Zsúfolt határátkelők
Utoljára módositva: 2019-09-09 10:42:55

Mintegy 26 millió személy lépte át az országhatárt az idei nyári szezonban, 17 százalékkal többen, mint egy évvel korábban — tájékoztatott szombaton a határrendészet.

A közlemény értelmében idén június 1-je és szeptember 6-a között mintegy 26 millió személy lépte át az államhatárt, közülük 12,5 millióan belépésre, 13,5 millióan pedig az országból való kilépésre jelentkeztek, ugyanakkor 6,3 millió szállítóeszközt jegyeztek. Tavaly ugyanebben az időszakban 22,4 millió személyt és 5,2 millió közlekedési eszközt regisztráltak a határátkelőknél, ami a személyforgalom 17 százalékkal, a szállítóeszközök forgalmának pedig 20 százalékkal való növekedését jelenti. A legnagyobb forgalmat a román-magyar határátkelőknél jegyezték, ahol körülbelül 7,7 millióan keltek át, valamint a repülőtéri átkelőknél, ahonnan 6,4 millió személy indult külföldre, illetve érkezett az országba. A határrendészet minden szükséges intézkedést meghozott annak érdekében, hogy az elkövetkező időszakban is gördülékeny legyen a határforgalom — mutat még rá a közlemény, amelyben ugyanakkor azt javasolják a külföldre utazóknak, hogy a torlódások elkerülése érdekében használják valamennyi határátkelőt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...