Zenei ajándék adventben
Utoljára módositva: 2013-12-16 13:03:00

Péntek este gospel és dzsessz dallamok tették ünnepivé s felejthetetlenné a karácsonyvárás időszakát mindazok számára, akik részt vettek a Christmas Jazz idei koncertjén.

 

A Joyfull kórus először állt a szatmáriak elé, ám reményeink szerint nem utoljára

Péntek este megtelt a Szakszervezetek Művelődési Házának kisterme, sokan voltak kíváncsiak a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház által megszervezett Christmas Jazz rendezvényre. A kétórás koncerten fellépett a Joyfull gospel kórus, a Jazz Wawes Trio & Brigitte, valamint a Tempfli Erik–Kiss Flóra–Bartók Máté trió. A karácsonyvárás időszakában egyedi ajándékot kapott mindenki, aki a zenei utazáson részt vett. Az est első fellépője a Joyfull gospell kórus volt. A kórus 2012-ben alakult Budean Mihály Judit zongoratanárnő kezdeményezésére, s azóta a 15 fős csoport hetente egyszer összegyűl gyakorolni a Művészeti Iskola próbatermében. A gospel kórus tagjai között tanár, lelkipásztor, orvos, mérnök és átlagember is van, ám a színpadon állva egy csapatot alkotva okoznak örömöt a közönségnek.

A Jazz Wawes Trio & Brigitte tagjai ismert dalokat adtak elő dzsesszesített változatban

A gospel dallamokkal kiváló hangulatot varázsoltak, a közönség együtt dúdolta az ismert dallamokat a kórussal, a zenei kíséretet Henter Ambrus és Fisár Csaba biztosította basszusgitáron, illetve dobon. Ezt követően a Jazz Wawes Trio & Brigitte lépett színpadra. Henter Ambrus (basszusgitár), Botos Norbert (billentyű), Fisár Csaba (dob) és Tămuţan Brigitta (ének) ismert popdalokat adott elő dzsesszesített változatban. Minden egyes hangban egy csodát rejtettek el: a hangszerek és az énekhang tökéletes harmóniában szólaltak meg. A szatmáriak körében ismert és elismert csapat évek óta zenél, legutóbb szeptemberben koncerteztek Szatmárnémetiben. Az est utolsó fellépőiről a nézők közül legtöbben csak annyit tudtak, hogy Budapestről érkeztek, és klasszikus dzsesszdalokat játszanak. A trió azonban saját rajongótáborral rendelkezik a megyében, hiszen többször léptek már fel Szatmáron.

A Tempfli Erik–Kiss Flóra—Bartók Máté triót ismeri és szereti a szatmári közönség

Ez annak tulajdonítható, hogy Erik mezőfényi születésű, a középiskolát a szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceumban végezte, jelenleg a magyarországi Kőbányai Zenei Stúdió növendéke, csakúgy mint a trió másik két tagja, Flóra és Máté. Itt ismerkedtek meg, lettek jó barátok, és ebből a barátságból született a duó, Flóra ötlete nyomán, majd kiegészültek Mátéval. Erik billentyű-, Máté szaxofonjátéka magával ragadta a közönséget, s a tökéletes produkciót Flóra hangja egészítette ki.

Az est során fellépőknek vastapssal köszönte meg a közönség a színvonalas produkciókat. A ráadásban közismert karácsonyi dalok szólaltak meg, a résztvevők pedig széles mosollyal távoztak az előadóteremből, ezzel is jelezve, csodás karácsonyi ajándékot kaptak a fellépőktől.

 

 

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...