Zenei ajándék adventben
Utoljára módositva: 2013-12-16 13:03:00

Péntek este gospel és dzsessz dallamok tették ünnepivé s felejthetetlenné a karácsonyvárás időszakát mindazok számára, akik részt vettek a Christmas Jazz idei koncertjén.

 

A Joyfull kórus először állt a szatmáriak elé, ám reményeink szerint nem utoljára

Péntek este megtelt a Szakszervezetek Művelődési Házának kisterme, sokan voltak kíváncsiak a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház által megszervezett Christmas Jazz rendezvényre. A kétórás koncerten fellépett a Joyfull gospel kórus, a Jazz Wawes Trio & Brigitte, valamint a Tempfli Erik–Kiss Flóra–Bartók Máté trió. A karácsonyvárás időszakában egyedi ajándékot kapott mindenki, aki a zenei utazáson részt vett. Az est első fellépője a Joyfull gospell kórus volt. A kórus 2012-ben alakult Budean Mihály Judit zongoratanárnő kezdeményezésére, s azóta a 15 fős csoport hetente egyszer összegyűl gyakorolni a Művészeti Iskola próbatermében. A gospel kórus tagjai között tanár, lelkipásztor, orvos, mérnök és átlagember is van, ám a színpadon állva egy csapatot alkotva okoznak örömöt a közönségnek.

A Jazz Wawes Trio & Brigitte tagjai ismert dalokat adtak elő dzsesszesített változatban

A gospel dallamokkal kiváló hangulatot varázsoltak, a közönség együtt dúdolta az ismert dallamokat a kórussal, a zenei kíséretet Henter Ambrus és Fisár Csaba biztosította basszusgitáron, illetve dobon. Ezt követően a Jazz Wawes Trio & Brigitte lépett színpadra. Henter Ambrus (basszusgitár), Botos Norbert (billentyű), Fisár Csaba (dob) és Tămuţan Brigitta (ének) ismert popdalokat adott elő dzsesszesített változatban. Minden egyes hangban egy csodát rejtettek el: a hangszerek és az énekhang tökéletes harmóniában szólaltak meg. A szatmáriak körében ismert és elismert csapat évek óta zenél, legutóbb szeptemberben koncerteztek Szatmárnémetiben. Az est utolsó fellépőiről a nézők közül legtöbben csak annyit tudtak, hogy Budapestről érkeztek, és klasszikus dzsesszdalokat játszanak. A trió azonban saját rajongótáborral rendelkezik a megyében, hiszen többször léptek már fel Szatmáron.

A Tempfli Erik–Kiss Flóra—Bartók Máté triót ismeri és szereti a szatmári közönség

Ez annak tulajdonítható, hogy Erik mezőfényi születésű, a középiskolát a szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceumban végezte, jelenleg a magyarországi Kőbányai Zenei Stúdió növendéke, csakúgy mint a trió másik két tagja, Flóra és Máté. Itt ismerkedtek meg, lettek jó barátok, és ebből a barátságból született a duó, Flóra ötlete nyomán, majd kiegészültek Mátéval. Erik billentyű-, Máté szaxofonjátéka magával ragadta a közönséget, s a tökéletes produkciót Flóra hangja egészítette ki.

Az est során fellépőknek vastapssal köszönte meg a közönség a színvonalas produkciókat. A ráadásban közismert karácsonyi dalok szólaltak meg, a résztvevők pedig széles mosollyal távoztak az előadóteremből, ezzel is jelezve, csodás karácsonyi ajándékot kaptak a fellépőktől.

 

 

Sógor Beáta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...