Ismét parázs vitát keltett az ifijátékosok szerepeltetése a megyei bajnokságban szereplő labdarúgócsapatoknál, de a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület közgyűlésének többsége úgy döntött, helytelen félreállítani az ifjúságot.

Az (AJF) szombati közgyűlésén a most induló Liga 4 Elitben szereplő Szamosdobi Voinţa elnöke, Marius Silaghi fejtette ki, hogy szükségtelen az a kötelezettség, amely szerint a mérkőzések idején egy ifinek és egy kadettnek állandó jelleggel a pályán kell tartózkodnia. A szamosdobiak beadvánnyal fordultak az AJF-hez, amit szombaton fel is olvastak. Mint kiderült, az ötletnek voltak támogatói. Szerintük az ifiknek elég a korosztályos csapatokban játszani, és csak a legjobbakat felhozni a felnőttekhez. Másrészt arra is panaszkodnak, hogy egyesek meccsdíjat kérnek, vagy erőnlétileg fél üránál többet nem bírnak. „Meg kell nevelni őket. Aki nem felel meg, azonnal ki kell rúgni” – mondta Szilágyi István, az AJF elnöke.

A közgyűlésen a tagegyesületek képviselőinek a többség azon a véleményen volt, hogy a kötelezettség eltörlése ártalmas lehet. „Ez vezetett a nagykárolyi labdarúgás hanyatlásához is, ugyanis hanyagoltuk az ifiket – hívta fel a jelenlevők figyelmét Török Zoltán, az AJF nagykárolyi fiókjának a vezetője. – Most szerencsére ismét van ifiélet, de várhatunk öt-tíz évet, míg a mostani tehetséges generáció felnő.”

A szavazáson csupán kilenc tagegyesület szavazott a kötelezettség eltörlése mellett, egy tartózkodás mellett harmincnégyen szavazták le a javaslatot. A 2014/15-ös idényben az 1992-es születésűek kadett, míg az 1995-ös születésűek junioroknak számítanak.

Arról már beszámoltunk, hogy a következő szezontól három szintű lesz a megyei bajnokság. Szilágyi elmondta, az „elsőosztályt” Liga 4 Elitnek nevezik el, itt a megye legjobb 14 csapata fog szerepelni. A legjobb bajnoki címet nyer és mehet osztályzót játszani, míg az utolsó két csapat kiesik az idény végén. Az AJF elnöke hangsúlyozta, az itt szereplő csapatoknak nem lehetnek adósságai a bajnokságot irányító egyesülettel szemben. „Az adósságokat részletekben is lehet fizetni, vagy egy részét a helyi sportbázisok fejlesztésére is lehet fordítani” – tette hozzá Szilágyi.

A Liga 4-ben két csoportba osztják majd a nevező huszonnégy együttest, míg a Liga 5-ben egyelőre tíz együttes van, várják a nevezőket. Az AJF vezetője hangsúlyozta, a jelenlegi csoportbeosztáson még változtathatnak, a sorsolást pedig a végrehajtó bizottság fogja megejteni július 28-án. Az már biztos, hogy a bajnokság őszi felvonásában nem rendeznek majd hétközi fordulókat, a Liga 4 Elit pedig augusztus 16-án kezdődik, november 9-ig tart, de a következő két hétvégén még kupamérkőzéseket játszanak a csapatok. A Liga 4 őszi idénye augusztus 23. – november 2. között zajlik, a Liga 5 pedig augusztus utolsó hétvégéjén kezdődik. Utóbbi két bajnokságban három kupafordulót játszanak novemberben.

A gyűlésen Májer Sándor, a Mezőfényi Fröhlich vezetőségének a tagja arról beszélt, hogy a klubok könyvelőinek nehézségeket okoz a bírói díjak kifizetése, ezért arra kérte az AJF-t, hogy számlaképes megoldást találjanak az ügy megoldására. Szilágyi azt mondta, bankszámlát nyitnak, ide utalják majd a klubok a bírói meccsdíjakat, innen lesznek fizetve fordulónként a bírók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...