Zsigmondi vásár Csengerben, határnyitással
Utoljára módositva: 2014-08-15 17:45:58

A csengeri városünnep első számú eseményének alkalmából pénteken megnyitották a román–magyar országhatárt az Óvári és Csenger közötti Szamos-töltésen, gyalogosok és kerékpárosok számára. Augusztus huszadikán félnapig újból nyitva lesz itt az országhatár.

A Szatmár megyéből érkezőket Óvárinál nyitott határ várta

A Románia és Magyarország közötti ideiglenes határnyitással és a minden évben nagy érdeklődésnek örvendő Zsigmondi nagyvásárral indult az idei, csengeri városünnep. A tegnapi óvári ideiglenes határnyitásnak köszönhetően Szatmár megyeiek is könnyebben eljuthattak a csengeri főtéri forgatagba — már a reggeli órákban is többen jelentkeztek határátlépésre gyalogosan vagy biciklivel. Számukra nagyon kedvező volt a töltésen szabaddá tett átjárás, több kilométeres kerülőtől és többperces várakozástól kímélhették meg magukat azzal, hogy nem a petei határátkelőt kellett hogy használják.

Vásári forgatag

A csengeri Helytörténeti Múzeum előtt felállított színpadon már tegnap is voltak vásári, szórakoztató műsorok, ottjártunkkor az Őszülő fények nevet viselő csengeri idősklub tagjai énekeltek népdalokat és táncoltak cigánytáncot. A vásárban gólyalábas mutatványosok szórakoztatták a gyerekeket, lacikonyhák, fagylaltárusok, édesség-kuckók várták a látogatókat. Egyedül a távolsági buszra várók nem örültek a forgalom elől lezárt városközpontnak, némi tanácstalanságot okozott, hogy máshol kell keresni a buszmegállókat.

Augusztus 20-i ünnepség

Dócs Attila, a csengeri polgármesteri hivatal referense szerint augusztus huszadikán, szerdán lesznek az igazán izgalmas programok a szomszédos városban, és hogy minél több Szatmár megyei lakos is eljuthasson ezekre, ezen a napon román idő szerint szerda délután háromtól csütörtök hajnali háromig nyitva lesz a határ az óvári Szamos-töltésen. Az augusztus huszadikai államünnep csengeri főbb momentumai: Kovács Sándor magyarországi kerületi képviselő köszöntőbeszéde után az újkenyér megáldása következik, majd az állami kitüntetések átadása szerepel a hivatalos programban. Egyedinek és érdekesnek számít a csengeri helytörténeti múzeumbeli történelmi kiállítás is, amely augusztus huszadikán, magyar idő szerint háromnegyed ötkor nyílik, a Nagy háború címet viseli, és az első világháború csengeri vonatkozású emlékeit mutatja be.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...