Zenével indul a Best Fest
Utoljára módositva: 2014-03-13 10:26:12

Két színvonalas zenei előadással rajtol az idei Best Fest – Nagykárolyi Kulturális Tavasz elnevezésű rendezvénysorozat.

A Tiberius Kvartett nem először koncertezik Nagykárolyban

Kedden, március 18-án, délután 6 órától a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia vonósnégyese, a Tiberius Kvartett tart komolyzenei hangversenyt a Károlyi-kastély lovagtermében, szerdán, március 19-én, szintén délután 6 órától 100 perc a dzsessz történelméből címmel az aradi Dinu Simon & Jazz Trotters koncertezik ugyanazon a helyszínen. Az előadásokra ingyenes a belépés a szabad helyek függvényében. A Tiberius Kvartett 1994-ben alakult Kolozsváron egy Devich Sándor által tartott mesterkurzus alkalmával. A hegedűművész, zeneoktató és Isabelle Bensa ajánlásával a kvartett tagjai a lehető legjobb mesterkurzusokon vettek részt. Később Európa számos országában, illetve Amerikában és Kanadában is koncerteztek. 2008 áprilisától a Maros Megyei Tanács támogatásával az együttes a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia vonósnégyese státust kapta meg. A zenekar tagjai: Molnár Tibor (hegedű), Lokodi Károly (hegedű), Molnár József (brácsa), Zágoni Előd (cselló).

A Dinu Simon & Jazz Trotters előadással egybekötött koncertje átfogó képet ad a dzsessztörténelemről, az 1800-as évek végétől a ragtime, a dixie-, a swing-, a be-bop-, a free-jazz- és a fúziós dzsesszkorszakokon keresztül egészen napjaink modern vonulatáig. A zenekar tagjai: Toni Khun (billentyű), Dan Alex Mitrofan (gitár), Pedro Negrescu (nagybőgő), Dinu Simon (dobok). A május végéig tartó fesztivál további programjában képzőművészeti és fotókiállítások, könyvbemutatók, zenei és színházi előadások, humanitárius és környezetvédelmi kampányok, szimpóziumok, szavalóversenyek, továbbá különböző sportrendezvények szerepelnek.

Ifj. Deák Endre

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...