Zéró tolerancia applikáció
Utoljára módositva: 2019-01-11 15:14:59

Az alkalmazás a megadott paraméterek alapján kiszámítja, hogy mennyi ideig ne üljünk volán mögé, mert dolgozik szervezetünkben az alkohol.

Míg sok gépkocsivezető részegségének ‘teljes tudatában’ huppan a volán mögé egy-egy kellemes sörözés, borozás vagy gyorsan felhajtott kupica után, nagyon sokan úgymond önhibájukon kívül szegik meg a zéró tolerancia törvényt, mert nem tudják megközelítően helyesen megsaccolni sem, mikorra szívódik fel/ürül ki szervezetükből az utolsó csepp alkohol. Az ő, illetve minden gépkocsivezető számára fejlesztette ki közösen az ország legnagyobb sörgyára és a rendőrség a Zero la mie mobilapplikációt, amelynek használatával könnyen el lehet kerülni egyrészt a teljes luciditás hiánya miatti esetleges baleseteket, másrészt az ittas vezetés miatti bírságot, jogosítványbevonást.

Az alkalmazás a nem, magasság, testsúly, valamint az elfogyasztott szeszes ital mennyisége és milyensége alapján számítja ki, mennyi idő múlva lesz szervezetünkben ismét 0,00 mg/l az alkoholszint — például egy 180 cm magas, 80 kg-os férfi, aki két óra leforgása alatt két sört (1 liter) ivott meg, az utolsó kortytól számítva legkevesebb két és fél órát kell várjon, amíg volán mögé ül, azonban ha ivás közben evett is, akkor még legkevesebb 90 percet kell rászámolni a várakozási időre. Az applikáció által megadott időintervallumok természetesen megközelítő adatok, hiszen minden szervezetnek más és más az anyagcseréje, lebontási folyamata, de kiindulópontnak mindenképp nagyon hasznos. Akárcsak az alkalmazás egyensúlytesztje: a mobiltelefon kamerájának bekapcsolásával a képernyőn megjelenik egy vonal (sáv), amelyet követni kell és a legkisebb „kilengés” esetén azonnal felvillan a figyelmeztető üzenet s a jó tanács: kérjünk meg valakit, hogy vigyen haza, vagy hívjunk taxit!

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...