Zene lengi be a tereket
Utoljára módositva: 2014-09-19 08:56:25

Pár óra van még hátra és délután kezdődik a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál varázslatos hétvégéje, megtelnek a város utcái és közterei minőségi zenével, a régi főtértől a lakónegyedekig!

 

Illusztráció

A rendezvény szervezői, a Szatmári Fiatalok Kulturális Egyesülete és a NetMusic School a rendezvény hivatalos honlapján közzétették a fesztivál három napjának részletes programját. A fesztivál a szórakoztatás mellett verseny is a zenekarok számára, melynek fődíját 1000 euró értékben az Orange Romania ajánlotta fel, valamint további két második díj kerül kiosztásra az Edmeea Trans és a Secondtex jóvoltából. A verseny harmadik helyezettje 500 lejjel térhet haza szintén a Secondtex jóvoltából. A verseny pontozása két részből tevődik össze: egyrészt a közönség értékeléséből, amelyet a helyszínen normál díjas sms küldésével lehet megejteni, valamint a fesztivál hivatalos zsűrijének pontozásából. A zsűri tagjai között olyan ismert és elismert személyek kaptak helyet, mint Gabi Jugaru rádiós-televíziós személyiség, Adrian Colită, a Dynacord Románia képviselője, valamint nem utolsósorban Bartos Erzsébet, a City Rádió műsorvezetője, zenei szerkesztője.

A Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál öt színpaddal várják az érdeklődőket, ezek a következők: DRÄXLMAIER Group színpad, Orange színpad, TransPink színpad, ZES Zollner színpad, valamint a SaladBox színpad.

Pénteken mini-színpadokat helyeznek el a 16-os lakónegyedben az Universului sétányon, a 15-ös lakónegyedben a Milcov sétányon, a Carpaţi II.lakónegyedben a Ganea utcán, az István téren és a Coposu sétányon. 16 órától a színpadok életre kelnek a zene által: blues, dzsessz, hiphop, valamint további számos műfaj képviselői zenélnek majd 21 óráig, természetesen tiszteletben tartva ezzel a lakók nyugalom iránti igényét is. A helyszínek között az amerikai filmekből jól ismert hippie-busz szállítja majd a zenészeket.

Szombaton a fesztivál a Libertăţii térre, a központi parkba és a környező sétányokra költözik, ahol bukaresti — New Levites —, magyarországi — Kiss Barna és az utcazenekar, QuarKtett, Szikes Band —, kolozsvári — The BeatAlls, Căminul 16, Indie Folker, Rua Quartet —, nagyváradi — Jonathan and Mr. F —, marosvásárhelyi — Moon Folded in Two, a Szatmári Friss Újság meghívottjaként, Koszika & the HotShots — és természetesen szatmári zenekarok — többek között a Rollscream, Straight Up, Black River Blues Band, The Phoenix, Jánosi Csaba, Alterego, Dots, Csabcsi — lépnek majd fel. A szombati nap 11.45-kor startol a Tűzoltótorony tövében egy érdekesnek ígérkező flashmobbal, majd 12 órától 21 óráig a klasszikus rock, blues, funky és számos egyéb zeneműfaj lesz a városközpont hangulatának fokozója.

Vasárnap 11 órától indul a zenebusz a fellépőkkel a városközpontba, ahol a közönségnek a zenei élményen túl arra is lehetősége adódik, hogy szavazzon a kedvencére egészen 18 óráig, amikor is kezdetét veszi a fesztivál díjkiosztó ünnepsége a főtámogatói színpadon. A szervezők ide hívják a város valamennyi zenészét és hangszertulajdonosát, hogy legyenek részesei egy különleges zenei produkciónak: valamennyi zenész együtt, mindenki a saját hangszerével fog eljátszani egy jól ismert dalt. Ezt egy jam-session maraton követi, melyben szintén több tucat zenész játszik majd együtt, felejthetetlen élményt biztosítva ezzel a jelenlévőknek. Legyenek részesei Önök is egy fesztivál születésének!

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják, szombaton és vasárnap a római katolikus székesegyház előtti útszakaszon korlátozásokra lehet számítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 19.
Engedjen ösztönös megérzéseinek és ne gondolkodjon a lehetséges következményeken! Különösen azokra igaz ez, akik partnert keresnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...