Zenével indul a Best Fest
Utoljára módositva: 2014-03-13 10:26:12

Két színvonalas zenei előadással rajtol az idei Best Fest – Nagykárolyi Kulturális Tavasz elnevezésű rendezvénysorozat.

A Tiberius Kvartett nem először koncertezik Nagykárolyban

Kedden, március 18-án, délután 6 órától a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia vonósnégyese, a Tiberius Kvartett tart komolyzenei hangversenyt a Károlyi-kastély lovagtermében, szerdán, március 19-én, szintén délután 6 órától 100 perc a dzsessz történelméből címmel az aradi Dinu Simon & Jazz Trotters koncertezik ugyanazon a helyszínen. Az előadásokra ingyenes a belépés a szabad helyek függvényében. A Tiberius Kvartett 1994-ben alakult Kolozsváron egy Devich Sándor által tartott mesterkurzus alkalmával. A hegedűművész, zeneoktató és Isabelle Bensa ajánlásával a kvartett tagjai a lehető legjobb mesterkurzusokon vettek részt. Később Európa számos országában, illetve Amerikában és Kanadában is koncerteztek. 2008 áprilisától a Maros Megyei Tanács támogatásával az együttes a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia vonósnégyese státust kapta meg. A zenekar tagjai: Molnár Tibor (hegedű), Lokodi Károly (hegedű), Molnár József (brácsa), Zágoni Előd (cselló).

A Dinu Simon & Jazz Trotters előadással egybekötött koncertje átfogó képet ad a dzsessztörténelemről, az 1800-as évek végétől a ragtime, a dixie-, a swing-, a be-bop-, a free-jazz- és a fúziós dzsesszkorszakokon keresztül egészen napjaink modern vonulatáig. A zenekar tagjai: Toni Khun (billentyű), Dan Alex Mitrofan (gitár), Pedro Negrescu (nagybőgő), Dinu Simon (dobok). A május végéig tartó fesztivál további programjában képzőművészeti és fotókiállítások, könyvbemutatók, zenei és színházi előadások, humanitárius és környezetvédelmi kampányok, szimpóziumok, szavalóversenyek, továbbá különböző sportrendezvények szerepelnek.

Ifj. Deák Endre

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 23.
Figyelmetlen és kissé szétszórt. Egy új szerelem tereli el a figyelmét. Választottja nagyon megtisztelőnek érzi, hogy gondolt rá.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...